Single Blog Title

This is a single blog caption

Afterparty Szegeden

Az Országos Évadzáróval elvileg véget ért az ide versenyidény, de még leugrottunk Szegedre a Misik László emlékversenyre. Az idő szép volt és a mezőny is népesre/erősre sikerült. A környéken jól ismert “Olajoskör” nevezetű útvonalon került kialakításra a 6km-es körpálya, ahol 3, 8 és 12 kört kellet megtenniük a versenyzőknek. A 8 és 12 körösön minden kör végén részhajrá volt, ami külön értékelve lett.

A legkisebbek(U13) és a serdülők(U15) a 6km-es körpályán 3 kört tettek meg. Itt ez első körbe lassan közlekedtek a fiatalok, méregették egymást, melegítettek, de aztán megindult  a mezőny. Varga Bálintnak volt néhány kísérlete, de elmenést nem sikerült kialakítania. A harmadik kör végén hajrá döntött a helyezésekről, ahol Bálint 3. helyen ért célba. Az U13-as Árvai Kristóf végig  a mezőnnyel haladt, csak a legvégén maradt el picit a többiektől és a 6. helyre érkezett.

A 8 körös etapon az U17, U19, Master és a női versenyzők csaptak össze. A rajt után azonnal megrántották a mezőnyt és végig adok-kapok volt. Az első részhajrában Monoki Robi pontot szerzett, de Kovács Dénes Bendegúz is jól helyezkedett. Elől főleg a Master vitte a mezőnyt, de a fiatalok is résen voltak és főleg a pontszerző részhajrákban villantottak, ahogy a DKSI delegált Bendegúz is. Bendegúznak nagyon ment ez a mai nap, így a pontszerzés a továbbiakban az ő feladata lett és szép sorban szedegette Ő is kifele a részét a csomagból. Az utolsó részhajrá után ketten meglépve a mezőnyt továbbmentek, majd ketten felugrottak rájuk, így egy 4fős elmenést üldözött a mezőny -Monoki Robi vezetésével- a célig. Előnyüket, ha nem is maradt sok a végére, sikerült megőrizniük, míg a többiekre a mezőnyhajrá várt. Bendegúz első éves U19-es versenyzőnk(decemberben lesz 17) 2. helyen végzett és a pontszerző harcban 3. lett. U17-ben Kontor Gergely bronzérmes, a vele jövő Bonyhádi Ákos 4. helyen végzett. Masterben Árvai István 4. és Felnőtt Női-ben Szabó Zsófia arannyal gazdagította a DKSI éremparkját. A többiek a mezőnnyel érkeztek.

Az Elit és az Amatőr felnőtt mezőnyről Pályi Csabi vetett papírra néhány gondolatot:

elit_misik_15

“rajt… bumm… megraktuk…. Rögtön viszonylag nagy tempó volt sok támadással amiből nem tűnt egyik sem komolynak… A második körben kialakult a nap szökése Garamszegi Lálszló, Molnár István, Filutás Viktor és Lóki Bence személyében. A támadások folyamatosan mentek Barna(Hajdu) vagy én folyamatosan próbálkoztunk. De a hozzánk csapódó emberekkel sosem jött létre az összhang. Molnár és Filutás leszakadt az elejéről én felértem rájuk de nem volt meg az összhang így bekebelezett a mezőny minket. Barna egy nagyon jó pillanatban indított 2 körrel a vége elött. Filutás Viktor és  Móricz Dani ment vele. Az utolsó körre ketten maradtak Viktorral, a 3. helyért sprintelhettek amiben Barna ezúttal alul maradt így 4. helyen érkezett célba. Kristóf és én a mezőnnyel érkeztünk. Összeségében nagyon jó kis verseny volt habár dobogóra nem sikerült megjönni úgy érzem a körülményekhez képest jól mentünk.”

És igen, ahogy Csabi mondta, nagyon jó kis verseny volt. Szerencsére az idő is jó volt és még sikerült néhány érmet elhozni. A szezon végén már fáradtak a sporttársak, kicsit ki is engedtek, de most lehet picit pihenni a 2016-os évad alapozásának elkezdése előtt. Persze előbb Kazinczy emléktúra (csak nem akaródzik még letenni azt a biciklit…)

Árvai István képei