Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kolozsvári túra - Nagy II Zoltán beszámolója

05.22. 8óra 15-kor a Fiat szalontól indultam el másod magammal Kolozsvár felé. Az idő csodálatos volt. Az indulásnál ott volt Gyula bá, aki nagyon sajnálta, hogy nem tarthatott velünk munkája miatt, de kaptam tőle egy angyalkát, nemzeti szalaggal.
Fel is kötöttem elől a két bovdenre. Köszönöm még egyszer! Azóta a Csenge ágya fölött "örködik".
Az útvonal: Db - Pocsaj - Ártánd - Nagyvárad - Élesd - Királyhágó - Bánffyhunyad - Körösfő - Magyarlóna.
Árpi elkisért Pocsajig, ahol kaptam tőle az útra egy műzlis szeletet. Igaz barát.
Továbbiakban Biharkeresztesnél csatlakozott hozzám Balogh Zoli doki bácsi, aki egészen a Királyhágóig jött velem!!! Nem semmi teljesítmény volt ez sem, mivel innen egyedül ment vissza, mivel ügyeletbe kellett mennie.
Ő is sokat segített. Váradon váltottunk pénzt, megcsodáltuk a régi szép, magyar épületeket, aztán gyerünk a hágó felé. Élesden megálltunk egy kis kólázásra,a boltnál megcsodáltak minket a helyiek, aztán mentünk tovább.
A forgalom elég erőss, volt, de az oldal pofaszélben még talán segített is. Az út minősége hibátlan volt. Innen már a hágóig sunyin húzódott felfelé az út. Jó volt a hágóra felkapaszkodni. Itt kulacsot töltöttünk, kicsit beszéltünk. Zoli invitált enni,de nekem menni kellett. Elváltunk egymástól. Jött a nagy száguldás lefelé. Innentől a táj is szemet gyönyörködtető volt!!! Legközelebb Bánffyhunyadon álltam meg egy ismerős családnál, aztán nekivágtam a következő kihívásnak, a Körösfő megmászásának! Ez is nagy élmény volt. Utána nagy gurulás, és máris Nagykapuson találtam magam. Itt csepergett egy kicsit, de egészen a cél előtt 4km-ig tudtam jól haladni. A végét llassan tettem meg, mert nem akartam összecsapni magam. Így is 17.15-re célba értem. 217km volt.
A vendéglátóim már nagyon vártak.Megnéztem az új templomukat, amit felemelő volt látni, tudva, hogy mennyit dolgoztak rajta.De megérte! Este még a BL döntőből is láttam.

Másnap 09.15-kor indultam haza jó időben. A Királyhágón és Váradon álltam meg vízért. A szél sem volt rossz, inkább segített a határig, utána rosszabb lett ahogy fordultam, de a cél adva volt . A Vezér lakótelepre 17óra magasságában értem. Hála Istennek semmi baj nem volt, a technika is jól bírta, és én is! Csodaszép út volt!

 

Hozzászólások 

 
#1 Pataki Péter 2010-06-14 09:45
Szép túra lehetett, remélem, hogy a közeljövőben sikerül összehozni hasonlót, úgy hogy többen is vagyunk!
 

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat