Single Blog Title

This is a single blog caption

Beszámoló az Évadnyitóról – részletes eredményekkel!

Erősen szeles, enyhén borult időben került megrendezésre a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség hagyományos versenye, a Területi Évadnyitó, egyben Balla Viktor Emlékverseny. Színvonalas körülményeket, és ami a legfontosabb, színvonalas versenyt hozott a megyei szezonnyitó, hiszen a legnevesebb hazai csapatok részvételével zajlottak a futamok. Az új helyszín, a Látókép – nagyhegyesi elágazás – Balmazújváros – Látókép kör beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a létszám pedig szintén rekordot döntött. A Megyei Szövetség munkáját a DKSI egyesületének tagjai is segítették, és az elégedett visszajelzések azt mutatják, hogy a lebonyolítás sikeres volt,.

A legkisebbek (U13) egy 12 km-es, fordítós pályán mérhették össze erejüket. 1. Tomka István (Sárrét SE), 2. Tomka Mózes (Sárrét SE), 3. Daróczi Péter (Püspökladány) lett, a debreceni DKSI két U13-as fiatalja Arany Szelim és Árvai Kristóf a 4. és 6. helyet szerezték meg. Megnyugtató volt látni a profi motoros és autós kíséretet a gyerekek mellett.

31 km-en meccselt az U15 korosztály, illetve a lányok (WU17 ill. WU19), valamint a Master3 korcsoport. U15-ben 1. Füri Márton (Bikeexpress SE), 2. Varga Bálint (DKSI), 3. Hájos Dániel (KSI SE); a hazaiak Varga Bálint révén ezüstéremnek örülhettek, a DKSI többi indulója itt a középmezőnyben végzett. A női utánpótlás sajnos csekély számban képviseltette magát. WU17-ben 1. László Tamara (KSI SE), 2. Oetl Dana (Bikeexpress SE), 3. Karl Bianka (Bikeexpress SE), WU19-ben 1. Szabó Zsófia (DKSI), 2. Oetl Netta (KSI SE). Master3 korcsoportban 1. Balogh Zsolt (ViniBike), 2. Kántor László (Polgár), 3. Falvai Zoltán (Debrecen). Szabó Zsófi (DKSI) igen szép teljesítménnyel a mezőny elejével érkezett meg!

62 km, azaz két kör várt az U17, Női, és Master2 résztvevőkre. A debreceniek igyekeztek a szeles részeken kontrollálni a mezőnyt és a hátulról meginduló támadásokra azonnal reagálni, nem is történt sikeres elmenés, de a DKSI részéről sem sikerült a pihentebb mezőnyt hosszútávon leszakítani. A gyerekek dicséretesen végig ott voltak, végül a Bikeexpress fiataljai jeleskedtek a mezőnyhajrán, a DKSI versenyzői a középmezőnnyel érkeztek. U17-ben 1. Dian Ábel (Bikeexpress SE), 2. Karl Ádám (Bikeexpress SE), 3. Sipos Máté (Dr.Bátorfi Agria KTK). Női versenyben 1. Kanti Dorottya (KÖRÖS-Bike), 2. Zelovics Dóra (TVK-Mali), 3. Szőllősi Virág (Balaton Team). Master2 kategóriában 1. Fésüs László (Meditech SC), 2. Erdős László (KÖRÖS-Bike), 3. Kasnyík Antal (ProTúr).

93 km-en az U19 és amatőr felnőtt mezőny viaskodott. Itt a Bikeexpress U19-es versenyzője Czéh Balázs alakított nagyot, 60 km-t egymaga szökésben töltött. Az erős szélben azonban nem érhetett haza, ez a futam is mezőnyhajrával záródott, ahol 4. lett a debreceni Bálint Péter, kategóriájában pedig 5. ill. 10. helyet szerezte meg a hazai DKSI részéről Zsíros Róbert és Molnár Csaba. U19-ben a KSI fiataljai vitték el a dobogós helyeket: 1. Beregszászi Bence, 2. László Attila, 3. Gyöngyösi Kevin Márk. Amatőr felnőttek versenyében 1. Horváth Zsolt (ViniBike), 2. Bálint Péter (Debrecen), 3. Galyasi Gábor (Szekszárdi SZKE).

124 km-en az igazolt felnőttek (elit) és az U23-mas korúak szerepeltek, köztük a legerősebb hazai csapatok képviselői. Az Utensilnord, a DKSI és a Mugenrace versenyzői irányították a mezőnyt. A rajt után az élen haladók leszéleztek, aki nem bírta, a körforgalom előtt kicsit meg szakadta a sor, illetve sajnálatos bukás is történt, Lengyel Zoltán (Utensilnord) került földre és feladni kényszerült. Hozzá sportszerűen megállt segíteni Ábrók Norbert a DKSI csapatkapitánya. A DKSI részéről elmondható, hogy Hajdu Barna és Pályi Csaba, valamint Nagy Gyula voltak a legaktívabbak. Az Utensilnord versenyzői végül Molnár István társaságában (Mugenrace) maradtak elmenésben, és döntötték el az elsőség kérdését. U23-ban 1. Filutás Viktor (Utensilnord), 2. Móricz Dániel (Utensilnord), 3. Rózsa Balázs (Utensilnord) lett. Elit felnőttek mezőnyében 1. Sipos Zoltán (Utensilnord), 2. Molnár István (Mugenrace), 3. Holló Botond (Utensilnord).

Teljes eredménylista itt elérhető: http://idetekerj.eu/hbmksz/letoltheto_anyagok/HBM_Teruleti_Evadnyito_eredmenyei_20150329.pdf

A korcsoportok I-III. helyezettje érem díjazásban részesült, az I. helyezettek tárgyjutalmat is kaptak.
Pénzdíjakban részesültek, a Kontent Kft jóvoltából:
– 124 km abszolút győztese: 30000 Ft
– U19 kategória győztese: 30000 Ft
– U17 kategória győztese: 20000Ft
– U15 kategória győztese: 10000Ft

Köszönet a segítségért a Polgárőrségnek, a Rendőrségnek, Debrecen Városnak, a Kék Lovagok Rendészeti Motoros Klub tagjainak, a Systematica Kft-nek, a sátrakért Garda Árpádnak, valamint a díjakat és a befutó csomagot felajánló támogatóinknak: Kontent Kft, Regina Kerékpárbolt, Bellotto, Kiscipó Bisztró Kft, SWEET-LINE ’98 Kft, illetőleg a helyszín és az ebéd biztosításáért a Látóképi Csárdának.

A HBM Kerékpáros Szövetség és a DKSI rendezésében legközelebb megrendezésre kerülő versenyek: az Országúti Kerékpár Diákolimpia Regionális Döntője április 12-én, utána pedig jön a Hajdú-Főnix Kupa, április 18-19-én, ahol időfutam, kritérium és mezőnyverseny számokban lehet majd rajthoz állni.

Ide is mindenkit várunk szeretettel, igazi tavaszi versenyhangulattal!

Képgalériák:

Boross Attila fotói

Arany Péter képei

TRInfo

Kapcsa Natália fényképei

Árendás Róbert galériája