Idetekerj.eu - Debrecen

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

2013.08.07-10. Székely Körverseny, UCI. 2.2 (RO)

d

A debreceni színeket a Bellotto Cycling Team színeiben Nagy Zoltán képviselte. A mix csapatot 4 magyar és 4 romániai versenyző alkotta, Rádi Alpár vezetésével. A fiúk ezúttal komoly nemzetközi mezőnyben tették próbára magukat!

Szakaszok, szintek!

KÉPEK 1. KÉPEK 2. KÉPEK 3. Kapcsolódó cikkek: VELO CIKK! BIKEMAG 1. BIKEMAG 2. BIKEMAG 3.


A csapat névsora:

 • Schmidt Roland, Margitta
 • Csicsáki Tamás, Marosvásárhely
 • Kapás levente, Marosvásárhely
 • Hajdú Zsolt, Szatmárnémeti
 • Kónya Tamás, Eger
 • Fejes Gábor, Dédestapolcsány
 • Molnár István, Gyula
 • Nagy Zoltán, Debrecen

Beszámoló:

A Bellotto Cycling Team színeiben is voltak magyar résztvevői a 7. Székely Kerékpáros Körversenynek. A csapat névadója a Bellotto kerékpáros ruházatot, valamint Fizik nyergeket gyártó margitai (romániai) cég. Mely többek között a Sportful, Castelli, Scott, Bioracer, márkáknak a beszállítója. Cég a kontinentális Tusnad Cycling Team és más romániai csapatoknak készíti a kerékpáros mezeit, a magyar mezőnyben is egyre többen választják őket, többek között: a Szegedi KSC, Körösbike, DKSI-Freeriderz, Miránk DOMKK

A vegyes csapat tagjai: Molnár István a Bianchi Cycling Teamből, az idei Magyar Bajnokság 3. helyezettje, Fejes Gábor az ez évi időfutam bajnok és Kónya Tamás a Bátorfi AKT, valamint Nagy Zoltán a DKSI-Freeriderz csapatából. Ők négyen alkotják a magyar különítményét. Továbbá Csicsáky Tamás és Kapás Antal Levente Marosvásárhelyről, Szatmárnémetiből Hajdú Zsolt, aki jelenleg egy francia amatőr csapat tagja.

A verseny augusztus 7-én a csapat bemutatókkal kezdődött Csíkszereda főterén. Az első etap egy 189 km-es dombos terepen zajló szakasz volt, csíkszeredai befutóval. Második nap egy 180 km-es Hargiatifürdőn (1200m), hegyi befutóval végződő  penzum várt a mezőnyre. Az utolsó nap dupla szakasz nehezítette a kerékpárosok életét. Egy délelőtti 7 km-es hegyi időfutam Hargitafürdőre. Délután pedig egy 126 km-es városi száguldás Csíkszereda utcáin.

Az első szakaszon jól szerepelt a csapat, minden tagja versenyben van. 189 km-es távot 44,5 km/h átlagsebességgel tett meg a mezőny, a szakasz felénél két versenyzőnek sikerült elszakadni, maximális előnyük két és fél perc volt. Az utolsó 25km-en érte utol a mezőny őket, sprint befutó döntött a szakaszról, melyet Buts Vitaliy (Kols) nyert meg Ivan Stevic (Tusnad) előtt.

Bellotto Cycling Team eredmények:

40. Molnár István +0:07mp
41. Fejes Gábor +0:07mp
57. Kónya Tamás +0:50mp
61. Csicsáky Tamás +5:11mp
66. Hajdú Zsolt +11:34mp
70. Nagy Zoltán +11:34mp
76. Kapás Antal Levente +19:21mp

l

 


 

Hozzászólások 

 
#1 Pataki Péter 2013-08-05 08:25
Sok szerencsét a derbihez!
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat