Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Dráva Tour, 2014. június 12-15.

 

Sikeresen véget ért a Dráva Tour!

A DrávaTour 2014 túraversenyt a Varasd – Koprivnica – Barcs – Pécs – Nagykanizsa – Hévíz útvonalon rendezték 2014.06.12-15. között, horvát-magyar együttműködés keretében. A DKSI-Freeriderz csapatát Vogronics Máté, Molnár Csaba, Trabach Norbert, Kakuja Imre, Pataki Péter és beugróként Purda Ádám képviselték. A kísérőautót ezúttal is a Systematica Kft. biztosította, akiknek ezúton is köszönjük áldozatos segítségüket!

A verseny mérlege: 4 szakasz, 1 győzelem, 1 második hely, top 10-es helyezés 2 szakaszon és az összetettben! Részletek lent!

BringaTV videó .o0o. FOTÓK-1 .o0o. Máté VIDEÓJA!

Bikemag cikk-1 .o0o. Bikemag cikk-2 .o0o. Bikemag cikk-3PP beszámolója:

1.nap:

Csütörtök reggel a Systematica boltnál találkoztunk, a kíséretet Norbi egyik barátja, Ricsi vállalta el az utolsó pillanatban. Böszörményben felvettük Imit, Pesten Mátét, úgy negyed 4-re lenn voltunk Varasdon. A regisztráció előtt elfoglaltuk a szállást, ami egy 3 csillagos hotelben volt. A prológ előtt Nagy "Gizmo" Attila csapata tartott bemutatót, és helyi néptáncosok is felléptek. Ez utóbbi már a téren levő fedett építmény alatt történt, mert elkezdett esni az eső és baromira lehűlt az idő. Volt kint goldsprint is, amin prológ helyett lehetett volna meccselni, de végül megtartották a futamot. Előtte aláírás, ahogy a nagy versenyeken, minket szólítottak először, név szerint. Aztán 1,5 km-t kellett menni egy fordítós pályán, iszonyat csúszós felfestésekkel. Klasszul volt megszervezve, mert mindenki előtt felvezető motoros ment. Máté ment először, de nem szóltak neki időben és nem rajtoltatták rendesen, elinduláskor kellett becsatolnia. A csapatból mindenki hasonló időt ment, de Norbi úgy megtekerte, hogy sokáig a legjobb idővel vezetett, de Vinczeffy "Zerge" Zsolt egy kicsivel jobbat ment. Így a prológot máris DKSI ezüstéremmel zártuk! Este vacsora (volt egy kis nyűg, mert nem tudták a cincérek követni, kinek mit hoztak már ki), sör, miegyéb. Nagyon szép kilátás volt a hotelből a környező hegyekre.
Egyébként a ViniBike-nak is sikerült eljönni a túraversenyre, jól mentek már a prológon is, természetesen Karcsibá volt az egyik kisérő :-)

Prológ

Hely Név Csapat Idő
2 Trabach Norbert DKSI-Freeriderz 01:51.22
44 Purda Ádám DKSI-Freeriderz 02:01.64
49 Pataki Péter DKSI-Freeriderz 02:02.13
52 Molnár Csaba DKSI-Freeriderz 02:03.44
53 Kakuja Imre DKSI-Freeriderz 02:03.56
61 Vogronics Máté DKSI-Freeriderz 02:05.94


2.nap:
Péntek reggel fullos reggeli, aztán Koprivnicába kellett átautózni (50 km). Adtak CB rádiót minden autóba, hogy a versenyigazgatóság tudja a sofőröknek osztani az infót, illetve be lehessen szólni ha valami zűr van. A mi buszunk a 2-es számot kapta, a prológ eredménye alapján. Egyébként menetközben nem lehetett visszacsorogni az autókhoz, csak a túraszakaszokon kijelölt megállóknál volt lehetőség frissíteni. Elég vegyes volt a mezőny, voltak viszonylag profi, erős tagok, de olyan súlyos arcok is, akiknek már eleve a bringája is lehetetlen módon volt beállítva, amin ránézésre képtelenség kibírni 180 km-t. Megyünk át Koprivnicára, halljuk a CB-n, hogy rádiópróba van, Ádám vezetett épp.

Eisi: "-Lehet hallani?"
Ádám: "-Igen, Ádám vagyok, 2-es."
Eisi: "-Figyelj, miután megnyomod a gombot, várj egy másodpercet, mert az elejét nem fogjuk érteni."
Ádám: "-Oké. Ádám vagyok, 2-es."
Eisi: "-Milyen kettes?"
Ádám: "-A 002-es."
:-)
Koprivnicán kipakoltunk megint, itt is volt ugrálós bringás bemutató, meg minden, csak azzal nem számoltak a szervezők, hogy 100-akárhány főre néha rájön a szükség. Szerencsére a parkban az ilyesmi megoldható, de az egész túra alatt össze-vissza p*sált mindenki mindenhova. Az aznapi etap elvileg 182 km volt, az elején 16 km laza, de tempós. Utána megálló, helyi polgit megvár, és 38 km versenyszakasz következett, kanyargós, szűk kis utakon. A túrázók hamar elmaradtak, de meglepően sok erős résztvevő akadt, úgyhogy egy elég nagy mezőny maradt elől. Máté benne volt egy elmenésben, kb. 4 másik taggal, köztük volt Horváth Zsolt Doki is Viniéktől. Páran leakadtak róluk, aztán egy hülye motoros rendőr intett nekik hogy lassítsanak, mert rossz felé mennek. Kiderült, hogy csak a rendőr nem volt képben, merre kell menni. De a mezőny részben emiatt, részben a Bikemagos riporter srác rángatásai miatt (pedig ő versenyen kívül vett részt) felért. Innen együtt haladt a mezőny, nagyjából az első felében helyezkedtünk.

6 km lehetett vissza, mikor egy szombathelyi srác elfeküdt a jobbszélen, ezzel egy pesti bringást és engem rakott fel. Imi mögöttem hatalmasat satuzott, én csak a padkára tudtam lemenni (keskeny úton sokan voltunk, túl nagy rizikó lett volna balról kerülni), de állóra fékezni már nem sikerült, beestem a két srác mellé az árokba. Egy-két kis horzsolással megúsztam, felkeltem és mentem tovább, de így kaptam több mint 3 percet. Állítólag utána is volt még egy bukás.

A versenyt sprintbefutó döntötte el, Norbi a mezőnyből ahol együtt helyezkedtünk ügyesen előrekeveredett, és 500 m-nél megindította, onnan már senki nem tudta lekerülni. Vinnai Zsolti 3. lett. A nap túra jelleggel folytatódott, megálltunk még Barcs határátkelőnél és Sellyénél. Elég jó tempó volt, volt edzésértéke a dolognak. Ricsi sem unatkozott annyira, amúgy meg hiba nélkül hozta a buszt.
Pécsen a Kossuth téren volt eredményhirdetés. A főmezőnyben mindenki a győztes idejét kapta, úgyhogy az összetett első helyen maradt Zerge. Ezután rögtön a vacsorázó helyre mentünk, valami kollégiumba. Elég sovány kaja volt, valami tokány szerű dolog rizzsel. A szállás 3 helyen volt, mi a Szántó Koliba gurultunk át, ami nem rossz hely, viszont csak 6 név volt leadva, de kértem egy plusz szobát. Csabi meg Máté bringát szereltek, aztán zuhany után még bementünk a városba, enni, inni, mászkálni, szép volt este a város.

2.nap

Hely Név Csapat Idő
1 Trabach Norbert DKSI-Freeriderz 00:55:42.6
24 Purda Ádám DKSI-Freeriderz 00:55:42.6
33 Vogronics Máté DKSI-Freeriderz 00:55:42.6
44 Kakuja Imre DKSI-Freeriderz 00:55:42.6
46 Molnár Csaba DKSI-Freeriderz 00:55:42.6
67 Pataki Péter DKSI-Freeriderz 00:59:25.43.nap:
A reggeli kollégiumi szintű volt, de erre számítottunk is. A rajt a dzsámi előtti térről volt délben, elvileg innen 5 km gurulás, majd repülőrajttal 7 km hegymenet következett volna, de ahogy mértük nem volt annyi. Máté bírta legjobban, 8. lett a hegyen. Imi is jól tartotta magát, Ádám és én pár másodperc különbséggel jöttünk, Norbi és Csabi kicsit hátrébb jöttek, Csabinak valami nem volt rendbe a gyomrával, meg nem is igazán voltunk idén hegyen. Miután felért mindenki, klassz gurulás jött, aztán szép tájakon, többnyire klassz utakon vitt az utunk Nagykanizsa felé, aznapra 150-valahány km távval. Szigetváron és Nagyatádon volt megállás. Az egyik átkötő út olyan rossz volt, hogy az útvonalbiztosítók beálltak a gödrökbe jelezni. Itt össze is akadt pár ember a rutintalanabbak közül, de nagy baj nem történt. Nagykanizsa előtt olyan dombok voltak, hogy sokaknak már gondjai akadtak. Máténak sajnos küllője tört, pár kilivel a vége előtt. A sok megindulás, belassulás elég fárasztóvá tette a túrát, ráadásul minden kis apróság miatt ordibálni kezdtek egyesek, hogy "fék, fék!" meg akkor is mikor indokolatlan volt. Szóval figyelni kellett. Azért volt aki bírt menni, például egy raszta hajú srác, furán beállított, taposópedálos Giant-en, majdnem végig kónuszon! Kanizsán eredményhirdetés (aznap egy 13 éves kissrác nyerte a hegyet!), utána gurulás a szállásra. Az utolsó megállónál kérdeztük Ricsit, hogy miújság, van-e valami infója. Ricsi: "-Hát, mondtak valamit, nagyjából azt vettem le, hogy putriszállás, meg putrikaja lesz." :-) Egyébként nem vicc, Eisenkrammer "Karcsi" (versenyigazgató) maga mondta, hogy ha jövőre 5 napos lesz a Dráva Tour, utolsó nap már sátorban alszunk... Megérkeztünk valami szakképző iskola kolijába, szocialista légkör, lepattant az egész hely, mocskos falak, közös zuhany, de megvolt a hangulata azért. Vacsorára a milánói sertésborda nevű találmányt tálalták, ami nem is volt rossz, akinek volt képe duplán evett. Kimentünk még a belvárosba meginni egy valamit, meg körbenéztünk, a főtér nagyon szép (van egy bringás szobor is).

3.nap

Hely Név Csapat Idő
8 Vogronics Máté DKSI-Freeriderz 0:10:20
38 Kakuja Imre DKSI-Freeriderz 0:11:32
42 Purda Ádám DKSI-Freeriderz 0:11:53
43 Pataki Péter DKSI-Freeriderz 0:11:59
59 Trabach Norbert DKSI-Freeriderz 0:13:04
65 Molnár Csaba DKSI-Freeriderz 0:13:39

 

4.nap:
Elég vontatottan indult a nap, 9-kor megvolt a napi megbeszélés, de csak 12-kor indultunk, addig nagyjából lézengtünk, reggeli, ilyesmi. Időre kellett Hévízre érni, de még az útvonalba belekerült Sármelléknél egy szép, kertek alatt futó út is, ahol fel kellett menni a dombokra, lefelé meg igen alacsony minőségű volt az út, sokan kaptak defektet. Egy megálló volt egész nap, a verseny rész előtt már pisiszünetet sem tartottak. A hévízi körpályán mentünk egy demó kört, a rajt-cél kapuban már akkor egész sereg ember éljenzett, klassz volt! A rajt után egy húzós domb, utána lankásabb, egy meredek lejtő, éles balos kanyar, enyhe lejtő, és a célig volt a terep. Ebből 3 kört kellett teljesíteni. Máté jól ment, top 10-be került, Imi is szépen tartotta magát, Norbi megúszott, Csabi meg én nagyjából együtt mentünk, Ádám a végére készült el kicsit lemaradt. Két kanyar elég veszélyes volt, nem kockáztattunk. Óriási hajrá volt, Horváth Doki Zsolti célfotóval nyert, mert a mellette sprintelő forma túl hamar kezdett ünnepelni, és Doki még be tudta lökni előtte a biciklit. Így a ViniBike-nak is meglett a kívánt eredménye, amihez gratulálunk!
Összetettben Máté az előzetes lista alapján 8. lett, szóval neki is kijár a gratuláció! Ha a 2.napon nem teszik tönkre az elmenést, akkor talán összetett dobogós lehetett volna. Így egy komáromi srác nyert, a nők között pedig egy horvát versenyző vitte el a győzelmet. Ő egyébként a nők között mindennap a legjobb volt.

A 4.nap eredményei a hivatalos listában rosszul szerepelnek, mert Imi nem jött Máté előtt. Az összetett hivatalos adatai a lentiek, ami biztos, hogy Máté az előkelő 8. helyen végzett!

Összetett

Hely Név Csapat Idő
8 Vogronics Máté DKSI-Freeriderz 1:23:30
23 Kakuja Imre DKSI-Freeriderz 1:24:39
44 Purda Ádám DKSI-Freeriderz 1:27:28
46 Trabach Norbert DKSI-Freeriderz 1:27:35
47 Molnár Csaba
DKSI-Freeriderz 1:28:41
55 Pataki Péter
DKSI-Freeriderz 1:30:43


Röviden ennyi! Jó kis rendezvény volt, köszönjük a szervezőknek!

 

Hozzászólások 

 
#4 Nagy ll. Zoltán 2014-06-17 18:57
Örülünk és gratulálunk a szép részsikerekhez!
 
 
#3 Pataki Péter 2014-06-15 05:24
A 2.nap 38 km volt a verseny szakasz. Máté szökésben volt, de egy rendőr hibájából le kellett lassitaniuk, végül felért a mezőny. A hajrát 500 m-rel a cél előtt indította meg Norbi, és megnyerte a szakaszt! A 3.nap hegyre menő verseny volt, Máté 8. lett. Összetettben ezzel a vége előtt 10. helyen áll! A mai szakaszon mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az összetettben az élre ugorhasson.
 
 
#2 Pataki Péter 2014-06-12 19:11
Trabach Norbi 2. a prológon! A többiek a középmezőnyben végeztek.
 
 
#1 Pataki Péter 2014-06-11 10:10
Ha találunk wifit majd írunk napi update-et!
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat