Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2014. május 24. Magyar Nemzeti Kritérium Bajnokság Országúti Kerékpárverseny, Újkígyós

DKSI BRONZ AZ U23 KATEGÓRIÁBAN!

Gyors eredmények:

  • Fiú U13: SÁNTA ÁRMIN 5.hely
  • Férfi U23: ÁGOSTON IMRE 3.hely
  • Férfi felnőtt (Elite): NAGY GYULA 6.hely
Beszámoló: A debreceni színeket a DKSI 10 fővel képviselte a versenyen. A fiatalok futamaira még délelőtt sor került, itt Sánta Ármin (U13) és Kiss Hunor (U17) indultak. A délutáni Amatőr VII.-X. korcsoport futamán Duró Norbert és Pataki Péter vettek részt, sajnos a várakozással ellentétben nem sikerült befejezniük a versenyt. 15 óra után indult az Elit+U23 mezőny, itt Ágoston Imre (U23), Czine Tamás, Hajdu Barna, Kiss Attila, Nagy Gyula, Nagy Zoltán álltak rajthoz. 30 kör, 10 hajrá volt a penzum. Az első két hajrában Gyulának sikerült pontokat szereznie, majd kialakult egy elmenés, amiben nem volt emberünk. A főmezőnyben végül Imi, Gyula, Zoli, Barna tudtak megragadni, Czine Tomi egy kissebb bollyal követte őket, Kiss Attila sajnos hátrébb csúszott és segítség nélkül maradt, sajnos kiszólították. Barna egy hátsó defekt miatt kiszakadt, de Tomiék bolyával az utolsó előtti körökben felzárkóztak a főmezőnyre, majd Tomi egyéni akcióra vállalkozott, 2 és fél kört elmenésben tett meg, de végül utolérték. A spiccen tekerők az összes pontot elvitték, a véghajrá döntött a helyezések nagyrészéről.
Ágoston Imi révén ismét dobogós helyezéssel bővült a DKSI dicsőséglistája!
GRATULÁLUNK! (PP)
Szubjektív beszámoló kommentben.

KIÍRÁS! .o0o. FOTÓK! .o0o. Benkő Lajos fotói! .o0o. EREDMÉNYEK! o O o VIDEÓ

 


 

 

Hozzászólások 

 
#1 Pataki Péter 2014-05-25 11:39
Durcival az Amatőr VII. korcsoportba neveztünk be. Én mostanában magamhoz képest eléggé formába kerültem, és a május 31-ei Michelin Kupa előtt gondoltam ráhangolódásnak jó lesz ha részt veszek.
Sajnos az utolsó pillanatban érkeztünk le Újkígyósra, a melegítés elmaradt így Durcinak meg nekem, a pályán már nem is tudtunk teljesen végig gurulni, szólítottak a rajthoz.
A pálya minőségéről nem szólnék, mondjuk, hogy használható, de nem több. A rajtot nem kaptuk el túl jól, a szűk kanyarok miatt hamar megszakadt előttünk a sor, illetve rólunk is lemaradtak, pár kör után kb. 5 fős boly formálódott amiben mindketten hajtottunk. Norbit nem akarták váltani elöl, én meg izgága módon álltam az élre, hogy kicsit húzzam a tempót, de óvatlanul mentem be a cél utáni kanyarba, és a porban előírás szerűen csúszott ki az első kerekem. 1 vagy 2 embert sajnos felraktam, csak annyit láttam hogy szegény Labancz Pista bukfencezik el felettem. Durci is elvesztette a lendületet, de talpon maradt, viszont innen már nem sikerült újítania, a vége előtt pár körrel kiszólították.
Ezúton is elnézését kérem azoknak akiknek elcsesztem a versenyét. Az ilyenektől szoktuk óva inteni egymást... Sokkal rosszabb, hogy én okoztam a bukást, mintha más csinálta volna. És az a bosszantó, hogy egyébként általában a biztonságra megyek, kerülöm a tülekedést is, hogy ne legyen semmi gubanc, most meg elmérek egy hülye kanyart. Nagyon amatőr. Bocs mindenkinek.
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat