Single Blog Title

This is a single blog caption

Varga Bálint a Kis Békeversenyen szerepelt a válogatottal

A magyar U15 és WU17 országúti válogatott az idén 45. alkalommal megrendezett Kis Békeversenyen vett részt, szép részsikereket elérve. A DKSI részéről Varga Bálint csapattársunk kapott lehetőséget, az alábbiakban az ő élménybeszámolója következik!

“2015. június 5-7. között a Csehországban megrendezett Kis Békeversenyen vettem részt. Az U15-ös fiúk és WU17-es lányok részére rendezett nemzetközi versenyen 125 induló állt rajthoz. Magyarországot velem együtt tíz fiú, és négy lány kerékpáros képviselte. A magyarokon és a házigazda cseheken kívül a szlovákok, horvátok, németek, lengyelek, de még a svédek legjobbjai is eljöttek.

Pénteken, délután 5-kor indult az első szakasz egy „Zoli bácsi féle” 43 km-es mezőny versennyel (ami volt kb. 52 km is). A kissé ideges és feszült mezőnyben az első két kilométeren négy bukás is történt. Az egyikben Hájos Dani társam is belekerült. Megálltam hozzá, szerencsére kisebb horzsolásokkal megúszta, majd vezettem neki, hogy felérjen. A három komolyabb emelkedővel tarkított útvonalon a lószolások szétszaggatták a mezőnyt. Én két leszakadásból sikeresen felértem, felhúzva egy-két csapat társamat. Majd egy emelkedőn láncleesés miatt voltam kénytelen megállni. Miután a kísérő kocsi utolért, kaptam technikai segítséget és tudtam folytatni a versenyt, de felérni a főmezőnyre már nem sikerült, ezért kb. 5 percet buktam az előttem beérő mezőnyhöz képest.

Szombaton délelőtt 9-től 8,8 km-es időfutamon mértük össze erőnket. A nyolcvanadik indulóig a 20. helyen álltam. Délután 3-tól pedig mezőnyversenyen 33 km mentünk változatos terepviszonyok között.

A Király etap a 3. napra került, ami kb. 45 km-es mezőnyverseny volt egy 9-10 km hosszú hegyi emelkedővel. Itt az egyik hajrá előtt, előttem 2-3 sorral történt egy nagyobb bukás. Kb. 15-en kerültek az aszfaltra, köztük két magyar is. Mire az elborult versenyzők újra nyeregbe tudtak ülni, a mezőny fele már jócskán meglépett. Kb. húszan, összedolgozva próbáltunk felérni, de nem sikerült.

A legjobb eredményt a magyarok közül Fábián Csongor érte el. Összetettben a 10. és a hegyi hajrák pontversenyében az előkelő 3. helyezést szerezte meg.

Füri Márton pedig a 3. szakaszon volt a legeredményesebb, ahol harmadikként ért a célba.

Én a minimális elvárást teljesítettem, a kölcsön kapott mezem nem szakítottam ki, nem kerültem bukásba. Összetettben a 125 indulóból a 81. helyen végeztem.

A versenyen jól éreztem magam, több kerékpáros társammal is közelebbről megismerkedtem. Úgy érzem, hogy nem csak erősebb lettem a kemény három napos versenytől, de az átélt versenyhelyzetek révén tapasztalatokat is gyűjtöttem.

Ezúton köszönöm meg mindenki segítségét, akik hozzájárultak, hogy ezen a versenyen részt vehessek.”

A Bringasport cikke itt elérhető

FOTÓGALÉRIA (Szekszárdi SZKE)