Single Blog Title

This is a single blog caption

BÚÉK 2015-2016

Immáron a hétvégével kezdetét vette a 2016-os versenyidény(alapozása)!

A télikerók felbőgtek és szombaton 9kor megindult a nép a szokásos LUK-tól, a nyagyhegyesi körforgó irányába. A kezdeti bekezdésre azért a 3C° és a 27km/h szél válaszolt, így visszább fogtuk a lovakat(nem mintha megkérdezte volna a szél, akarjuk e, ill. bármi mást tehettünk volna). De a körforgó után hátat mutattunk neki és meglódultunk Balmaznyújorkon át ki a 35-ös útra, ahol aztán megint megkaptuk oldal, majd szembe. A csapat ügyes volt, mert mindenki időben evett, senkit nem kellett hordágyon hazahúzni, így elmondható, hogy vigyorogva abszolváltuk az első menést, bár később, lepihenve, valahogy nem akaródzott kimászni az ágyból és az elveszett Rodolfó is előkerült és mindent eltüntetett a hűtőből.

A vásárnap kicsit kegyesebb volt és 2C° ködös idő, de csak 12km/h széllel. Már a kezdés erősebbre sikerült és érezhető volt, hogy többen is vagyunk, ami odáig fajult, a 35-ös úton már felállt a lánctalp. Ha őszinte akarok lenni, nekem nem hiányzott, de fog összeszorítva, míg  180 nem lett a pulzusom, mentem. Bár kapuzni se volt sokkal jobb, a tempóváltások miatt, hazaértünk egyben.

Szombatról vasárnapra jó 1km/h-val mentünk jobb átlagot, igaz a szél kegyesebb volt, cserébe a szombati menés nem múlt el nyomtalanul. Ha belegondolok, hogy még itt ülök a gép előtt, akkor elmondható, hogy jól sikerült az új év köszöntője és folyt-köv.

ui: edzés után nagyon fontos az étkezés. A tél eszi az energiát rendesen. Régen egy téli 150km-en eldicsekedtem, hogy otthon vár a tarja kisütve. Róka Tibi meghallotta és csak halkan annyit jegyzett meg, nem ajánlja. Feldobtam, van még otthon slambuc(aki nem ismeri, afféle krumplistészta) és persze fehérjeturmix. Ezt két dolgot javallotta: szánhidrát és gyorsan felszívódó fehérje. Aztán kis pihenő után jöhet a hűtő kifosztása. Speciel azt kedvelem, ha van kolbásszal vagy füstölt oldalassal készült krumplileves, amit azonnal betolok. Ez kicsit átmelegít, de van benne anyag is. Aztán jöhet a sült hal, vagy akár egy kis beszerzett kínai kaja, főleg rizzsel. Aztán ahogy telik az idő, tuti előkerül kolbász, füstölt szalonna, vagy bármi, amit sütni lehet és jó sós, fűszeres, és vöröshagyma. A vöröshagyma nem tudom mit tud, de nálam bevált. Kaja után a kávé. Alapvetően nem azért, hogy pörgessen, állítólag gyorsítja a koffein a regenerálódást(zsír lebomlását is segíti, -állítólag- …). Már csak egy-két jó film kell és lehet pihenni. Uhh, megéheztem…

sult_durbincs