Single Blog Title

This is a single blog caption

Michelin Bringafesztivál: újabb DKSI győzelmek!

A nyíregyházi Michelin Bringafesztivál “Bringarally” elnevezésű versenyén, június 6-án a szokásos Nyíregy-Tokaj-Nyíregy távot tették meg a résztvevők.
A férfiaknál szökéssel győzött Pályi Csaba, 3. lett Nagy Gyula, 5. Hajdu Barna, 11. Zsíros Róbert.
A hölgyeknél Szabó Zsófia győzött.
Az eredménylista hézagos, mindenesetre a DKSI összes jelenlevő versenyzője szép teljesítményt nyújtott: Nagy Zoli, Juhász Arthur, Fegyveres Máté, Czine Tamás, Kapcsa Ákos, Kapcsa Márk, Árvai Krisztián, Árvai István, Kapcsa Gábor, Potornai Nándor, Kakuja Imre, Kontor Gergely.

Pályi Csaba így számolt be a napról:

“A csapat egy részének ez egy felkészülési verseny volt, ennek szellemében nem feltétlen az eredmény volt az elsődleges. A rajtot megelőzően a megbeszéltekhez tartva magunkat, végig irányítottuk a versenyt, folyamatosan fárasztottuk a mezőnyt, mindig volt valaki elmenésben tőlünk, és az összes szökési kísérletet kontrolláltuk. Többször is kialakult számunkra jó elmenés. Szerintem nagyon szépen dolgozott a csapat végig. A végére kicsit megfáradt a mezőny, én kb. 15 km-el a vége előtt támadtam, amire nem reagált senki, csak fárasztani akartam a mezőnyt, nem volt egy átütő erejű támadás… Egyébként is kimondottan rosszul esett az egész verseny, de úgy voltam vele, ha már így alakult, akkor erőltetem picit, és legalább a többiek tudnak a sprintre pihenni. Egy pár km elteltével nem nagyon közeledtek és úgy éreztem, hogy feladta a mezőny az üldözést. Ez részben köszönhető annak, hogy hátul a srácok szépen kontrolálták a mezőnyt, így egyedül érkezhettem a célba. A mezőnyhajrát Nagy Gyulának vezették fel, ahol a 2. lett, ezáltal abszolútban a 3. A versenyre stéherben érkeztünk és úgy is távoztunk. Nekem 200 km feletti nap lett, kellemesen megfáradtunk a végére. Másnap a Bükkben tartottunk egy közel 4 órás edzést, csakhogy teljes legyen a hétvége.”

A felnőtt férfiak számára ez a fellépés igazából a felkészülés egyik állomása volt. “Lábon” érkeztek Debrecenből Nyíregyházára és verseny után hasonlóan mentek haza. Kisebb hibákat és a sorompókat leszámítva a mi fiaink irányítottak, mely az eredményben is megmutatkozik.
A fiatalokat nagy dicséret illeti, mivel igen szépen teljesítettek, többen elől érkeztek a főmezőnyben. Külön említést érdemel Kapcsa Ákos teljesítménye, ki serdülő áttétellel (52X18) maradt elől, a sokszor 50 feletti tempó ellenére!