Single Blog Title

This is a single blog caption

DKSI-s versenyző mindkét abszolút első helyen az Országos Évadzárón!

A ma(2015.10.18.) megrendezett Országos Évadzáró, László Sándor Emlékversenyen a DKSI mindkét távon megszerezte az abszolút első helyet! A 82km-es etapon Ábrók Norbert gyönyörű hajrában győzedelmeskedett, így megszerezte a László Sándor vándorserleget. A 42km-es távon Kontor Gergely U17-es versenyzőnk ért elsőnek a célvonalhoz.

Az időjárás reggel biztató volt, de sajnos a rajt után ismét sikerült egy esős debreceni versenyt kifognunk. Bár most kevésbé szórt meg, mint nemrég a Tour de Debrecenen, azért folyt mindenhol. Szerencsére senkinek nem szegte kedvét és a nemrég ellőtt “szeptemberi eső aranyt ér”, igaz lett az októberire is, lévén mindkét távon születtek szép számmal érmes helyezések és elég sok legfényesebben ragyogó is.

De volt még itt valami. Mivel a megyei szövetség és a DKSI is nagy gondot fordít az utánpótlás-nevelésre, a legkisebbek is rajthoz állhattak. Elsőként z U13-as gyerekek mezőnye indult el a Panoráma úton, hogy 5km megtétele után a fordítótól, összesen 10km-t kerekezzenek. Igazi harc folyt itt is az elsőségért és a mezőnyhajrában Árvai Kristóf 3. helyen végzett, míg Arany Szelim 4. lett. Páll Zsombor 7. és Eperjesi Ádám 8. helyen értek célba.  A lányok harcában Kovács Judit aranyat, Nagy Gréta Natasa ezüstöt szerzett.

u13

A legfiatalabbak után a hosszabb táv indult, amely az elit és amatőr felnőtt összevonásából született 82km volt.

Pályi Csabi rövid beszámolója:
“A rajtnál elég nagy mezőny gyűlt össze, a DKSI nagy létszámban képviseltette magát ennek megfelelően domináltuk a versenyt. Számomra kicsit nehezen indult be. A rajtot követően nem sokkal elkezdett esni az eső, és elkezdődött az adok-kapok. A nap leghosszabb szökését Nagy Gyula (DKSI), Magas Dávid (DKSI) és Garamszegi László (Tutto- Bici) trió alkotta, előnyük 1:30 körül mozgott elég sokáig.  Mi a mezőnyt kontrolláltuk, ennek ellenére a második körben az előnyük elfogyott. Ettől kezdve folyamatosan mentek a támadások.  Főképp Hajdu Barna és én vállaltunk sokat, megpróbáltunk elszökni, szerelni a támadásokat, és fárasztani a mezőnyt. A vége előtt 10 km-el már látszott, hogy mezőnyhajrá lesz, ekkor megbeszéltük Ábrival, hogy ő fog sprintelni. Szerencsére pihenten érkezett a hajrához. Kovács Bendegúz bevállalta a felvezetést és a hullámra érve Ábri indított is, amit a többiek már nem bírtak lereagálni, így magabiztos előnnyel nyerte a versenyt.”

abri
Felnőtt kategóriában Hajdu Barna a 3. helyre sprintelt, így az elit dobogón két DKSI-s is állhatott. U23-ban Kovács Kristóf 2. lett.

A rövidebb távon se volt eseménytelen a viadal, bár kicsit egyhangúbbnak bizonyult. Az éles rajt után nem nagyon akart senki megindulni az oldalszembe kínáló szélben, így kénytelenek voltunk jó házigazdaként szórakoztatni a közönséget. Aztán elő- előkerültek a bátrabb vállalkozók, volt aki maradt elől és volt, aki örökre eltűnt a mezőny adta árnyékban. Elől folyamatosan mentek a pofozkodások, de vészes akció nem volt kibontakozóban. Volt egy szökési kísérletem. Szép lassan kezdtem megúszni, direkt nem egyből nyélen és szemlátomást a mezőny nem reagálta le, úgy nézett ki, meg lehet lépni, de lebuktam. Ezután nagyon sokat elől mozogtunk és folyton a szökést nézegettük, de mindig volt valaki, aki résen volt. Kovács Bélával és a Majercsik Tamással(Tutto-Bici) szépeket húztunk, 40-45km/h tempót diktáltunk, de az árnyékban osonó mezőny az istennek nem akarta minket elengedni. A Panorámára való ráforduláskor az U17-es Molnár Gábor(BVSC) lószolt egyet. Pihenten, jó erőben rántott egy nagyot és első blikkre nem mentünk utána, de láttuk, hogy el fog lépni, így üldözőbe vettük. A cél előtt kb 2km-el sikerült beérni, ahol elkezdődhetett a sprintre való felkészülés. A fiatalok(és néhány öreg) ekkor előrevágtak és őrült hajrába kezdtek, ahol Kontor Gergely bizonyult a leggyorsabbnak. Szép volt Gergő! Természetesen szép volt a többieké is, hisz Gergő első helye mellé odaért(szintén U17-ben) Bencze Norbert(3.). U15-ben a dobogó mindhárom fokára DKSI-s fiatal állhatott fel: Sánta Ármin(1.), Varga Bálint(2.) és Kapcsa Ákos(3.) személyében. A lányok esetében WU19-ben Zsófink(Szabó Zsófia) Aranyat, míg Csefkó Helga ezüstérmet szerzett.

42b
A master hajrában a DKSI-s fiúk kevesebb szerencsével jártak. Árvai Pistinek kifűzték  a kerekét és Kovács Béla a közelben volt, így beszorult kis időre. Őket azért említem meg külön, mert elég tevékenyen részt vállaltak a mezőny körbevezetésében. Személy szerint szimplán elfáradtam; bronzra sikerült odaérni.

Bár az idő nem fogadott kegyeibe, nagyon jó verseny volt. Nagy köszönet a rendezésért és a hibátlan rendőri biztosításért, amit a polgárőrök tettek kerek egésszé. Külön köszönet a Kontent Kft.-nek, az abszolút győzteseknek felajánlott pénzdíjakért, amelyeket a győztesek újfent felajánlottak a DKSI utánpótlás nevelésére.
És végezetül, de nem utolsósorban, mindenkinek aki eljött és versenyzett, szurkolt! külön köszönet a DKSI fel nem sorolt versenyzőinek, hisz az Ő segítségük nélkül a dobogósok se biztos, hogy boldogultak volna.

Eredmények
Darts(Balázs István) facebook fotóalbuma
Eperjesi Bence facebook fotóalbuma
J&J fotóstudió facebook fotóalbuma
Bencze Norbert fotóalbuma
Tóth Tamás fotóalbuma
82km befutó(videó)