Single Blog Title

This is a single blog caption

Utánpótlás edzőtábor a Bükkben

A Tour de Hongrie árnyékában erős szervezésen volt az utánpótlás korúak újabb edzőtábora, immáron egy kis hegyi bevetés képében. Így a szezon közepén nehéz találni egy lyukas hetet, de sikerült belőni augusztus 10-14. között egy ötnapos, kapaszkodós edzéssorozatot, bükkszentkereszti központtal.

Az edzőtábor célja azon felül, hogy a versenyzőtanoncok ismerkedjenek a felénk nem elterjedt terepviszonyokkal, kiváló csapatépítő tréning is. Természetesen a kerekezés mellett helyet kapott az elméleti oktatás is, hisz a kerékpározás, mint mondják sokszor, fejben dől el, és nem árt tisztában lenni azzal, mit és miért csinálunk, ahogy csináljuk. Buta analógia, de a betanított munkás tudja mit csinál, a szakember azt is, miért úgy csinálja. A DKSI- nél nagyon fontos, a versenyzők tudják a miérteket. Nem lehet mindenki mellett minden esetben ott lenni, nem lehet a kezét fogni és irányítani. A problémákat fel kell tudni ismerni, meg kell tudni önállóan oldani és ehhez elengedhetetlen az elméleti tudás. Nem kevésbé fontos, a környék szerpentinjein a helyes döntés, felelősségtudat fejlesztése, amiben nagy segítséget nyújt a lejtőn való ereszkedés. De kiválóan fejleszti a ló és lovasa összekovácsolt kettősét, azaz a megfelelő kerékpárhasználatot, a gép fölötti uralmat.

elmelet2

Természetesen a srácok főleg a tekerés élményék adtak. Kezdésképpen letekertek Hollóstetőn át Lillafüredre, majd átszelve Miskolcot megmászták Bükkszentlászló felől a hegyet. Itt nagyjából a kőbánya környékén, még Bükkszentlaci előtt szokott lenni egy holtpont, mert az a fránya hegy, sunyi, alattomos módon csak emelkedik és egyre jobban emelkedik, de az igazi gatyatelerakó az az Üveghuta Kupán elhíresült 5300 méteres szakasz, ami egy centit nem lejt. A srácok kényelmesen abszolválták ezt az első kis ismerkedőt, így ezek után már nem jelentett gondot a környéken körbenézniük. Bükk fennsík, Szilvásvárad, Répáshuta, … stb… A programot színesítette, hogy néhány felnőtt versenyző is tiszteletét tette a táborban, a TdH-n kiválóan szereplő Ábrók Norbi is, segítve az edzéseket, és tanácsaival a közeljövő reménységeit.

Maradt a végére a szokásos sablon: jövőre ugyanitt!

Kapcsa Natália fotói