Single Blog Title

This is a single blog caption

Országúti OB mezőnyversenyének eredményei

A 2015.06.27-én, Derecenben megrendezésre került országúti OB résztvevőit kellemes, napsütéses idő fogadta. A szél se volt túlzottan erősnek mondható, inkább néha apró lökésekkel tarkította az egyébként hol innen, hol onnan lengedeztető légmozgást. A terepviszonyokat és az időjárást figyelembe véve, elmondható, hogy lehetőség volt az erőviszonyok tényleges felmérésre, itt ugyanis ugyanúgy azonos eséllyel indulhattak  a hegyimenők és a sprinterek is.

Első körben az U13-as fiúk rajtoltak el, akik egy fordítóval tarkított pályán tettek meg 16 kilométert. A kicsik, akár nagyobb társaik végig egy mezőnyt mentek és a véghajrában a szekszárdi Kiss Balázs bizonyul a leggyorsabbnak. A DKSI fiataljai közül Árvai Kristóf (8.), Arany Szelim (12.) és Körtvélyesi Ákos (17.) abszolválta a mezőnnyel a távot, akiknek ezúton gratulálunk és “így tovább srácok”!

A mezőnyök további rajtoltatása távonkénti csökkenő sorrendben történt, így a legkisebbek után azonnal az elit (felnőtt férfi) és U23 rajtját (149,5km) figyelhettük meg, ahol a 33-as útra való kifordítás után azonnal nyújtani kezdték a fiúk a tésztát, de az egyelőre nem szakadt szét. Az első körben Nagy Gyula (DKSI) volt elmenésben néhány versenytársával, de előnyüket a mezőny ledolgozta. Később egy hármas elmenés alakult ki Kusztor Péter (Almplatz BMC), Molnár István (Mugenrace) és Holló Botond (Utensilnord) közreműködésével, de a szökevényekről leszakadt Botond, akit a többiek beértek. Kettejük párharcából (ami valóban kisebb harccá szélesedett) Molnár István került ki győztesen. Pályi Csabi (DKSI) a mezőny üldözésében érkezett a célegyenesre és ott a tartalékokat bekapcsolva olyan sprintet mutatott be, ami talán a nap legszebb momentuma volt. Megindult és kompromisszumot nem ismerve tartotta meg pozícióját, így megszerezve a bronzérmet. SZÉP VOLT CSABI! A Többi DKSI-s fiú is a mezőnnyel érkezett, ahol sokat dolgoztak, mert minden győzelem mögött ott áll a hátország és a csapattársak: Kádár Csaba, Nagy Gyula, Vogronics Máté, Hajdu Barna, Czine Tamás, Ábrók Norbert.

Az U23-asok közül Varga Péter (Mugenrace) bizonyult leggyorsabbnak, mögötte Ruttkay Zoltán (Mugenrace) és Filutás Viktor (Utensilnord) ért célba. Fegyveres Máté (DKSI) az előkelő nyolcadik helyen végzett, míg Ágoston Imi (DKSI) 11. lett.

A hölgyek az U19-es fiúkkal egy mezőnyben mentek 89,7 kilométeren, ahol Szurominé Pulsfort Diána (Szerpentin KE) győzedelmeskedett, míg a fiúknál D. Kovács Dávid az újonnan született Tipográfia TE nevű csapatának szerzett egy bajnoki trikót. A DKSI-s fiúk közül Kovács Dénes Bendegúz a mezőnnyel érkezett, míg Bereczki Zoltán a versenyt feladni kényszerült.

Az U17 és velük együtt menő WU19 első látásra nem tartogatott nagy meglepetéseket (59,8km). Az U17 esetén a pályát jól ismerő, jól összeszokott tipográfiás páros, Dian Ábel és Karl Ádám utasította maga mögé a dobogón a KSI versenyzőjét Kármán Örs Pétert. A DKSI versenyzői is a mezőnnyel érkeztek, ott rengeteget dolgozva: Bonyhádi Ákos, Kontor Gergely, Kiss Hunor, Kapcsa Márk, Árvai Krisztián.

A lányoknál az esélyesnek tartott Kanti Dorottya (Körös-Bike – De Sprinters Malderen), Borissza Johanna Kitti (BVSC) után érkezett a célvonalra, mintegy 0,1 másodperccel. Ezen kategóriában az első versenyévadján szereplő Szabó Zsófia (DKSI) állhatott a dobogó harmadik fokára. Szép volt Zsófi!

Az U15, WU17 mezőnyben (29,9km) Sánta Ármin (DKSI) és Kapcsa Ákos (DKSI) hajszállal csúszott le a dobogóról Fábián Csongor (Szekszárdi SZKE), Tóth Martin (Subotica) és Lévai Barnabás (Szekszárdi SZKE) hármasa előtt. Szép volt Ármin és Ákos! A lányoknál László Tamara (KSI), Oetl Dana (Tipográfia TE) és Karl Bianka (Tipográfia TE) végzett az élen.

Reményeink szerint mindenki jól érezte magát! A versenyszervezők köszönik a nevezéseket és minden stábtagnak a közreműködést!

Eredménylisták:

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_U13

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_U15_WU17

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_U17_WU19

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_U19_Welit

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_U23_Elit

2015_Orszaguti_OB_MEZONY_Teljes_Eredmenylista_atlagokkal

 

Fotógalériák:

Vanik Zoltán fotói

Kapcsa Natália képei

Eperjesi Bence képei