Single Blog Title

This is a single blog caption

Dobogós Fegyencjárat a nagyatádi IronMan- en!

Míg a csapat utazik, hírül adjuk, hogy július 25-én került megrendezésre a XXVI. Hosszútávú Triatlon OB/ Extrememan. Ez a verseny 3800m úszásból, 180km kerépárból és 42,2km futásból áll.

Nagy Kálmán beszámolója:

Ezt a távot váltóban teljesítettük. A váltónk hét életerős férfiból állt: Nagy II. Zoltán, Nagy Kálmán, Vilmányi Tamás, Kocsár László, Gólya István, Dr Molnár Zoltán, Kovács Kristóf.

A verseny 8:50-kor kezdődött, amikor is a váltók első tagjai vízbe csobbantak. Nálunk Kocsár László vállalta a 3800m úszást, melyet 1 óra 11 perc alatt teljesített, ezzel 42. helyen átadva a chippet az első kerékpárosnak. Hála Nagy II. Zoltánnak, aki 75km-en majdnem 42 km/h-s átlagot ment, feljött a csapatunk a 6. helyre. Ezután következett 3db 35 kilométeres kör, melyből egyet-egyet teljesített Kovács Kristóf, Nagy Kálmán és Vilmányi Tamás. A csapat kerékpáros ideje kb. 4 óra 40 perc lett, ami a csapatok között a második legjobb idő, és ezzel a váltónk már a 2. helyen volt.

Ezek után jöhetett a maraton lefutása, ahol igazán már csak megtartottuk a 2. helyet. A futás 8 db 5250m-es körből állt. Ebből 3-at teljesített Dr Molnár Zoltán, kettőt-kettőt Kocsár László és Gólya István, 1-et Kovács Kristóf. 2 óra 52 percet lett végül a futóeredményünk, ami 4:06-os 1000 métereket jelent, mely a második legjobb volt a mezőnyben. Sajnos ez is kevésnek bizonyult a győzelemhez, de a második hely bebiztosításához elég volt. Így végezetül 2. helyen ért célba a Fegyencjárat, 17:35-kor, 8 óra 45 perc és 27 másodperces időeredménnyel. Mindezt hideg sörrel és kiadós vacsorával ünnepeltük meg a fáradtságos nap végén.

Szép volt fiúk! A vér nem válik vízzé!