Single Blog Title

This is a single blog caption

Túl az első napokon – Hírek a szicíliai edzőtáborból

2015. március 4-én nyolcan indultak el a szicíliai Calatafimibe a Systematica buszával, 20 fő csomagjával és biciklijével. Március 6-án további 13 csapattag repülővel érkezett az edzőtábor helyszínére.

Nagy II. Zoltán beszámolója következik:

„Az autós utazás sok izgalmat tartogatott. Szlovéniában átvettünk néhány új Bottecchia kerékpárt. Olaszországban katasztrófa sújtotta területen keltünk át, a haladást pályalezárások és hóvihar is nehezítette. Az odaérkezés napján Szicília zord arcát mutatta: 8 fok és esős idő fogadta a csapatot. Az első nap így a csapatépítés jegyében zajlott. Megbeszéltük az elkövetkezendő napok terveit, feltérképeztük a várost.

Első biciklis napunk szombaton, március 7-én volt, több olasz bringás társaságában. A felnőttek és az utánpótlás korúak együtt tekertek 50 km-t, majd előbbiek folytatták útjukat, míg végül 85 km-es, 1300 m szinttel megspékelt edzést teljesítettek. A felnőttek munkáját Ábrók Norbert (Ábri) irányította, a fiatalok edzését én vezettem.

A terepről tudni kell, hogy hosszabb-rövidebb dombok, hegyek és sok-sok hullámvasút jellemzik, mindez széllel tarkítva. Elmondható, hogy aki ilyen terepen megtanul „haladni” annak nem lesznek komoly gondjai az év során. Sokaknak szokatlan volt ez a terep, ahol minden tekintetben nélkülözhetetlen a helyes váltókezelés, a hegymenetekhez való alkalmazkodás, valamint az azokból átlendülés lejtmenetbe. A versenyeken tapasztalható szituációk mindegyike visszaköszön ilyen körülmények között.

Március 8-án vasárnap a tervezett versenyen való indulás sajnos meghiúsult, a futam elmaradt, mivel a vezető bíró biztonsági szempontból nem találta megfelelőnek a kijelölt pályát.

Így ez a napunk is edzéssel telt. A felnőttek 120 km-t tekertek 2350-es szinttel, amely kétharmadánál tartalmazott egy komoly hegymenetet. Ez nagy erőpróba volt minden résztvevő számára. A juniorok külön edzettek, 70 km-t teljesítettek általában hullámos terepen, két komolyabb emelkedővel.

Az este csapatgyűlés keretein belül a hölgyeket köszöntöttük, és értékeltük az elmúlt napokat, megbeszélve a hibákat, pozitívumokat, valamint az elkövetkezendő napok programja is ismertetésre került.”

(Fotók: Nagy II. Zoltán, Vogronics Máté, Papa Gaetano)

Folytatjuk!