Single Blog Title

This is a single blog caption

Szicília – Sikeresen zárult a szezonkezdő edzőtábor!

Az előző cikk folytatása következik! Az elmúlt hét komoly munkával telt, az itthoni versenyszezonra való felkészülés, ráhangolódás jegyében. Március 15-én pedig a Palermo környékén rendezett verseny tette fel az i-re a pontot! Nagy II. Zoltán beszámolója:

Március 9-én, hétfőn pihenőnap gyanánt a felnőttek és a fiatalok együtt teljesítettek 70 km-t. Kedden erőfejlesztő nap volt, a felnőttek 115 km-t teljesítettek, 1700 m szinttel, ami a dombos terepnek hála itt könnyen összejön. Az utánpótlásnak 62-80 km volt a penzum komoly emelkedőkön.

A felnőtteknek az előző nap sem volt egyszerű, de március 11-én ezt még tovább fokozta egy 150 km-es, 6 órás edzés, mely magába foglalta az ericei csúcs bevételét. Az utánpótlás korúaknál délután egy 40 km-es átmozgatás zajlott.

Fiatalok személyes gondolatai:

Árvai Krisztián: Örülök, hogy a szüleim lehetővé tették, hogy itt lehetek az edzőtáborban. Nagyon tetszik a táj, tetszenek a kávézók. Ilyen nehéz terepen még nem jártam, nagy kihívás számomra teljesíteni az edzéseket.

Szabó Zsófia: Nagy örömmel tölt el, hogy itt lehetek az edzőtáborban. Szicíliában új lehetőségek tárultak elénk, a terep nehézségéből adódóan, úgy érzem, sokat tanulhatok és fejleszthetem képességeimet. A kemény edzések mellett a társaság és a táj szépsége fokozza a hangulatot.

Kovács Bendegúz: Nagy örömömre szolgál, hogy ezen a számomra új terepem is kipróbálhatom magam és feszegethetem a határaimat, ennek megvolt már a következménye, de igyekszem tanulni belőle. A terep nagyon nehéz, de minden kínt és szenvedést megér. A táj nagyon szép, de nem sokszor jut idő rá gyönyörködni benne.

Varga Bálint: Számomra nagyon pozitív dolog, hogy a szüleim támogattak abban, hogy eljöhettem ebbe az edzőtáborba. Itt a megszokott sík terephez képest változatos utakon kerékpározhattunk. Nagyon szépek a hegyek és nehéz őket megmászni. A hegyeken kívül a tenger is gyönyörű látvány nyújt.

Március 12. csütörtök: A felnőttek a tervezettnek megfelelően egy átmozgatós 60 km-t, míg a fiatalok egy jó hangulatú edzéssel, egyre jobb formát mutató teljesítménnyel egy 80 km-es penzumot teljesítettek.

Pénteken a nagyok edzése 120 km-t tett ki sok lánctalppal, az utánpótlás csoporttal 100 km teljesítése valósult meg sok technikai elem gyakorlásával. A nap csúcsa a Trapani mellett fekvő Erice településre való feltekerés volt, mely 700 m szintet jelentett 11 km-en, gyönyörű kilátással a tengerre. Egy újabb sikeres napot fejeztünk be!

Március 14-én szombaton a két korosztály közösen teljesített egy 70 km-es edzést.

Vasárnap, március 15-én a Trofeo Cittá di Palermo-n, egy kritérium jellegű, 5.4 km-es pályán rendezett, 13 körös versenyen vett részt a csapat néhány tagja. Két mezőnyre osztották az indulókat, az elsőben 75 versenyző, 18 év alattiak és 40 fölöttiek rajtoltak, itt Nagy II. Zoli 25. helyen végzett (kategória 14.), az elsővel azonos idővel. A 18-39 közöttiek versenyében 8 fő indult a csapatból. Elmondható, hogy végig irányították a verseny menetét, Kádár Csaba már a verseny elején megmozgatta a mezőnyt, majd Pályi Csaba volt szökésben 4 körön keresztül másodmagával. A csapattársak a mezőny elején tekerve kontrollálták az eseményeket, nagyszerű csapatmunkával. 5 körrel a vége előtt a szökést végül megfogta a mezőny, de az utolsó kör előtt Ábrók Norbert hat olasz versenyzővel megszökött, a hajrán végül 4. helyen végzett. A többiek a mezőnnyel érkeztek.”

Eredmények (18-39)

Absz.hely Kat.hely
4. 4. Ábrók Norbert
17. 7. Pályi Csaba
20. 9. Kádár Csaba
21. 10. Ágoston Imre
32. 15. Czine Tamás
40. 17. Vogronics Máté
? ? Hajdu Barna
? ? Trabach Norbert

 

Eredmények (-18, 40+)

Absz.hely Kat.hely
25. 14. Nagy II. Zoltán
30. 3. Tomka János (Püspökladány)

 

Szép volt srácok!