Single Blog Title

This is a single blog caption

A szeptmberi eső és Kiss Gergő aranyat ért! Lapzárta után: Tour de Debrecen MTB40.

A DKSI az országúti kerékpározásnak hódol, kivéve, amikor nem. A Tour de Debrecen rendhagyó módon, most több kerékpáros versenyszámot indított, így a triálosok(és persze az országúti) mellett megrendezésre került két MTB futam is. Egy 20km-es és egy 40km-es erdőverő, ahol a hirtelen montissá avanzsált Kiss Gergő csapattársunk odatette magát.

A versenyről ő maga mesélt:

A verseny körpályán zajlott, 4 kört kellett megtennünk, egy kör 10,4km volt. Az erdőben két nagyobb dombot kellett megmásznunk. A mély homok miatt ezek voltak a pálya leglassabb részei, egyébként közepes és gyors tempójú szakaszokból állt. A rajt után kissé megnyúlt a sor, el is lépett úgy négy ember. Az elején a saját tempómban mentem, hisz még hátravolt 3,5 kör, tartalékoltam. Az első körben 5-6. pozícióban tekertem Sass Gergellyel. A technikásabb részeken hagytam elől menni, a síkabb szakaszokon én vezettem. Elől nagyon bekezdtek, így utolértünk két embert, így már négyen róttuk a köröket. Az utolsó kör vége felé sikerült elszakadnom tőlük, a stadiont meglátván éreztem itt már nem foghatnak meg, a szűk kanyarok miatt. Végül abszolút 3. lettem, felnőtt korcsoportban 1.

Nincs más hátra, mint megköszönni Gergőnek, hogy így odatette magát és ebben az időben, az elmocsarasodott erdőben is helytállt és még egy arannyal gazdagította a csapatot!