Single Blog Title

This is a single blog caption

A debreceni DKSI az ország legnagyobb bringa expóján!

A Debreceni Kerékpáros Sport- és Szabadidős Ifjúsági Egyesület (DKSI) csapata február 28-án, szombaton Budapesten is bemutatkozik a VIII. Port.hu Bringa Expón. A kiállításon 13:30-tól az egyesület utánpótlás csapata új, a GESU által kivitelezett mezekben tart bemutatót. A DKSI számára az esemény nemcsak a biciklis szezon kezdetét jelenti, hanem az egyesület jövőbeli tervei új távlatokat nyitnak Debrecen kerékpáros életében.

Az elszánt csapatot a Hungexpóra edzőjük – a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke – Nagy II Zoltán kíséri, akinek motivációja a profi sport és a bicikli, mint közlekedési eszköz népszerűsítése mellett az, hogy a DKSI fiatal generációjából egymásra odafigyelő, segítő közösséget kovácsoljon. E cél érdekében a magyar kerékpársport ikonikus alakja, Ábrók Norbert, valamint Kádár Csaba az idei szezonra igazolt versenyzőként szerződnek a debreceni egyesülethez. „Ábri” elsősorban nem versenyezni fog a csapatnál, hanem a belföldi és a külföldi versenyeken szerzett tapasztalatait, a győzelemre jutás fortélyait adja át a jövő biciklis nemzedékének.

A DKSI, mint egyesület 2013-ban jött létre, az utánpótlás csapat 15 fővel, 2014 nyarán alakult. Ezek a fiatalok mára az egyre bővülő közösség lelkesítő magjává váltak. Kitartásuk és elszántságuk mellett Nagy II Zoltán szakmai tanácsait magukba szívva idén is készen állnak a debreceni, az országos és a külföldi versenyeken való helytállásra. A szezon első, a magyar kerékpáros szubkultúra egyik legnagyobb eseménye lesz a VIII. Bringa Expó Budapesten, ahol a debreceni DKSI felnőtt és utánpótlás korú versenyzői is bemutatkoznak néhány fővárosi és vidéki biciklis csapat mellett. Az egyesület itt hozza nyilvánosságra a megújult arculatát, a facebook felületét és a honlapját, ahol február végétől kezdődően tájékozódhattok a debreceni kerékpáros élet fontosabb eseményeiről, érdekességeiről és a DKSI versenyeredményeiről. A Bringa Expón a csapatot kísérik fő támogatóik: a 3M, a Systematica és a Kontent.

Budapesten, a Bringa Expón február 26. és március 1. között tesztpályákat próbálhattok ki, különleges kerékpárokkal és a legújabb technikai felszerelésekkel találkozhattok, valamint a színpadon szórakoztató, bemutató programokkal várnak benneteket!

További információkat a Bringa Expó hivatalos oldalán olvashattok: http://bringa.hu/expo/

A DKSI csapatáról február végétől itt tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/dksi.hu

Fotó: kerekparosklub.hu