Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Segíteni luxus?

Többször szóvá lett téve, hogy figyelni kéne egymásra, erre a napokban megint találkoztam azzal a jelenséggel, hogy egyes emberek számára a legkisebb odafigyelés is nehézséget okoz.
Megyek ki edzeni, állok a pirosnál, jobbról érkezik az általam csak névről és látásból ismert (tágabb köreinkben eddig nem nagyon látott, viszonylag új) sporttárs, integetek is, hogy heló, de ő nem reagál.

Talán még utána is szólok valamit, egyfelé megyünk, na majd összerázódunk. Megyek a bringaúton, ő a közúton, jobban halad. Megáll kint a kút előtt, valamit szöszmötöl, zizeg a kerekem, nézek rá, de nem néz fel, a Csabi meg vagy 20-30 méterrel odébb vár, odagurulok. Mondom is, hogy menjünk, mert most mit erőltessük, kérvényt nyújtsunk be? Elindulunk kifelé a 'standard' irányba, kényelmesen. Nemsokára balról megérkezik az emberünk, állítólag köszön (én nem hallottam), és azzal a lendülettel továbbmegy. Nem sokkal később beáll ugyanarra a tempóra amit mi megyünk. Csabi forszírozná, hogy érjük utol, menjünk együtt, de perceken belül elmegy tőle a kedve!
Egy bringáját szerelő sporttárs tűnik fel az útszélen, szemlátomást defektje van. A 'barátunk' mint egy droid megy el mellette, oda se néz!!! (Nem volt résztávban...) Meg is kapja a minősítést, amit itt nem közölnék! Csabával megállunk, a srác (nem ismerjük de országútival volt kint) lelyukadt, minden van nála, kivéve pótbelső és folt. Rendes srác volt, még meg is kérdezte, mivel tartozik, mikor odaadtam a javítókészletet. Dehát ez igazán csekélység.
Innen üzenem neki: Csak annyival tartozik, hogy legközelebb ha ő lát bajba jutott bringást az útszélen, segítsen neki!
(Aki meg félrefordítja a fejét, az ne csodálkozzon, ha őt hagyják ott a 'szószban'...) Szevasztok! (PP)

 

 

Hozzászólások 

 
#4 Pataki Péter 2013-04-15 16:24
Idézet - Purda A.:
Köszönöm még egyszer a foltot. Később sikerült megjavítanom, életmentő volt.


Na akkor mostmár innentől ismerünk :D
Szívesen, örülök hogy akkor minden rendben ment. Ha teheted meg van kedved, gyere edzésekre, aztán a javítófoltokat ne hagyd otthon :P
 
 
#3 nagy gyula 2013-04-15 14:58
Félreértés ne essék, nem sértődtem meg, mivel egyszerűen nem is várok el többet a polgártársaimtól, de "közülünk" is van olyan, aki továbbment amikor én az út szélén bajlódtam a defekttel... Egyszerűen tudom, ha segítség kell, akkor azt kérni kell... Ettől függetlenül én azóta is megállok ha valaki az út mentén szerel...
 
 
#2 Purda A. 2013-04-15 09:40
Köszönöm még egyszer a foltot. Később sikerült megjavítanom, életmentő volt.
 
 
#1 Nagy ll. Zoltán 2013-04-15 06:56
Így szocializálódott...
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat