Single Blog Title

This is a single blog caption

Összetekerni voltunk

„Összetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indít a Magyar Kerékpárosklub Dél-Pest, a Csepel-sziget, Székesfehérvár, a Vértes, Veszprém és Debrecen régiójában. A program célja a kerékpáros kirándulások feltételeinek javítása, a kerékpáros turizmus serkentése, valamint a döntéshozók figyelmének felhívása a kerékpáros turizmusban rejlő kiaknázatlan fejlesztési lehetőségekre, az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára. 2016 őszéig olyan túraútvonalak kijelölését vállaltuk, ami serkenti a kerékpáros turizmust, a helyi gazdaságot és megerősíti a lokális és országos civil szervezetek, valamint üzleti szervezetek érdekérvényesítő képességét.”

Olvashattuk nemrég a Magyar Kerékpárosklub oldalán. A debreceni tagozat meghívta a DKSI és a megyei MKSZ képviselőjét (is) egyeztető megbeszélésre, ahol mi is támogatásunkról biztosítottuk a szervezetet. A megbeszélésen többek között kijelölésre került egy időpont, amikor a szervezet tagjai által már egyszer bejárt útvonalat újra bejárjuk, afféle főpróbaként. Az esemény több csatornán meg lett hirdetve, így szép számmal érkeztek érdeklődők a hobbista és versenyzői szférából is.

Első aggodalmamat, amit szóvá is tettem a megbeszélésen, miszerint „mit lehet itt megmutatni/megnézni?” a túra végére el is felejtettem. Földrajzilag valóban nem vagyunk a szerencsés megyék közé sorolhatók, de sikerült az aktivistáknak olyan járható(ez fontos!!!) útvonalat összeállítaniuk, ami látnivalókban is gazdag és közlekedésbiztonság terén szinte foghatatlan.

Reggel 9 órakor indultunk és valamikor du5 körül értünk vissza a kiindulási pontra, de az idő repült. A csoportot többször összevártuk, addig nézelődtünk és élveztük a Nap utolsó sugarait, ami szerencsénkre nem bújt el, sőt. A hangulat jó volt és egy(több) élménnyel lettem gazdagabb, amiért köszönet a túra szervezőinek.

Természetesen ez a munka nem ennyiből áll és mind a DKSI, mind a MKSZ Debreceni vezetése, mint a jó úttörő: ahol tud, segít.

Dehír cikk, DTV videóval
A kerékpárosklub beszámolója
útvonaltervezet(térkép)