Single Blog Title

This is a single blog caption

Újabb tartalmas hétvége!

Újabb hétvégén van túl a DKSI. A rossz idő ellenére a versenyszervezők nem lustálkodnak, ahogy versenyzőink sem.

A nagy attrakció természetesen a Millenárison megrendezett Pályakerékpáros Magyar Bajnokság második fordulója volt, ahol a serdülő(U17) és ifjúsági(U19) fiúk, U23-as férfiak, az ifjúsági(WU19) és felnőtt nők vívtak meg egymással(és persze az idővel).

A versenyszámokban érezhető volt a két pályakerékpáros nagyhatalom jelenléte, de a DKSI igyekezett színesíteni a felhozatalt és mindent megtett, hogy izgalmasabbá tegye a versenyt.

Szabó Zsófia(WU19) az 500m állórajtos időfutamon és a 2000m egyéni üldözőversenyen bronzérmet szerzett, így a DKSI meglépte a két számjegyű érmek száma/év kategóriát. Természetesen mások is segítettek ezt átlépni, így Kontor Gergely U17-ben, 500m állórajtos időfutamon bronzérmet szerzett, míg Magas Dávid(U23) 1000m állórajtos időfutamon szintén. Egyéb szép(pl 4.) helyezések, de főleg a minimális időkülönbségek (is) azt mutatják, valami elkezdődött, és egyre jobb lesz.(!)

eredmények

 

A hétvége másik ifjúsági kihívása az Üveghuta Kupán érte Kiss Hunort. Hunornak nem idegen a terep és rendszerint remek időket fut a mindössze 5,3km-es távon, ami a hossza ellenére kicsit sem könnyű, hisz egy métert nem lejt. Talán van olyan kanyar, ahol nem emelkedik egy pillanatra, ott lehet pihenni és a combokat pihentetni 1-2másodpercig. Egyébként nyélen fölfele. Átlagos meredeksége kb 6-7%, de valamiért mégis kényelmetlen. Hunor tavaly is nyerte az ifjúsági kategóriát, így nem meglepetés,. hogy idén is, de most aláment a 15perces időnek,még ha csak 1 másodperccel is. Mellesleg ez az idő a felnőtt korcsoportban is elég lett volna egy bronzra, így nem kétséges, a kis Hunor nagyot ment.

hunor_uveghuta_2015_rajt

eredmények

 

II. Riczu Imre emlékverseny Törökbálint.

A nemrég tragikusan elhunyt Riczu Imre tiszteletére, másodjára megrendezett(2015.10.04) emlékversenyen az elit sorunk három tagja vett részt. A legeredményesebb Pályi Csabi volt, akit telefonon sikerült utolérni, ahol mesélt a versenyen történtekről:

A versenyt 6.7km-es pályán rendezték, ahol 17kört kellett megtenni. Két emelkedő és 8-9 derékszögű kanyar tette meglehetősen technikássá a pályát. A jelenlévő hazai elit mezőnyét színesítették a már jól ismert, főleg szlovák sporttársak és tették egyben nemzetközivé, ill. keménnyé. Nagy tempót ment a mezőny, szinte végig nyélen. A verseny közepe környékén Dér Zsolt és Pelikán János elléptek és az előnyüket a célig tartani tudták. A vége előtt 3-4 körrel ismét szökés volt, amiben Rózsa Balázs és Solymosi Márton(Bukta) tudott elmenni. Az utolsó emelkedőhöz érve a mezőnyt Kusztor Péter lószolta és ekkor az eleje szétszakadozott. Csabi itt kissé hátramaradt, amiből az emelkedőt követően ledolgozott rengeteget, de a célegyenes előtti kanyarok lassították, így Kuszti után még 3-4-en előtte haladhattak át a célvonalon, de így is az előkelő 11. helyen végzett abszolútban.

eredménylista egyelőre nem áll rendelkezésre. pótoljuk, ha eljutott hozzánk.

Hét elején átmozgatás, aztán következik a kritérium és páros időfutam OB!