Single Blog Title

This is a single blog caption

Calatafimi edzésnapló, avagy elit edzőtábor

Mint azt nemrég hírül adtuk, megérkezett az elit delegáció Szicíliába. Korhán Laci, aki a fiúkkal tartott, rendszeresen beszámol a végzett munkáról, de abban maradtunk, elég három naponta összefoglalót küldenie, mert, … na, Ők is fáradnak, fáradtak, tudjuk milyen az, még a napi penzum után gép elé ülni. Nem mindig finom. Azt a kis pihenőidőt töltsék a bringák takarításával ( 🙂 ), regenerálódással és a tájban való gyönyörködéssel.
Nem fogunk minden beszámolónak új posztot nyitni, így ez alatt lesz nyomon követhető, ahogy a folyamatosan bővülő képgaléria is.

 

2016.02.20. szombat:

Az utolsó jelentés Calatafimi kisvárosból:

A DKSI-Elit utolsó két napja az eltelt 11 napos programjának levezetése volt.
Pénteken az öt fiú, az Öregfiúk kíséretében egy levezető iramtréning keretében felkereste a híres Halott Várost. Poggioreale. Az 1968- as földrengés maradványai, egy kísértetvárosban. Ez Calatafimitől 40km-re van, a hegyekben. Az odavezető úton(elnyúló emelkedő), egy enyhe, külsőtányéros 40-45km/h sebesség is volt! 😀 A romvároshoz vezető szerpentin 5-6 km hosszú és kb 8%-os.

Hazafelé az edzés mezőnye kettészakadt, Pályi Csabika jóvoltából, aki megunta a szerinte monoton ügetést, s a hátára véve egyik segítőnket; Isidoro-t; elnyomta a szerpentineken. Őt követte Matteo Kovács és Csabika Kádár is később. Az edzésmezőny hátsó része békésen hazaügetett. Az aznapi táv 88 km. volt, 1645m szintkülönbség.

Szombati nap- az utolsó szakasz. Az eredeti tervet egy kicsit megfejelve;a fiúk úgy döntöttek, még egyszer magukévá teszik a Nagy Hegyet (ERICE).
Az útvonal: Calatafimi- Trapani- Valderice-ERICE-Valderice-Calatafimi. 14-15 fokos, napsütéses időben, viszont igen komoly nyugati szélben- ez az un. Mistral- a tréning távja így 110 km.-re sikeredett, kb 2000-2100 m. szinttel. Este még egy közös Internet-kávézás a kedvenc helyünkön,a Zanzibar-ban.
Csomagolás; korai takarodó. Holnap hajnalban irány a palermói reptér.

Arrivederci Calatafimi!
Március elején ugyanitt!   😉

 

2016.02.17. szerda:

Kedden és szerdán a DKSI-KONTENT Elit Csapata teljesítette a tíz napos tábor legnehezebb szakaszait! Úgy is fogalmazhatunk,hogy ezen a két napon kapták a fiúk a csúcsterhelést.
Kedden  a szokásos 10 órai indulással, frissítőkkel felpakolva, több mint hat órás edzést teljesítettek.
Az útvonal: Calatafimi- Trapani- majd pedig hegymászás, az előző alkalommal már említett ERICE – nevezetű, gyönyörű hegyi kisvárosba. ( A csupa nagy betű részemről az odavezető szerpentin miatt érzett Tiszteletből fogant) 😀
A Hegy 3 oldalról mászható meg és 800m. magasan van.
A fiúk ezen az edzésen meg is tették ezt, …………… Háromszor!…. Ez 162km.-t jelentett, 3400m szintemelkedéssel!!!

Szerdai nap szinte ugyanez volt a penzum: Calatafimi- Trapani- ERICE. Ezúttal viszont 4 alkalommal rohantak fel! 6 órás edzés, 152 km, 3710m szint!!! A hazafelé vezető úton egy kisebb verseny is kialakult.
Túl a két csúcsterheléses napon, kifejezetten jó hangulatban van a társaság. Láthatóan beállt az edzőtábor rutinja, és könnyebben viselik a fáradtságot is.
Érdekesség még az; ahogy -láthatóan- élvezik a lejtőkön való száguldozást. 🙂 Egyébként ezt magam is megtapasztalhattam, mivel a helyi öregfiúk csapatával’ Mi is naponta edzünk:
A 23 fokos napsütésben a lefelé  történő száguldozás úgy, hogy a kanyarokban szinte hozzá ér a fülünk az útra benyúló zöld növényzethez; a kaktuszvirágokhoz….
Nos, ez, priceless! 😀

 

2016.02.15. hétfő:

A DKSI-Elit ötösfogata Vasárnap egy aktív pihenőnapot tartott. Ez 3 óra laza gurulást jelent.
Calatafimi, a hangulatos kis városka a tengerszint felett 400 méterrel fekszik. Innen minden edzésen le kell gurulni; bármilyen irányba indulunk el. (akkor a végén meg fel, a szerk 🙂 )
A fiúk legurultak a 15-17 km.-re fekvő Castellamare del Golfo nevű városkába. Amely egy híres és nagyon kedvelt nyári üdülőhely. Fotózkodás a tengerparton, beülés egy kávézóba; ez is belefér a laza pihenőnap programjába. Délután az elmaradhatatlan kerékpár tisztìtás-amelyet a ház előtt végzünk, s szerintem komoly feltűnést keltünk vele. 😀

Esténként saját készítésű vacsorák vannak, jellemzően autentikus helyi alapanyagokból.
Főtt tészták, olivaolaj-bogyó, parmezán, csirkemell filé, rizs, sonka, paradicsom..
edzotabor_2016_1_962
Hétfőn folytatódott a terhelés:
A srácok egy 110 km-es edzés keretét belül kétszer is! felügettek az innen 30 km-re lévő Erice-nevezetű hegyi faluba. Ez egy gyönyörű műemlék jellegű falu, amely kb. 800m-re a tengerszint felett található.
A szerpentin felfelé 6,5 km. hosszú, és 6% körüli az emelkedése.

A hangulat továbbra is kitűnő.
Az időjárásról pedig csak annyit, többen is rövidnadrágban; szélkabát nélkül edzettek ma. Déli órákban 20C° volt!

 

2016.02.13. szombat:

Túl vagyunk az első három napon, s ezzel jár, hogy szépen körvonalazódik, mi fog történni szakmai szempontból a tíz nap alatt. Mivel esténként gyúrom is a srácokat, extra információhoz jutok azzal, hogy beszélgetek a versenyzőkkel.
Azt gondolom, nagyon fegyelmezetten, jó hangulatban telik az idő, szépen kovácsolódik a csapat.
Az edzéseken elvégzett munka ebben az ideális miliőben, (ez alatt a kiváló terepet, s a kitűnő időjárást értem), eredményesnek prognosztizálható.
Tegnap 5 óra volt a tréning, 150km, ami ezeken az utakon nagyon kemény edzést jelent, mivel gyakorlatilag állandóan lefele, vagy felfele kell kerekezni.
Mai táv 170 km.-  6 óra körülbelül. 2300 m. szintkülönbség. Ez egy különleges tréning volt, mivel a fokozatosan javuló időben, ma màr a táv második felében az emelkedőkön kisebbfajta erődemonstrációk is voltak. 🙂 Ennek eredménye természetesen elég komoly fáradtság lett, így a holnapra tervezett mennyiség 4-4,5 óra lesz.
Az időjárás napról napra javul. Ma már egyesek rövidben edzettek. 18C° napsütés várható.

FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÉPGALÉRIA

folyamatosan bővülő képgaléria