Single Blog Title

This is a single blog caption

DKSI a Tour de Hongrie körversenyen!!!

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie versenyére 2015. augusztus 4. és 9. között kerül sor. A 96 fős nemzetközi mezőny hat nap alatt 700km-t tesz majd meg.

A nemzetközi kerékpáros verseny iránt a külföldi klubok részéről óriási volt az érdeklődés, ez annak is köszönhető, hogy a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2.2-es besorolását nyert el, vagyis az Europe Tour-sorozat részeként, olimpiai kvalifikációs pontokért tekerhetnek a résztvevők.

A jelentkező csapatok közül végezetül 3 kontinens, 11országából ,16 kapott nevezési lehetőséget.

A DKSI- t  az a megtiszteltetés érte, hogy részt vehet a viadalon. Bár versenyzőink a körversenyt szem előtt tartva készültek ebben az évben, a rajhoz álló csapatok listájának megjelenéséig semmi nem volt garantált(az MKSZ- nél jelenleg 40 hazai egyesület van regisztrálva). Nagy izgalommal figyeltük/követtük az eseményeket, de a befektetett munka és az eredmények meghozták a várva- várt gyümölcsöt.

A verseny Szombathelyen, egy 1,2km-es prológgal nyit, ami lényegében egy rövidtávú, egyén időfutam. Ezek az aprócska futamok azt hivatottak szolgálni, hogy egyfajta sorrend a mezőnyről már az elején kialakuljon és főként segítenek a kezdő szakaszra a -z összetett helyezéseket jelentő-  színes trikókat kiosztani.

a Tour de Hongrie szakaszai:

Az öt versenynap nagy izgalmakat ígér és kíváncsian várjuk. A felkészülésről és az aktuális eseményekről a honlapon és facebokk oldalunkon folyamatosan be fogunk számolni!

induló csapatok listája:

Külföldi csapatok:

Dukla Trencin (szlovák)
Team Forman Cinelli (cseh)
West Frisia (holland)
Team Fixit.no (norvég)
Stölting (német)
Differdange-Losch (luxemburgi)
BMC-Amplatz (osztrák)
Arbö Rapso Knittelfeld (osztrák)
Equipe CMI (amerikai)
Start-Massi CT (paraguayi)
Szerbia válogatottja

 

magyar csapatok:

Utensilnord (magyar)
Veloki Team (magyar)
Mugen Race (magyar)
DKSI (magyar)
Cube-Csömör (magyar)