Single Blog Title

This is a single blog caption

A fiúk nem lopják a napot!

Gőzerővel folyik a felkészülés a Tour de Hongrie körversenyre. Az edzések kemények -tanúsíthatom- de a srácok még fittek, kezdik elérni formájukat. Feszegetik a határokat, de nem akarnak belehalni. Nemrég edzésen az elpukkant Fegyveres Máté fél perc pihenő(értsd 40+ tempó) után meglószolta a mezőnyt és pikk-pakk felért a szökésben lévő Nagy Gyula- Hajdu Barna kettősre. Nagy elismeréssel néztem a távolodó U23-as Máténkra, miközben azt mormoltam, “igen, ennek a fiúnak ott  a helye”.

Mint ahogy ott a helye a felkészülés egyik mérföldkövének számító versenyén is.

Hétvégén(2015.07.25.) Poprádtól nem messze rajtol a nyílt közép európai bajnokság alá sorolt megmérettetés Tátra Tour néven. A nemzetközi mezőnyben főleg szlovák, lengyel és cseh versenyzők vesznek részt, de kisebb magyar megjelenés is várható. Mindenesetre felkészülés, hangolódás szempontjából egy fontos eseményhez érkeztünk.

A hosszabb távú etap nagyon keménynek ígérkezik a maga 195km-es távjával, ami 2750m szint megmászását is jelenti. Önmagában ez a táv nem lenne vészes, hisz van nálunk is hasonlóan hosszú verseny, a szinttel megfűszerezve már azt gondolom szombat este nem kell senkit altatni 🙂 Aki járt már Üveghuta Kupán és átélte azt, amikor 2km kaptató után legszívesebben ledobná a bicajt a szakadékba(és közben azt mormolja: “minek jöttem én ide?!”), az gondolja el, hogy a 2750m pontosan kilenc(9) üveghuta. Arról nem beszélve, hogy lesznek a bükkszentkeresztitől eltérő, meredekebb szakaszok, ahol hasonlóan, nem lesz könnyítés, hogy itt-ott belejt.

195km 2750m

195km 2750m

A formaidőzítés miatt, azt gondolom, ezen a versenyen a tisztes helytállás éppen elegendő elvárás a fiúktól, azért -mélyén belül- drukkolunk nekik! Hajrá!

DKSI nevezettek listája:

U23:

Fegyveres Máté

ELIT:

Ábrók Norbert

Kádár Csaba

Pályi Csaba