Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tour de Debrecen, 2014.09.21. vasárnap

55 km-en Bartha Gergő (DKSI), 122km-en Róka Tibor (DKSI) abszolút győztes!

A verseny kezdetére száraz, kellemes hőmérséklet, de szeles idő alakult ki, mely igazán izgalmassá tette a versenyeket.
Mind két távon sok debreceni induló rajthoz állt, bízva a hazai sikerben.

Folytatás lent.

EREDMÉNYEK! o O o FOTÓK 1. o O o FOTÓK 2.

DEHIR CIKK!

Izgalmas versenyek alakultak ki köszönhetően a szélnek, így nem mezőnyhajrák döntöttek a futamgyőzelmekről.

Örvendetes, hogy a DKSI utánpótláskorú versenyzői eredményesen az elvárt teljesítménynél jobban teljesítettek, melyhez gratulálunk!
Mind két távon abszolút értékelésben DKSI siker született Bartha Gergő és RókaTibor jóvoltából, rögtön hozzátéve, hogy ezek igazi csapatmunkának az eredményei

BESZÁMOLÓ a 122 km versenyről DKSI szemszögből: A verseny előtt konkrét terveink voltak, melyeket a Hegyhátnál feltámadó szél kissé átírt.
Már az éles rajt után szökés alakult ki az élen, de e miatt nem izgattuk magunkat mivel még sok volt hátra. A nagyhegyesi körforgónál felmerült, a szél miatt, hogy elől összeálljunk, de ezt elvetettük, mivel aktív lett a mezőny eleje, oly annyira, hogy az élen haladókat bedaráltuk és hátul is komoly szelekció alakult ki. Innentől kezdve állandósult a szélezés, melyben kezdtek az emberek kifulladni. Ezt a pillanatot ismerte fel jól Pályi Csabi, és Róka Tibivel a későbbre tervezett támadást megindították. Csak egy versenyző tudott velük tartani, de az általuk diktált tempót nem sokáig bírta, így leakadt róluk. Ez kulcs fontosságú momentum volt, mely Csaba taktikai érzékét jól bizonyítja. Ketten összedolgozva az oldal-szembeszélben jól haladtak. Hortobágy után a CUBE versenyzői kiegészülve 1-2 segítővel üldözésbe kezdtek, felismerve az életképes szökést, mely őket is és a mezőnyt is rendesen leamortizálta. Úgy 10 fő maradt itt, köztük a DKSI-ből Nagy Gyula, Hajdu Barna, Nagy Zoltán és Fegyveres Máté. Próbáltuk az üldözés egységét megbontani kisebb - nagyobb sikerrel. Az elől lévők 80 km-nél az előző napi verseny fáradalmai miatt úgy döntöttek (Csabi 2. volt Margittán), hogy Csabi hátra marad, ezzel kis zavart okozni az üldözök közt, ami sikerült is. 25 km-rel a vége előtt ocsúdtak csak fel, hol van már Tibi. Ekkor már egyéni próbálkozások voltak, melybe Gyula is beszállt. Kialakult egy 3 fős csoport Gyulával, utána jött Nagy Zoli negyedmagával, majd Hajdu Barna "vigyázott" egy Cube versenyzőre. Gyakorlatilag a célig már nem történt változás, hol a sprinttel kialakult a végeredmény, mihez gratulálunk!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A tavaly nagy figyelem övezte Tour de Debrecen idén is megrendezésre kerül. A versenyzők mellett a túrázók és családok számára is lesz testhezálló program. A versenyközpont, rajt/cél a nemrégiben átadott új stadionnál lesz, a részletekért lásd a Tósport honlapját!


Minden bizonnyal sok helyi és környékbeli kerékpáros választja vasárnapi programként a Tour de Debrecent, az országútisokat tömörítő klubok pedig nagy erőkkel fognak részt venni a versenyen:

 

A MiránK-DOMKK részéről:

55 km verseny: Ónodi Péter, Gyurkó László, Nagy Gergő, Kovács Kristóf, Pótha József, Piskóti Péter, Nagy Zoltán, Kiss Sándor, Vilmányi Tamás

120 km: Gém János

A DKSI-Freeriderz ezúttal rekordszámú nevezővel áll rajthoz:

55 km túra utánpótlás csoport: Arany Szelim, Kapdos Ádám, Badgi Balázs, Tatos Levente

55 km verseny utánpótlás csoport: Árvai Krisztián, Bereczki Zoltán, Kapcsa Ákos, Kapcsa Márk, Kovács Dénes Bendegúz, Németi Balázs, Sánta Ármin, Tarján Gábor, Varga Bálint, Kiss Hunor, Bonyhádi Ákos, Fórián Albert, Kontor Gergely, Szabó Zsófia

55 km verseny felnőtt: Bartha Gergő, Kenyeres Ferenc, Kapcsa Gábor, Csire Sándor, Juhász Arthur, Kiss Attila, Molnár Csaba, Nagy Kálmán, Purda Ádám, Sándor Edina, Szabó Péter, Trabach Norbert

120 km: Czine Tamás, Duró Norbert, Fegyveres Máté, Hajdu Barna, Magas Dávid, Monoki Róbert, Nagy Gyula, Nagy II. Zoltán, Pályi Csaba, Róka Tibor, Vogronics Máté

MINDEN RÉSZTVEVŐNEK EREDMÉNYES VERSENYZÉST KÍVÁNUNK! (PP)

 

Hozzászólások 

 
#4 Juhász Arthur 2014-09-30 08:51
55km:

felvetődött a Kölcsey túrán kérdésként, miért született olyan átlag 55-ön, amiilyen. Ennek roppant egyszerű oka volt. az 55 majdnem 58km volt valójában, de ami nagyon lehúzta, az a 7km hosszan történt felvezetés, amit 18km/h-val sikerült abszolválni :) Nem értettük, miért ez a tempó, de nem kérdeztünk, csak mentünk :)

Egyébiránt az 55-ön azt gondolom, szintén megveregetheti minden DKSI-s a vállát, mert az egész távon erősen domináns szerepet kapott a csapat. Gergőék az elején szagatták a mezőnyt, amit siker kornázott. Elmenésük után az elől maradt kb 15-20fős csoportot végig a DKSI vezette fel, erejükkel úgy beosztva, hogy a hajrára is maradjon. Debrecen határában történt egy támadás a mezőny részéről, de különösebb aggodalomra okot nem adott, maradt mindenki a helyén.
Azt gondolom, az elmúlt időszakban végzett (Zoli által jól strukturált)edzésmunka itt is jól megmutatkozott és ahogy írta is, hozta, amit kellett hoznia.
így továb!!!
 
 
#3 Nagy ll. Zoltán 2014-09-23 12:14
Minden debreceni célba érkezőnek gratulálok, kiemelten az utánpótláskorú fiataloknak! Jó volt viszont látni a verseny közben, az eredményekben a megbeszélteket.
Szép volt Gergő, Tibi, Gyula, de még sorolhatnám...
 
 
#2 Kocsár László 2014-09-22 16:32
Tano sajnos kulcscsont töréssel és bordatöréssel szállt ki a versenyből, már sokkal jobban van, ma dől(t) el, h operálni szükséges-e vagy nem. Ennyit tudtunk meg tegnap este. Jobbulást kívánunk és mielőbbi visszatérést!

Fejvédő használata: újabb példa arra, h a zárt és biztonságos fejvédő használata nélkülözhetetlen és ezért kötelező. Ez azoknak szól, akik még most is képesek odaállni a rajthoz bukósisak nélkül. Vagy azért, h bosszantsák a versenybírókat vagy azért, mert tényleg ennyire hülyék (már elnézést!)

Ez a mostani bukás miatt is legyen tanulságos! A sisak darabjait én és Szabó Attila versenybíró szedtük össze. Ha Tano fején nincs fejvédő, nem kellett volna már a mentő sem.. Mindenki gondolkozzon el ezen! Köszönöm.
 
 
#1 Nagy ll. Zoltán 2014-09-19 18:59
Megkérem mind azokat, kik nevezését a DKSI rendezte, azok vasárnap reggel legyenek a stadion északi kapujánál, a Systematica buszánál 9-9.30 óra között rajtszám átvétel végett!
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat