Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hajdú Kupa, 2014. április 19.

Igazi tavaszi idő fogadta az idei Hajdú Kupa indulóit a Debrecen melletti Panoráma úton. Az enyhén szeles, borult délelőtt zajlottak az időfutam fordulók, ahol az U13 és WU17 kategória versenyzői 6 km-en, a felsőbb korcsoportok pedig 10 km-en mérkőztek meg. Az időfutam nem hozott meglepetéseket, de a délutáni mezőnyversenyen igen látványos és izgalmas csatát vívtak a résztvevők! A népes mezőnyben a neves hazai csapatok mellett romániai sportolók is indultak, a nők mezőnyében pedig Anita Stenberg, 5x-ös norvég bajnok is rajthoz állt! Nagy erőkkel vonult fel a Bikeexpress SE, csakúgy, mint a BVSC, SZKSC és a KSI is. A debrecenieknek hazai pályán de igen komoly mezőnyben kellett helyt állniuk!

IDŐFUTAM KÉPEK (Balázs István Darts) .o0o. MEZŐNY KÉPEK (Balázs István Darts) .o0o. Mezőny képek 2 .o0o. Mezőny 3 (Soltész Gergő fotói)

Folytatás és részletes eredmények lent!

A papírformának megfelelően 10 km-en Fejes Gábor (Dr.Bátorfi AKTK) bizonyult a leggyorsabbnak, 48 km/h körüli átlagot hajtva! A hazaiak időfutam menője Róka Tibor (DKSI-KTM Debrecen) szűk fél percre közelítette meg Fejest, az abszolút 3. helyezett pedig Hemmert János (Mugenrace) lett. A Master2 korosztályt a DKSI-Freeriderz dominálta, az első 4 helyen végeztek Róka Tibor, Nagy Zoltán, Zsupos Sándor, Kiss Attila. A nőknél a norvég bajnok Anita Stenberg győzött Epres Kornélia (Bikeexpress) előtt, az utánpótlás kategóriák dobogós helyezéseit pedig jórészt az SZKSC, NYKSE, KSI és a Bikeexpress fiataljai gyűjtötték be.

A délután folyamán a 10, 20, 60 ill. 120 km-es futamokra került sor. A fiatalok versenyében a Bikeexpress dominált, Oetl Netta és Füri Márton győzelme révén, a kezdőknél pedig a hajdúböszörményi Sánta Ármin nyert.

60 km-en Róka Tibor (DKSI-KTM) és az U17-es Dian Ábel (Bikeexpress) szöktek meg a mezőnytől a táv első harmadában, innen Róka vezetésével végig az élen haladva, 45 km-nél már 3:45 előnynél jártak, végül kategóriájukban győzelemmel zárták a versenyt! Mindkettőjüknek gratulálunk, Tibinek a sportszerű versenyzésért, Ábelnek pedig a bátor és kitartó helytállásért! A mezőnyhajrát Nagy Zoltán (DKSI) hozta az U17-es Beregszászi Bence (KSI) és Oetl Gyula (Bikeexpress) előtt. A nőknék Anita Stenberg és Epres Kornélia a főmezőnnyel érkeztek, a 3. Kiss Bettina (Tekergők SE) lett.

120 km-en óriási verseny kerekedett! Az óriási tempó igencsak megrostálta a mezőnyt, a limitidőn kívülre kerülteket a versenybíróság kiszólította, így kb. az indulók fele ért célba. Volt akit defekt akadályozott, bukás szerencsére nem történt. Már az első fordítónál szökésre került sor, 25 km-nél egy négyes boly vezetett, Nagy Gyula (DKSI), egy marosvásárhelyi, egy KSI-s, és egy Bikeexpress-es versenyző alkották az elmenést. 45 km-nél az élen haladó négyesnek 1:50 előnye volt egy hármas boly előtt, akiket 35 mp-re követett a főmezőny. 65 km-nél Gyuláék már 3 perc előnnyel tekertek a főmezőny előtt, de messze volt még a vége! 85 km-nél még mindig tartotta magát az elmenés, de mögöttük két újabb üldöző boly formálódott, 5 ill. 6 emberrel, akik 2-2 perc lemaradással követték az élen haladókat, újabb 2 percre jött a mezőny. Egyszerűen szétlószolták a sort, a főmezőny kb. 16 főre olvadt! 100 km környékén Hemmert János (Mugenrace) indult meg, aki időközben felért az élen haladókra, vele Garamszegi László (Bikeexpress) próbált menni, Gyuláék bolya itt már az üldöző szerepét kellett átvegye. 2 percre jött egy másik boly, majd egyesével szállingóztak Horváth Zsolt (Vinibike), Fejes Gábor (Dr. Bátorfi) és sajnos Czine Tomi (DKSI) is kissé lemaradva eléhezve követte őket. Még így is jóval a főmezőny előtt fordultak 105 km-nél. Végül Hemmert János és Böröcz Bence mentek az abszolút győzelemért, amit Hemmertnek sikerült elvinnie a Bikeexpress ifjúsági versenyzője előtt! 3. Molnár István (Mugenrace), aki Csicsáky Tamással meccselt a dobogóért. Nagy Gyula (DKSI) lett a legjobb debreceni, abszolút 6. helyen. A megfogyatkozott főmezőny sprintjét Hajdu Barna (DKSI) hozta. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb versenye volt a Panoráma úton!

A csapatversenyben a Bikeexpress SE végzett az első helyen!

Eredmények: 6 km IDŐFUTAM .o0o. 10 km IDŐFUTAM .o0o. MEZŐNY EREDMÉNYEK .o0o. ÖSSZETETT

 

Hozzászólások 

 
#1 Pataki Péter 2014-04-22 18:59
Jó kis meccs volt :-)
A cikket átküldtem a Velo-nak és rögtön le is hozták, köszi Velo!
Itt van amúgy:
http://velo.hu/hajdu-kupa-2014-eredmenyek.html
Darts mostmár nagyon híres lesz :D
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat