Idetekerj.eu - Debrecen

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Túrák

2014.11.09. vasárnap, 9 óra. BODASZŐLŐI TÚRA

k

 

Novemberben szokatlan, indián nyarat idéző, kellemes időjárási körülmények között került sor a hagyományos bodai kerékpártúrára. Hajdúböszörményi barátainkkal együtt Józsán már 51 kerékpáros verődött össze és indultunk el a Böszörményi erdőbe, itt a vadaspark mellett elhaladva, a homokos talajjal is megküzdve tartottuk a Baltazár püspöki kastélyba. Baltazár Dezső (Hajdúböszörmény, 1871. november 15. – Debrecen, 1936. augusztus 25. jogász, tiszántúli református püspök). Itt, egy rövid pihenő alatt arra is jutott idő, hogy a kastélyparkban, a már használaton kívüli úszómedencébe esett kutyust kimentsük – lásd Darts képein: 126-132! A Kemencés házban kenyérlángos és forralt bor várta az éhes túrázókat.

Darts képei!

 

FÓRUM biciklitúra, 2014. június 1.

2014. június 1-én (vasárnap) kerül megrendezésre az II. Tour de FÓRUM biciklitúra.
A biciklitúra végállomása idén a Koppány Fogadó és Erdei Kalandpark. A helyszínen rengeteg színes program, és fellépők várják a kikapcsolódni vágyókat, emellett tombola sorsolás is lesz.

A túra 10:00 órakor indul a Fórum Csapó utcai bejáratától. Nevezni előzetesen az információs pultnál és indulás előtt a helyszínen lehet. A nevezési díj elővételben felnőtteknek 500,- Ft,- gyerekeknek 200,- Ft. A nevezési díjért cserébe a Koppány Kalandpark gulyáslevessel és rétessel látja vendégül a célba érkezőket. A túra távja 18 km, időtartama 1-1,5 óra. A résztvevők egyénileg térnek vissza Debrecenbe. Az első 1000 regisztráló a rajt előtt láthatósági mellényt kap ajándékba. A tombola bevételét egy 14 éves szívátültetésen átesett kislánynak ajánljuk fel.

Tavaly több mint 400 résztvevő tette meg a 16 km-es utat, amely hatalmas élmény volt, és bizonyára idén is az lesz mindenki számára.
Töltsük együtt június legelső hétvégéjét bringázással!

Várjuk iskolák, sportegyesületek jelentkezését. A legtöbb diákot felvonultató általános iskola, középiskola és sportegyesület 50.000,- Ft értékű jutalomban részesül!

 

Link: http://www.forumdebrecen.hu/oldalak/biciklitura2014

 

Kerékpártúrák itthon és külföldön

Egy kedves sporttársunk ajánlotta figyelmünkbe "Cobranco" Zoltán útibeszámolóit, aki kerékpárjával hazai és külföldi tájakat keres fel, és a látottakat videók formájában is közzéteszi. Érdemes belenézni, gyönyörű helyeket mutat be ezekben a kisfilmekben! Elérhetőségek lent, kedvcsináló videó fent!

http://www.youtube.com/user/cobranco/videos

http://cobranco.atw.hu/

 

TÉLI TÚRASOROZAT! "Three village has three pubs"

T

A téli hónapokban is folytatódik a "Three village has three pubs" („3 falu 3 kocsma”) túrasorozatunk.

2013. december 15. Böszörményi erdő, Nagy-tormás, Bodaszőlő, Pallag 
2014. január 12.  Monostori-erdő, Nagy-erdő (ez nem a Nagyerdő!) Liget, Bököny, Bocskaikert
2014. február 9.  Parlagi templomrom, Dombostanya, Liget, Monostori-erdő, Bodaszőlő

 


1. oldal / 2

Partnereink

Chili Sport Debrecen


Systematica Kft. - Hörmann


Vozzy Kerékpár és Snowboard


FitZone Spinning


Bike Polo Debrecen


Finish Line Sportiroda


Györgyi Gábor bringás oldalai


gabitrial.hu Extrém Sport Csapat