Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Főnix Kupa, 2014. ápr. 20.

A Húsvét vasárnapi Főnix Kupa legalább olyan látványos és izgalmas versenyt hozott, mint előző nap a Hajdú Kupa. A Vezér utca végén lévő körpályán, jó minőségű aszfalton került sor a futamokra. A pesti csapatok közül csak a Bikeexpress alakulata, és egy FTC-s versenyző indult, a mezőny java részét a debreceni és nyíregyi klubok versenyzői tették ki.

BOROSS ATTILA FOTÓI .o0o. PURDA ÁDÁM FOTÓI .o0o. BALÁZS ISTVÁN "Darts" FOTÓI! .o0o. HAJDÚ ANNA KÉPEI

A táv 3, 12, 24 illetve 40 kör volt, kategóriától függően. A versenyre kilátogatók izgalmas küzdelmeket láthattak, a kritérium a Bikexpress és a hazai DKSI-Freeriderz összecsapásáról szólt! Beszámoló és eredmények lent!

A legkisebbek 3 körös, véghajrás versenyén mindössze 2 induló akadt: a hajdúböszörményi Sánta Ármin (Tekergők SE) győzött Vancsek Tamás (Hosszúpályi) előtt. Az U15 korcsoport versenyében már dupla létszámmal, 4 fővel került sor a 12 körös versenyre, 4 hajrával. Füri Márton (Bikeexpress) az összes sprintet magabiztosan hozta, amivel Kertész Kevin (NYKSE) és Varga Bálint (Debrecen) előtt győzelemmel zárta a futamot.

Az U17, felnőtt nő, és M2-M3 kategóriák 24 kört mentek, 6 hajrával. Oetl Netta (Bikeexpress) egy szem WU17 indulóként felnevezett felnőtt női kategóriába, és amíg bírta becsülettel hajtott, de végül kiszólították, így csapattársa Epres Kornélia vehette át a felnőtt nők versenyének díját, miután tisztességgel végigment a mezőnnyel. Egyébként egy 3 fős elmenés formálódott, melyben az előző nap nagyot bicikliző Dian Ábel (Bikeexpress) és két master, Ábel csapattársa Oetl Gyula, valamint a debreceniek részéről Nagy Zoltán (DKSI-Freeriderz) hajtottak. Körről körre növelték előnyüket, majd Nagy Zoli maga mögött hagyta a két Bikeexpress-es versenyzőt, és a pontok java részét begyűjtve nyerte a futamot. Oetl Gyula, és Kiss Attila (DKSI) állhattak még dobogóra Master2 kategóriában, az U17-et magasan nyerő Dian Ábel mögött pedig Bódi Levente (NYKSE) és Czéh Balázs (Bikeexpress) végeztek. Master3 kategóriában Huszár László (Karbona) vehette át a díjat.

A 40 kör, 10 hajrá összetételű verseny népes mezőnnyel indult el, U19, U23, illetve felnőtt-Master1 versenyzőkkel, de a lószok hamar ízeire szedték a bolyt, a leszakadókat könyörtelenül bedarálta a főmezőny. Egy szerencsés kimenetelű bukáson kívül nem történt incidens, a DKSI, Bikeexpress, NYKSE és FTC gyűjtögették a pontokat, majd egy hajrát követően Czine Tamás (DKSI-Freeriderz) és az U19-es Jordán Bence (Cube Balaton Team) nagy erőket mozgósítva elszakadtak a mezőnytől! Ez féltáv környékén történt, majd a megfelelő előnyt kiharcolva, szépen összedolgozva több mint fél kör előnyre tettek szert. A pontokat igazságosan elosztva körről körre még növelni is sikerült előnyüket, mikor a vége előtt pár körrel Jordán defekt miatt leszakadt! A szabályok adta lehetőséggel élve egy körön belül visszaállt, és anélkül, hogy a ritmus megtört volna, Czine Tomival kettesben végigvitték az elmenést, ezzel kategóriáikat megnyerve! Szép munka volt! U19-ben Jordán Bence mögött Ferencz Soma és Zathureczky Márki (mindketten Bikeexpress) lettek dobogósok, az U23 két indulója Ágoston Imre (DKSI) és Laborc Dániel (Chili Sport), felnőtt-Master1 összevont kategóriában pedig az egész hétvégén igen aktívan versenyző Czine Tamás, Bartha Gergely (mindketten DKSI), valamint Solymosi János (NYKSE) végeztek az első három helyen. A dobogósok a helyezésekért járó érem mellett tárgyjutalmakat vehettek át. A díjakat a Debreceni Főnix SE részéről Nagy Tibor (gyorskorcsolyázó olimpikonunk Nagy Konrád édesapja) adta át.

A csapatversenyben első helyezett, ezzel a Főnix Kupa győztese a Bikeexpress SE, a DKSI-Freeriderz és az NYKSE előtt. Ezzel a hétvége legsikeresebb csapataként szerepeltek, mivel a Hajdú Kupát is ők nyerték el!

Eredmények (csak a versenyt befejezők szerepelnek): FONIX_KUPA_2014_eredmenyek.pdf

 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat