Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2014.05.31. XXIV. CUBE Pelso Kupa

C

SIKERES VERSENY VOLT!

A csapat, Mátyus Laci barátunk jóvoltából, pénteken Siófokon aludt, hogy reggel frissen vághasson neki a 200km-es távnak.
Név szerint: Ágoston Imre, Czine Tamás, Duró Norbert, Hajdu Barna, Nagy Zoltán, Pályi Csaba, Róka Tibor, Vogronics Máté...
Folytatás lent!

VELO CIKK+KÉPEK! .o0o. KÉPEK

EREDMÉNYEK! .o0o. VIDEÓ1 .o0o. VIDEÓ2!

Gyors eredmények: Nagy Zoltán a Master korcsoportban 1. lett, még Róka Tibor 9. helyet szerzett.
A felnőttek között új tagunk
Pályi Csaba 11., Hajdu Barna 25., Ágoston Imre 27., Vogronics Máté 30., Duró Norbert 32., Czine Tamás pedig 33. helyen zárt.

A verseny alakulásáról hű képet kaphatunk a Mugenrace csapat szemszögéből készült beszámolóból:

"Nem sok időnk maradt, hiszen a rajtpisztolyt reggel háromnegyed kilenckor lőtték el. Igyekeztünk a mezőny eljére állni, hátha úgy lesz mint két éve amikor az első kilométereken elment egy szökevénycsoport és soha többé nem láttuk őket. De nem, idén lassú rajttal mentünk Zamárdiig. Ott aztán megkezdődtek az akciók mintha a táv nem 200 kilométer lett volna. sok kísérlet után melyet mind kontroláltunk a keszthely előtti dombhoz érve még a sík részen próbáltuk szelektálni a mezőnyt, hogy kevesebben maradjunk, de ennek csapatunk is áldozatául esett, hiszen a teljes Utensilnord mellett csak hárman maradtunk, Kasza Gabi, Molnár Pisti, és Hemmert Jani. Így aztán vissza is vettünk a lendületből, hagytuk hadd dolgozzanak a többi csapatból is az emberek.

Molnár Pisti hátrament egy nyugalmasabb résznél kulacsokért, erre elkezdték az Utensilnordosok a szökéseket. Pisti pont visszatért a kulcsokkal a mezőny elejére, erre Kenyeres Ábel (Utensilnord) éppen támadott így aztán rátapadt és eltávolodtak. Szétnéztünk és megállapítottuk, ez nekünk jó. Szathmáry András felugrott még rájuk, megint összenéztünk, még ez is jó. A többi (Balaton Team, Osztrákok, egyéb klubok versenyzői) meg úgy gondolták, nem tehetnek semmit, ez a vonat elment. Így aztán tényleg csiga tempóra váltottunk, s néztük az időkiíró motrost mennyi az előnyük. Megnyugtatóan folyton nőtt. Egy ideig az Osztrákok próbáltak összeállni a sor elején egy keményebb tempót tekerve, de a keméyn oldal szembe szélben nem igazán volt hosszú életű ez sem. A lassú tempónk miatt a korábban leszakadt húsz fős boly felért ránk, így aztán voltunk vagy ötvenen elöl. Kasza Gabi és Hemmert Jani segítségével végig kontrolláltuk a szökési kíasérleteket hátul és kíváncsian vártuk mi lesz a verseny végeredménye, felteszi-e Molnár Pisti az i-re a pontot!?

A Balatonakarattyai emelkedőn erős tempóban mentünk föl, de nem tudott elszakadni senki a bolyból. innentől a célig ment a ritmusváltás folyamatosan, igen nehézzé téve a vereny végét. Sajnos az utolsó kanyarban is elbaltázuk a kanyarodást, így nem maradt a hajrára emberünk. De nem szomorkodtunk, SŐT!

Amíg mi hátul viaskodtunk, elöl Molnár Pisti az utolsó öt kilométeren ritmustváltott és két szökevénytársát otthagyva vágtatott a célig és a végén már csak gurulva megnyerte a versenyt! Iszonyatosan örültünk, végre ennek a győzelemnek, egy ilyen hosszú és eseménydús verseny végén egyedül megérkezni a célba."

Debreceni szempontból mindenki maximálisan jól teljesített, talán Czine Tomi volt kissé bátortalan, melynek köszönhetően hátrébb szorult. Tanulságos verseny volt.
Az említett szélezésnél Tibi és Zoli tudott elöl maradni, majd a táv 2/3-nál Imi, Barna és Csaba is visszazárt ide. Tibi végig elől dolgozott, talán túl sokat is, mely az akarttyai emelkedőn bosszulta meg magát. A végjátékra Csaba és Zoli tudott elől maradni, ahol a már említett tűzijáték volt , nagy meghalásokkal, kicsit veszélyes hajrával, de mindenki szerencsésen célba érkezett, melyhez GRATULÁLUNK!

 

r

 

Hozzászólások 

 
#1 Pataki Péter 2014-05-30 10:08
Rakjátok!!! :-)
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat