Single Blog Title

This is a single blog caption

A DKSI fiataljainak sikere a kori és a sakk Diákolimpián!

A DKSI junior csapatának oszlopos tagjai, a Kapcsa tesók (Ákos és Márk) és Varga Bálint nemcsak a kerékpársportban jeleskednek! Bálint sakkban, a testvérek pedig gyorskorcsolyában képviselték iskolájukat és városunkat, kiemelkedő eredménnyel!

Kapcsa Ákos beszámolója a gyorskorcsolya Diákolimpiáról:

2015. február 20-22. között volt Debrecenben a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia országos döntője. Pénteken voltak a hosszabb táv selejtezői. Márkó korcsoportjának 500 méter, az én korcsoportomnak 444 méter. Mindketten bejutottunk a legjobb 12-be.

A szombat délelőtti elődöntőben sajnos az első körben elestem, és csak a negyedik helyre tudtam feljönni. Mivel az első három jutott a döntőbe, így nem kerültem be, pedig a selejtezők után nekem volt a legjobb időm. Márkó a futamában első lett, így bejutott a döntőbe, ahol második lett.

Szombat délután voltak a rövidtáv selejtezői és elődöntői, ahonnan mindketten bejutottunk a vasárnapi döntőbe. Ez Márkónak is és nekem is 333 méter volt. A döntőben a bátyám 3. lett, én pedig első.

Márkó megkapta a legeredményesebb debreceni sportoló különdíját, egy kupát is.

Nagyon elfáradtunk ezen a két és fél napos versenyen, de nagyon jól éreztük magunkat, és örülünk az eredményeknek, érmeknek, nem hiába edzettünk.

Köszönjük Zoli bácsinak a sok erősítést, spinninget.

 

Varga Bálint a Sakk Diákolimpia versenyén ért el kiemelkedő eredményt:

2015. február 28-án a Sakk Diákolimpia Megyei Döntőjén a csapatversenyben első helyet szerzett!

Bálint a Debreceni Betű SE Megye 1-es csapatában sakkozik az idei szezonban, és a hétvégi versenyen a Fazekas Mihály Gimnázium csapatával megnyerték a debreceni városi, és a megyei diákolimpiai döntőt is. Nagy ellenfelük a nádudvari csapat volt, melyben kiemelkedő eredményű egyéni játékosok vannak, de nem a papírforma szerint alakult a verseny, hanem elszánt, koncentrált, győzni akaró hozzáállással Bálinték diadalmaskodtak, ezzel kvalifikálva az országos versenybe.

Bálint emellett az egyéni értékszámos (FIDE Élő-pont szerinti) Diákolimpia megyei 3. helyével is büszkélkedhet!

 

A srácoknak gratulálunk, csak így tovább! A Ti sikeretek a DKSI sikere is!