Single Blog Title

This is a single blog caption

Sikeres hétvége! – Sajó Péter Emlékv., Bringafieszta / Senior OB

Az elmúlt hétvége során a DKSI két versenyen is szerepelt, míg a fiatalabbak a Sajó Péter Emlékversenyre utaztak Nagy Zoli és Árvai István kíséretében, addig a „nagyok” a Kincsesbányán rendezett „Bringafieszta” elnevezésű versenyen vettek részt, mely egyben a Szenior OB futamait is magába foglalta.

Július 3-4-én, pénteken és szombaton rendezte a Szekszárdi SZKE a 12. Sajó Péter Emlékversenyt, melyre népes DKSI sor érkezett. Szlovákiából is érkeztek résztvevők, a verseny színvonalát emelve. Pénteken rövid, 2 km-es hegyi időfutam nyitotta a versenyt. Több szép helyezés született, többen is dobogóra állhattak a csapatból! Kiss Hunor U17-ben győzött, WU19-ben Szabó Zsófi lett első, a Senior korcsoportban pedig Nagy Zoltán 3. Továbbá, U1: Árvai Kristóf 6.; U15: Varga Bálint 6., Kapcsa Ákos 12.; U17: Kapcsa Márk 12., Kontor Gergely 14., Bonyhádi Ákos 19., Árvai Krisztián 20.; U19: Bereczki Zoltán 19.
A szombati napon mezőnyversenyre és kritériumra is sor került. A mezőnyverseny a legkisebbek számára 25 km-en, U15-ben, WU19-ben és Seniorban 50 km-en, U17-től felfelé 75 km-en zajlott. Senior kategóriában Nagy Zoltán győzött, lányoknál Szabó Zsófi 2. lett. További eredmények: U13 (25 km): Árvai Kristóf 7.; U15: Varga Bálint 6., Kapcsa Ákos 9.; U17: Kiss Hunor 7.; Kapcsa Márk 11., Kontor Gergely 12.; Senior: Árvai István 6.
A kritérium versenyen idő és pont tekintetében is közzétették a rangsort, mivel több kategória is egyazon futamban szerepelt. U15-ben Varga Bálint 6., Kapcsa Ákos 7. időt futotta. U17-ben Kiss Hunor 2. lett, legjobb magyarként. Nagy Zoltán 3. helyezett lett idő és pontok tekintetében is, kategóriájában 1. helyezett. Szabó Zsófia a 19 év alatti lányoknál első lett.

FOTÓK (Genzler Csaba) IDŐFUTAMMEZŐNY, KRITÉRIUM

Július 5-én vasárnap a kincsesbányai versenyre került sor. A 19-29 év közöttieknek kiírt „Author Kupa” 104 km-es versenyén álltak legtöbben rajthoz a csapatból. Pályi Csaba az előkelő 3. helyen végzett, Hajdu Barna 7., Fegyveres Máté 10., Czine Tamás 19., Kádár Csaba 20. lett. Elég meleg volt, egy viszonylag rövid lendületes pályán 6 kört kellett megtenni. A 3. körben Barna meg Csaba támadtak a hegyen, több kisebb csoport alakult, de a meleg is rostálta a mezőnyt. Kiss Hunor és Kontor Gergely feladni kényszerültek. A „Castelli Kupa” 52 km-es női nyílt versenyen Szabó Zsófi 4. lett, a Szenior OB I. korcsoportjában, 87 km-en pedig Nagy Zoltán ért el 7., Kiss Attila 10. helyezést. Juhász Arthur csapattársunk sajnos a futamot feladni kényszerült.