Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2014. évi Felnőtt, Utánpótlás és Master Országúti OB, 2014. június 28-29.

Nagy meleg és nagy szél fogadta a vasárnapi nap indulóit, mely szó szerint sok versenyzőt megfőzött. Népes debreceni társaság érkezett a versenyre.

U13-ban Sánta Ármin (DKSI) 8., U15-ben Kiss Hunor (DKSI) 15. lett.
U23-ban Ágoston Imre (DKSI) 5. helyet szerzett.
Az Elit futamot Nagy Gyula és Pályi Csaba (mindketten DKSI) fejezték be sikeresen, 11. és 14. helyezéssel.
Master2-ben Kiss Attila (DKSI) győzelemmel zárt! Ónodi Péter (Miránk) 7. lett.

Amatőr felnőtt férfi kategóriában Trabach Norbert 5., Zsíros Róbert 7., Duró Norbert 13. (mind DKSI). A Miránk-DOMKK részéről Gyurkó László 16., míg Nagy Gergő 18. helyet ért el. Zsupos Sándor és Kakuja Imre (mindketten DKSI) a 21. és 23. helyen érkeztek.

KÉPEK .o0o. EREDMÉNYEK 1. .o0o. EREDMÉNYEK 2.

DURÓ NORBI BESZÁMOLÓJA LENT!

o

Június 28-án 10:00-kor lőtték el a startpisztolyt az Amatőr Országúti OB versenyén Ibrányban, ahol a DKSI csapatából Monoki Robi, Zsupos Sanyi, Zsíros Robi, Trabach Norbi, Kakuja Imi és jómagam (Duró Norbi) vágtunk neki a 75 km-es távnak, amely 5 körből állt a 14,5 km-es pályán. A körülmények ideálisak voltak, a pálya 70%-a kiváló minőségű aszfalt, maradéka kicsit rázósabb, de kátyúktól mentes volt. Az idő meglehetősen kellemes volt, szél alig lengedezett, a melegre sem panaszkodhattunk.

Az éles rajtot követően, megpróbáltunk elől helyezkedni, amivel nem is volt gond. Az első balos kanyar után megkezdődtek a kínálgató lószolások, de ezt a mezőny nagy része könnyedén átvette. Egy kóstolgatós kör után a 3-an léptek meg (Team-Econix CR, Peloton SE, ViniBike). Ennek hírére a csapat nagy része előre állt, el kellett kezdeni az üldözést. Sajnos a 6 emberünkből, sosem voltunk elől 2-nél többen, így elég nehézkes volt közeledni a szökevényekhez. Az üldözést még két NYKSE-s versenyző segítette, mivel az Econix csapatából volt elől ember világos volt, hogy egy métert nem fognak menni, így a mezőnyben pihengettek, aminek később lesz jelentősége.

Nagy meglepetésre a 3. kör vége felé a 3 szökevényből 2-en összeakadtak (Team-Econix és Peloton SE) egy balos kanyarban. Ahogy ezt meglátták az Econix versenyzői, azonnal előreálltak és megkezdtük az utolsó elől maradó ember üldözését, végre fújhattunk egy kicsit. Ezután a ViniBike versenyzőjét már hamar bekebelezte a mezőny.

Amíg a csapatunk nagy része hátul fújt a hosszú üldözést követően, elől Popovics Gergely és Rokob Jakab (mindkettő Team-Econix CR) az előző üldözést végigpihenve lépett meg a mezőnytől a 4. kör elején. Senki nem tudta átvenni a támadást, távolodtak… Próbáltunk újra összeállni a verseny hátralevő részére, viszont erő már nem sok volt a lábakban, ráadásul Monoki Robi egy technikai gondot követően kénytelen volt kiállni, amit meg és éreztünk elöl…

Az üldözésünket nehezítette a ViniBike versenyzőjének jelenléte elöl, aki a lánctalpat bontotta végig, egy métert nem ment természetesen. Utólag kiderült ezt a debreceniektől tanulták J

Mikor láttuk, hogy nem lesznek meg az elöl lévők, az utolsó 3 km-en már mindenki a sprintre helyezkedett. A DKSI-ből Trabach Norbi bizonyult a legfrissebbnek, behúzta az 5. helyet, Zsíros Robi pedig a 7-et.

 

Személy szerint nagyon élveztem a versenyt, végre nem az út minőségével kellett törődni, valamint a mezőny elején tudtam végig menni, viszont rettentő mód elfáradtam a végére.
Tanulságként levonható, hogy ha 6 emberrel utazunk egy versenyre, az semmit nem jelent. 6 emberrel kell utazni, úgy hogy végig elöl tekernek és együtt reagálnak mindenre a mezőnyben. Ez ezen a versenynapon sajnálatos módon nem működött.
Pozitív példa lehet a Team-Econix CR csapata, akik szintén 6 emberrel vettek részt és végig elöl mozogtak. Nem csoda hogy kettős sikert arattak.
Javításra mindenképp lesz lehetőség, addig pedig lehet rakni, fejlődni.

 

Hozzászólások 

 
#1 Zsugyó Árpád 2014-07-01 08:44
Gratulálok minden helyezettnek. Külön gratula a Magyar Bajnok Kiss Attilának, szép volt.


Ui.:Egy dobogós kép Attiláról felkerülhetne!!!
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat