Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erdélyi edzőtábor, 2014. augusztus 14-17.

Purda Ádám beszámolója

Augusztus 14-17. között erdélyi edzőtábor volt a naptárba vésve, mely inkább egy túrázgatós beszélgetős élménytekerés volt. Hónapokkal korábban már szervezésnek indult a dolog, hogy biztosan legyen egy nagyobb létszám, amivel már érdemes volt elindulni, így a végére kilencen jöttünk össze, név szerint Ludmány Rita, Sándor Edina, Monoki Róbert, Pataki Péter, Csire Sándor, Vogronics Máté, Duró Norbert, Porcsin Levente és Purda Ádám.

A csütörtöki indulás kicsit elhúzódott így éjfél után érkeztünk meg a Transzfogaras lábához Cartisoarába. Reggel miután mindenki összeszedte magát elindultunk megmászni a Transzfogarast mely látványban sajnos nem hozta azt amit vártunk, mert az út felétől majdnem a csúcsig felhő borította az egészet így a látási viszonyok nem voltak valami fényesek, mindezek ellenére jó időnk volt. A másik oldalon egy kb. 20 km-es ereszkedés után ismét visszamásztunk a tetőre és onnan le. A lefele út tartogatott némi meglepetést, ekkorra már szétszakadt a társaság, nem is volt csoda, hogy mindenki minél hamarabb le akart érni, a csúcsot belepte a felhő, eső is kezdett csepegni és ráadásul lefelé jégeső + 5 méteres látótávolság volt mely a kb. 5-10 fokos hőmérséklet mellé kellemetlen volt. Az aznapi táv 106 km-re sikerült 2560 méter szintkülönbséggel. (http://connect.garmin.com/activity/565539060)

Folytatás lent!

 

Másnapra ugyanezt a kört terveztük de az időjárás viszontagságai miatt újratervezésre került sor és inkább egy sík szakaszt választottunk. Itt két csoportra oszlott a banda voltak akik lábon és voltak akik kisbusszal mentek tovább. Egy kis falunál találkozott a két csoport ahonnan mindenki lábon ment tovább először Törcsvár majd Brassó felé. Az elején némi heggyel tarkított majd végig sík szakaszon haladtunk végig. Sajnos a Drakula kastélyba nem sikerült bejutni amiért lényegében mentünk, de a táj látványosságban nem volt utolsó. Itt ismét két részre szakadt a csapat az eleje áttempózott Brassóba míg a második társaság kicsit hátrébb ugyanarra vette az irányt csak egy tábla elnézése miatt kicsit kerülővel és hegyi szakasszal sikerült beérniük. Miután összeszedtük egymást egy kis városnézés és energiafeltöltés után visszaindultunk a kisbuszhoz, hogy még sötétedés előtt visszaérjünk a szállásra. (http://connect.garmin.com/activity/566452998 , http://connect.garmin.com/activity/566453178)

FOTÓGALÉRIA 1 .o0o. FOTÓGALÉRIA 2

Utolsó napra a Transzalpina megmászását terveztük melyhez korai indulással és bepakolással át kellett autóznunk a kb. 140 km-re lévő kiindulási ponthoz. Reménykedtünk benne, hogy jó idő lesz, bár reggel szakadó esőre keltünk a szálláson. A buszból kipakolva és átöltözve nekiindultunk a Transzalpina csúcsának mely a vártak ellenére helyenként elég rossz minőségű aszfalttal kezdődött, páran kaptak is defektet. Később mint kiderült nincs végig felújítva az aszfalt melyek szerint terveztük az aznapi szakaszt, sajnos sok helyen voltak több száz méteres murvás, homokos szakaszok melyek minősége nem tette lehetővé a haladást. Az aszfalt minősége egyébként tökéletes volt csak helyenként nehezítette egy-egy murvás rész. Az erősebbek itt is előre mentek, hisz a tervezettek szerint a csúcson úgyis találkoztunk volna, de mivel egy olyan 40 km-es emelkedős és lejtős szakasz után ismét egy nagyobb murvás rész következett így együttesen úgy döntöttünk, hogy visszafordulunk ezzel meghiúsítva a csúcstámadást. Visszafelé menet egyből egy 17%-os emelkedővel találtuk szembe magunkat mely bár csak pár méteren tartott de utána se volt lazsálás. Lefelé menet volt aki 80 km/órás sebességet is mért, mely még talán feljebb is ment volna a hely ismeretében. (http://connect.garmin.com/activity/567148669)

A környék nagyon kiszámíthatatlan volt időjárás szempontjából, egyszer esőre állt, egyszer sütött a nap, de az érzés mégis olyan volt néhol, mintha ősz lenne. A táj rengeteg látnivalót tartogat, gyönyörű helyeken haladtunk keresztül mind a három napon. Nagyon jó edzőtábor volt hiszen nem kevés szintet sikerült megmásznunk kisebb nagyobb sikerekkel. A hangulat sem volt utolsó, mindenki élvezte, hogy ott lehet és, hogy lehetősége van megmászni pár 2000 méter feletti hegyet is.

 

Hozzászólások 

 
#1 Nagy ll. Zoltán 2014-08-28 18:49
Köszi a beszámolót. Nagy élménnyel gazdagodtatok.
Ezek után más szemmel nézitek majd a nagy csúcsokat megmászó versenyek szakaszait.
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat