Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

V. Kazinczy-emléktúra - Beszámoló

V. Kazinczy-emléktúra

251 éve, 1759. október 27-én született Érsemjénben Kazinczy Ferenc.

Ezen jeles évforduló apropóján került megrendezésre a

Cycling Team Debrecen és Főnix SE szervezésében az V. Kazinczy-emléktúra.

 

 

Október 24-én, vasárnap, a verőfényes őszi napsütéses reggelen közel 80 kerékpáros gyülekezett a Csokonai Színháznál. A kerékpárokon végzett utolsó simítások és az eligazítás után elindult a népes tábor, melynek haladását idén először motorosok is segítették, biztosítva a kereszteződéseket, illetve a szembejövő autósokat lassításra, körültekintőbb vezetésre kérve. A színes forgatag három nagyobb csoportra osztódva tette meg 40 km-es útját Vámospércsen, Nyírábrányon át, Érsemjénig. A határon való átkelés zökkenőmentesen zajlott, néhányan viszont elfoglaltság miatt csak eddig tartottak a népes társasággal. Az Érsemjénbe történő megérkezést követően mindenki biztonságos helyen elhelyezte drótszamarát, majd sor került a Kazinczy-mellszobor megkoszorúzására, ahol a Himnuszt is elénekelték az összegyűltek. Ezt követően a már eddig is szép teljesítményt nyújtott résztvevők éhségük enyhítésére bográcsban főtt paprikáskrumplit kaptak, hiszen szükség volt az energiára a visszaúton is. A 13:45-ös indulás előtt azonban még lehetőség volt a Kazinczy-ház megtekintésére is. A hazáig vezető úton is kegyes volt az időjárás a bringásokhoz, eltekintve a néhol kellemetlen széltől, ami a táv végéhez közeledve egyre érzékenyebben érintette a résztvevőket. Kicsivel négy előtt érkezett meg a társaság Debrecenbe, ahol a résztvevők hatalmas tapssal köszönték meg a motorosoknak a kitűnő útbiztosítást, majd saját magukat is ilyen elismerésben részesítették a nem mindennapi túra teljesítése kapcsán. A résztvevők életkorukat, nemüket, edzettségi állapotukat, használt kerékpárjaikat tekintve is vegyes képet mutattak, de mégis egy hatalmas, egységes kerékpáros közösséget alkottak. Ez a rendezvény is nagyszerűen rámutatott arra, hogy a debreceni kerékpáros közösség, kerékpáros élet létezik és a közeljövőben is hallatni fog magáról.

További képek a "képek" menüpontban!

További médiamegjelenések:

 

www.finishline.hu

http://www.dehir.hu/debrecen/debreceni-hirek/2010/10/24/170043/kazinczy-emlektura/

 

 

Hozzászólások 

 
#3 Gyulai Csaba 2010-11-01 07:41
Azt hiszem, hogy Janó olyat mondhatott az eladó kisasszonynak, hogy "tudná szeretni..." Valószínűleg ezért várja vissza mindennap... :-)
 
 
+1 #2 Vastag György 2010-10-29 18:58
A szoboszlóiaknak, különösen Gém Janónak szeretném mondani, hogy a boltos kisasszony még mindíg várja Érsemjénben, nem tudom, hogy mit ígérhetett neki...
 
 
#1 Ludman Viktor 2010-10-26 19:23
Gyulai Csaba 2010-10-26 08:37
Sziasztok! Igazán jó érzés volt egy ilyen szép létszámú csapatban tekerni. Remélem, hogy a szervezők még sok meglátogatni érdemes települést ismernek a környéken, egy jó hangulatú egynapos túrához...
Köszönet a szervezésért!

Gém János

Sziasztok! A hajdúszoboszlói csapat nevében mi is szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy sereg hajtóként, az Opel Clio előtt zárhattuk a sört. Én mindent megtettem, hogy jól érezzem magam - beszóltam, sértegettem, majdnem kisodróttam - jövőre is eljövök, eljövünk. Köszönet a profi szervezésért és a kitünő motoros segítségért. A kerékpározni szerető hajdúszoboszlói ak!

Nagy ll. Zoltán 2010-10-26 12:18
Én hittem pár évvel ezelőtt, hogy leszünk ennyien, sőt azt is, hogy ettől még jóval többen is. Addig okosodunk és felnövünk a feladathoz mindannyian!

Györfi József 2010-10-26 12:28
Helo evribari !
Már tavaly is voltam veletek a nagyobbik fiammal. Igaz mi montizunk a topmaratonban, de olyan jól éreztük magunkat köztetek, hogy az idén rábeszéltem a feleségemet is, hogy jöjjön. A mostani viszont felülmúlta az elmúlt évit. Sikerült új partnert is beszervezni Szoboszlóról, aki hozta az egri barátait is bringástól. Legközelebb talán érdemes lenne a jelentkezéskor a lakhelyet is beírni, hogy tudjuk milyen távolságból vonzza a bringásokat a jó program.
A jövő évi túrán egy kis ajándékot is vihetnénk az ottani iskolásoknak, fiataloknak. Nem megsértve- egyezetetve akár az ottani tárlatvezetőnkk el. Gondolok itt pl. ifj. szépirodalmi könyvekre, amit már nélkülözni tudunk, vagy bármire. A kísérő kocsi elvinné. Vagy az ottaniakat meghívni egy piknikre Debrecenbe. Persze ez csak egy külsős javaslat, de gondolkodhattok rajta.
A bringa mellett szívesen futunk mi Szoboszóiak. Meghívunk benneteket a Nagyerdőre nov. 13-án. Talán többen is ismeritek, vagy részt is vesztek rajta. www.oxigenklub.hu
Kiegészítő sportnak szuper. Ott is családias a hangulat.
Kösz a jó túrát, várjuk a hasonlókat.
Györfi József
Bringabanda

Kocsár László 2010-10-26 17:45
Idézet - Gyulai Csaba:

Sziasztok! Igazán jó érzés volt egy ilyen szép létszámú csapatban tekerni. Remélem, hogy a szervezők még sok meglátogatni érdemes települést ismernek a környéken, egy jó hangulatú egynapos túrához...
Köszönet a szervezésért!Ha valamelyik hétvégén még emberi idő lenne, egy terepes túrában benne vagyok, ide felírom majd.

Annyit fűznék hozzá, hogy ezen az Érmelléken (is) szinte minden települést, járható és járatlan utat ismerek - mert annyit még nem tévedt el senki, mint korábban én, a pontatlan térképek miatt.
De van itt pár érdekes hely: Érkenéz (Szlávy kastélyrom) és Érselénd (ahol az út szinte súrolja a határt, itt állandó a határrendészeti jelenlét, mert ez az egyik csempészútvonal a zöldhatáron) és van itt néhány fúrótorony, ahonnan a Ceausescu korszakban a román határőrök tüzet nyithattak a magyar határ felé menekülőkre.
Mielőtt azonban vki magányos kalandorként nekivágna e vidéknek, figyelmeztetem, hogy itt csak a katonai térképek jók, mert út van jelezve mindenfelé,pedi g dehogy! Helyenként keréknyom sincs már Horthy óta.
Érseléndről Érkeserűbe pedig meg se próbálj átmenni a keréknyomon, mert a Bodnárék tanyájában 6 kutya van, a legnagyobb akkora mint egy dán dog, legutóbb másfél palack könnygázt fújtam ki, de megmenekültem
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat