Single Blog Title

This is a single blog caption

Ábrók Norbert a második szakaszon a legjobb magyar!!!

Kissé keserédes ez a hír. Kirobbanó örömmel vettük tudomásul, hogy Ábrink a második szakaszt abszolút 17. helyen zárva, a magyar versenyzők közül elsőként ért célba. Ellenben valahol fájó pont, hogy ez hidegen hagyja a -magyar- sajtót. Már érett ez a gondolat és még azon legyint egyet az ember, hogy a prológ harmadik magyarja nem érdemel annyit, bemondják a nevét. Vagy az első szakasz harmadik magyarja nem érdemel annyit, bemondják, kiírják  a nevét, OK. De az, amikor a magyar versenyzők között Norbi jött be legjobb helyen, és előző napokon is jól szerepelt, nem tudni, kinek fáj, ha megemlítik nevét és csapatát. Mert persze, Norbi nagy ász, de nem Superman, így nyilván csapatjáték kell ahhoz, hogy így fusson.

És akkor a rövid előszó után nézzük, mit alkottak a srácok a 200km-es szakaszon, a döglesztő hőségben. Zárójeles rész: az valahol érdekes, hogy az izraeli csapat adta fel a hőség miatt.

Tehát ezer fok meleg, tikkadó legények, nem kivételek a mieink se, pedig megszokhatták már a Hortobágy nevezetű magyar sivatagot. A  tempó feszes, gyors. A srácok keresik a helyüket, igyekeznek jól helyezkedni, de szökésben nem vettek részt. Pályi Csabi ledefektelt, így neki ezen az etapon épp elég volt ezt a hátrányt ledolgozni, amit szerencsére sikerült. Valahol a mezőnnyel, középtájon jött be, ami nem jelentett különösebb időhátrányt neki. Ábrók Norbi rendületlenül hordta a vizet, ha már ezt a feladatot találta ki neki a csapatkapitány(Ő maga), de el is kelt ebben a hőségben. Nem villantani tudását(vagy mégis), de háromszor ment hátra a buszhoz felpakolni magát kulaccsal és háromszor ért fel a mezőnyre. Persze ezek az akciók Őt is ették. így a neki fekvő, sikeres, végső körözéshez sokat segített Nagy Gyula, aki felvezette a körpályáig.

5

Ábri 17. míg  a magyar csapatok versenyzői közül az 1. lett. 2. Rózsa Balázs, 3. Filutás Viktor

Az összetettben jelenleg Ábri a legjobb magyar, a hazai csapatok mezőnyéből(22. hely), 2 másodperccel lemaradva Lovassy- tól* és 55másodpercre Kusztortól**.

Nagy Gyulának Ábrihoz képest 8másodperc hátránya van, míg Pályi Csabinak 13, Fegyveres Máténak 1:17, ami nem a világ teteje, így elmondható, hogy a fiúk jól húzzák együtt a nótát. Kádár Csabi az első szakaszon szerzett dupla defekt miatt az összetettben néhány perces hátránnyal bír, de jelen van és teszi a dolgát.

A hangulat és a pogramok jók, várjuk a hasonló folytatást!

Videónapló, 3. nap:

 

* luxemburgi csapat tagjaként vesz részt a versenyen
** osztrák csapat tagjaként vesz részt a versenyen

eredmények

 

A verseny kiemelt támogatói: Systematica Kft, Kontent Kft

Frissítők: HIGH5
Ruházat gyártója: Bellotto
Technikai háttér: Regina Kerékpárüzlet

Szerelő: Molnár Zoltán

Fotó, depósegéd: Bencze Norbert, Kovács Dénes Bendegúz

Médiastáb: Arany Csenge, Pataki Péter, Juhász Arthur

Támogatóink: 3M, DTrend, Juvegold, Salice, Segner Fitness, Signtech Reklámtechnika, Sommer Sorompórendszerek, Velossimo