Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

DKSI Évértékelő vacsorája, 2015. január 30.

Juhász Arhur beszámolója

A DKSI évértékelő vacsorája 2015. január 30-án került megrendezésre az Ász Rendezvényház konferenciatermében. Rendre érkeztek a csapattagok kísérőikkel és a kezdésnek kiírt 18 órakor az egyesület elnöke, Nagy II. Zoltán (aki 2015. évtől egyúttal a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség elnöki tisztét is betölti) megnyitotta a rendezvényt.

Köszöntőjében külön kiemelte a meghívott díszvendégeket, akik a csapat támogatóinak képviseletében érkeztek az ünnepélyre, illetve egyéb, köztiszteletben álló, a debreceni kerékpársport életében fontos szerepet játszó személyeket. A teljesség igénye nélkül, jelen volt Andó János, leköszönő megyei szövetségi elnök, Korhán László többszörös magyar bajnok, válogatott kerettag, Dr. Uzonyi Attila rendőr ezredes, akinek nevével sűrűn találkozhatunk a környékbeli versenyek indulói között is. Végezetül, de nem utolsósorban, Novák Feri bácsi, akit csak egyszerűen a debreceni biciklikirálynak ismerhetünk. (Folytatás lent!)

Arany Péter fotói .o0o. Kapcsa család fotói

 

 

A köszöntő után a 2014. évi beszámolót hallgathattuk meg, melyben kiemelten szerepet kaptak az elért eredmények.

A csapat az elmúlt esztendőben 48 versenyen képviseltette magát, mintegy 49 versenyzővel. A száraz tényeken alapuló adatok alapján elmondható, hogy a DKSI csapatánál a befektetett kemény munka meghozta gyümölcsét, a megszerzett kategória szerinti 90 dobogós helyezés képében. Ezek nagy hányadában, 43 esetben a dobogó felső fokára állhattak versenyzőink, míg 21 esetben ezüst, 26 esetben bronzérem csilloghatott a debreceni sportolóink nyakán. Még nagyobb ez a szám, ha hozzátesszük, hogy a csapat csak és kizárólag az országúti kerékpárversenyzésre szakosodott (de adott esetben át- átkacsingatnak versenyzőink a felkészülés időszakában), így nem színesítik és dúsítják az eredményeket triatlonos vagy terepkerékpáros eredmények. Az sem elhanyagolható tény, hogy a sikeres szereplések egy részét minősített versenyeken érték el sportolóink:

 

- Master2 kategóriában Kiss Attila Magyar Bajnoki 1. helyezett (Master2 Magyar Bajnok!)

- Master kategóriában Róka Tibor az Amatőr Országos Bajnokság Kupasorozat 1. helyezettje (Master Amatőr Országúti Magyar Bajnok!)

- Hegyi Országos Bajnokság, U23 kategóriában 2. Ágoston Imre, 3. Magas Dávid.

- Kritérium Országos Bajnokság, U23 kategóriában 3. Ágoston Imre.

- Gemenci Nagydíj: Elit kategóriában 6. legjobb magyar Nagy Gyula, Amatőr kategóriában 1. helyezett Pályi Csaba.

- Páros Időfutam OB: Elit kategória 4. lett a Nagy Gyula-Hajdu Barna páros, míg 5. Fegyveres Máté - Nagy II. Zoltán

- Central European Tour (UCI 1.2): Pályi Csaba mindhárom szakaszt teljesítette.

- Székely Körverseny (UCI 2.2): Ágoston Imre és Pályi Csaba több szakaszt sikerrel teljesítettek.

- Válogatott színekben Czine Tamás két UCI 1.2-es lengyelországi versenyen, míg Ágoston Imre a Szlovák Kupa egyik versenyén állt rajthoz

 

Az előzőekhez hasonlóan beszédes a nem kategóriában, hanem abszolútban megszerzett első helyezettjeink listája:

- Kerékvár-Békás Időfutam (Róka Tibor)

- Hajdú Kupa 60 km (Róka Tibor)

- Főnix Kupa (Czine Tamás)

- STOP Cukrászda Időfutam (Róka Tibor)

- Péti Nagydíj (Róka Tibor)

- Tour de Tisza-tó (Hajdu Barna)

- Balmaz Nagydíj: egyéni (Róka Tibor), páros (Nagy Gyula-Hajdu Barna)

- Michelin Bringarally (Nagy Gyula)

- Ring24 egyéni (Pályi Csaba)

- Pilis Kupa I. (Róka Tibor)

- Tour de Debrecen 55 (Bartha Gergő) ill. 120 (Róka Tibor)

- László Sándor Emlékverseny 40 km (Kiss Attila)

 

Az eredmények ismertetését követően a kiemelkedően szereplő csapattagoknak személyesen gratulált az egyesület vezetője, illetve az utánpótlás korú versenyzőink Kiss Attila sporttársunk által felajánlott tárgyjutalomban, míg felnőtt versenyzőink egyéb jutalomban részesültek.

 

U13: Kapcsa Ákos

U15: Varga Bálint

U17: Kiss Hunor

U19: Fegyveres Máté

U23: Ágoston Imre

Felnőtt: Nagy Gyula, Pályi Csaba, Hajdu Barna

Master: Róka Tibor, Kiss Attila

 

Természetesen az Ő sikerük valahol mindannyiunk sikere, hisz jól tudjuk, nincsenek legeredményesebbek, ha nincs ott egy összetartó csapat.

 

 

Ezt követően a 2015. év terveiről hallgathattuk meg Nagy II. Zoltánt:

 

A DKSI mindenképp szeretné folytatni a lendületes előretörését. Ezt megvalósítandó még komolyabb edzésmunkába, téli alapozásba kezdett a csapat. Mindenképp nagy hangsúlyt kíván fektetni a szakosztály a felnőtt korcsoportos versenyzők felkészítésére és minél több minősített versenyen történő szerepeltetésre, de legalább ennyire kiemelten kezeli az utánpótláskorúak felkészítését és versenyeztetését is.

Az egyesület új, felmerülő célként tűzte ki a már megszokottak mellett, a térségben újabb versenyek megrendezését. Ehhez csak azt tudjuk – egyelőre - hozzátenni, HAJRÁ!

 

Egy „sajnálatos” örömhírt is meg kellet említeni az évértékelőn, miszerint a DKSI öreg rókája (Róka Tibor) 2015-ös versenyévadra az Utensilnord csapatához igazolt. Tibi személyesen nem tudta megköszönni az együtt töltött időt, éppen aktuális edzőtáborozása okán, így nyílt levél formájában fordult a csapat versenyzőihez. Nagy taps fogadta sorait és egyként üzentünk Tibinek: SOK SIKERT ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÉVADOT MIND A HAZAI, MIND A NEMZETKÖZI PORONDON!

 

Az egyesületi elnök számadása után a mikrofont átvette egyik legeredményesebb versenyzőnk, Nagy Gyula, aki mindannyiunk nevében megköszönte Nagy II. Zoltánnak 2014. évi áldozatos munkáját, majd köszönetünk jeléül átadásra került a csapat meglepetés ajándéka, egy Piaggio motorkerékpár, hátulján szerszámosládával, kulacstartókkal, és „kerékpáros edzés” felirattal. Legalább annyi balesetmentes kilométert kívánunk neki, amennyit már beletekert kétkerekűekbe!

 

Az évértékelés és a jövőbeni célok ismertetése után természetesen a díszvacsora következett, majd az azt követő szabadprogram lehetőséget adott a nagy beszélgetésekre, apró koccintásokra.

 

Zárásként meg kell említeni, hogy a DKSI az előző idényhez képest nagyobb versenyzőszámmal igyekszik a dobogókra feljutni, amihez mindannyiunk nevében szeretnék sok sikert kívánni! Hajrá DKSI, hajrá Debrecen!

 

Utánpótlás korcsoport, 19év alatt:

Lány(ok): Szabó Zsófia

Legények: Arany Szelim, Árvai Krisztián, Bagdi Balázs, Bereczki Zoltán, Bodnár András Kornél, Bonyhádi Ákos, Faragó Róbert Tibor, Fórián Albert, Kapcsa Ákos, Kapcsa Márk, Kapdos Ádám, Kéki Máté Barnabás, Kiss Hunor, Kontor Gergely, Kovács Dénes Bendegúz, Körtvélyessi Ákos, Németi Balázs, Sánta Ármin, Szalóki Róbert, Tarján Gábor, Tatos Levente, Varga Bálint

 

 

Felnőtt korcsoport (19- 40év ):

Nők: Sándor Edina, Szilágyi Judit

Férfiak: Ágoston Imre, Baji Sándor Barna, Czine Tamás, Csire Sándor, Duró Norbert, Fazekas Norbert, Fegyveres Máté, Hadházi Máté, Hajdu Barna, Kádár Csaba, Kakuja Imre, Kárai Attila, Kiss Gergő Sándor, Kovács László, Magas Dávid, Molnár Csaba, Nagy Gyula, Németh Richárd, Pályi Csaba, Pataki Péter, Purda Ádám, Szabó Péter, Trabach Norbert, Vogronics Máté, Zsíros Róbert

 

Master korcsoport (40év - )

Hölgyek: minden érdeklődőt szívesen fogadunk

Urak: Árvai István, Balogh Zoltán, Hegedűs Csaba, Hegedűs Gyula, Juhász Arthur, Kapcsa Gábor, Kenyeres Ferenc, Kiss Attila, Lévai Szilárd, Magas Ákos, Monoki Róbert, Nagy Kálmán, Nagy Zoltán, Papp László, Zsugyó Árpád, Zsupos Sándor

 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat