Single Blog Title

This is a single blog caption

Évértékelő összejövetelt tartott a DKSI

Az elmúlt év kiemelkedően sikeres volt a DKSI számára, hiszen nemcsak számos győzelem és dobogós helyezés született, de az utánpótlás nevelésben elért nagyszerű eredményekkel, és fél tucat verseny (köztük az Időfutam és az Országúti OB) megrendezésével is öregbítették a klub hírnevét! Január 30-án került sor az évértékelő vacsorára, ahol az elmúlt év kiemelkedő momentumainak felidézése mellett az idei szezon céljai is terítékre kerültek.

Visszatekintés az elmúlt szezonra

Az elmúlt évben 67 tagot számláló DKSI az országúti szakág egyik legnépesebb hazai egyesülete, és külön büszkeségre ad okot, hogy utánpótlás korú fiataljaink létszáma is több mint 30 főre emelkedett. Kiemelt célunk a fiatal korosztály bevonása, rendszeres, edző által felügyelt edzések biztosítása, edzőtáboroztatás, melyeket a Nagy Zoltán vezette egyesület a tavalyi évben sikeresen megvalósított. Az erőfeszítés nem volt hiábavaló, utánpótlás csapatunk is szép eredményekkel zárta az elmúlt évet!

Versenyzőink 52 versenyen összesen 126 korcsoportos dobogós helyezést szereztek: 40 győzelem, 38 ezüst és 48 bronz az elmúlt szezon mérlege, a versenyek 71%-át dobogós helyezéssel zártuk! Emellett 13 országos bajnoki dobogós helyezést értünk el, és 8 versenyen szereztük meg az abszolút első helyezést. Kategóriájukban a hazai ranglista élén fejezték be az évadot Szabó Zsófi (WU19) és Pályi Csaba (Elit)! Az utánpótlás csapat tagjai pályán is debütáltak, a Pálya OB-n is dobogós helyezéseket begyűjtve. A DKSI a hazai versenynaptár egyik legrangosabb viadalán, a Gemenci Nagydíjon a 2. legjobb magyar csapatként szerepelt. A nagy médiafigyelem által kísért nemzeti körversenyen, a Tour de Hongrie-n is helytálltak a fiúk, Ábrók Norbert napról-napra a legjobb három magyar versenyző között érkezett célba, összetettben is 18. helyen végzett. Az utolsó szakaszon Pályi Csaba emlékezetes szökésével fokozta a csapatra irányuló figyelmet.

Az eredmények és a fiatalok felkészítése mögött komoly szakmai munka áll, március, július és augusztus hónapokra is jutott egy-egy edzőtábor, az utánpótlás számára heti 5 alkalommal biztosítottunk szervezett edzést, Nagy Zoltán és Bujdosó Eszter irányításával. A színvonalas munkát jól mutatja, hogy az országúti utánpótlás válogatottal is rajthoz állhattak Kiss Hunor, Varga Bálint és Kapcsa Márk, de ide kívánkozik Kovács Bendegúz és Kontor Gergő neve is, akik abszolút első helyezéssel nyerték meg a Tisza-tó Maraton 65 km-es illetve a László Sándor Emlékverseny 42 km-es versenyét, tapasztalt felnőtt kerékpárosok előtt.

2015-ben a DKSI vállalta el az Időfutam OB és a Hosszútávú Országúti OB megrendezését, amely megtiszteltetés, de kihívás is volt egyben. A szűkös határidők, és a limitált anyagi háttér ellenére a szervezői gárda sikerrel lebonyolította mindkét versenyt. A csapat szervezési, versenybírói feladatokat ellátó tagjaival a hagyományos hajdú-bihari versenyeket is jó színvonalon tudtuk megrendezni: a Balla Viktor Emlékversenyt, a Hajdú-Főnix Kupát, és a László Sándor Emlékversenyt csakúgy, mint a Diákolimpia területi fordulóját is. A házon belül kifejlesztett, elsősorban Kovács László csapattársunk munkáját dicsérő chip-es időmérő rendszer is jól vizsgázott.

Évek óta hagyománnyá váltak az őszi nyílt túrák, 2015-ben is meghirdettük az Ady-Kölcsey Kultúr-túrát, és a 10. alkalommal megrendezett Kazinczy Emléktúrát, melyek során a határon túli magyar vonatkozású emlékeket látogatták meg a résztvevők. A kerékpárt népszerűsítő programok között szerepelt még a Nagyerdőn megtartott DKSI Nyílt Nap, és FÓRUM Tavaszváró Sportnapokon való bemutatkozás is.

Az elmúlt év februárjában debütált a csapat új honlapja, és megújult Facebook oldala, ahol folyamatosan követhetők az egyesület hírei, eredményei. Beszámolóinkat a hajdú-bihari nyomtatott illetve online sajtó, és az országos kerékpáros portálok is rendszeresen közölték, amit ezúton is köszönünk!

Terveink 2016-ban

2016. évre kitűzött céljaink között szerepel az utánpótlás korú aktív versenyzők számának növelése, a versenyeredmények javítása, és a versenysport feltételeinek magasabb szintre emelése, felszerelés, közösségi hely, edzésmunka tekintetében is. A debreceni kerékpárversenyek magas színvonalon történő megrendezése, edzőtáboroztatás, túrák szervezése is terveink között van, ugyanúgy, mint a médiában való jelenlétünk erősítése, mely által tovább népszerűsíthetjük a kerékpársportot. Ehhez fűződik továbbá az iskolákban megvalósítandó Kerékpáros Akadémia rendszerének megalapozása is.

A csapat struktúráját illetően eddig is az amatőr, utánpótlás és felnőtt igazolt kategóriák éltek, az idei évtől ez a felállás fog kiegészülni. Az utánpótlás korúak felkészítésében Nagy Zoltán vezetőedző munkáját Korhán László és Bujdosó Eszter segíti, míg a felnőtt vonalat Ábrók Norbert viszi majd.

Az utánpótlás korúak részére február végén kerül sor edzőtáborra, a célok pedig változatlanok: tapasztalatszerzés, folyamatos fejlődés, az eredmények javítása. Ezek mellett többen érdekeltek a 2017-ben esedékes Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon való részvételben, az ő számukra ez az év a megmérettetésre való felkészülés éve is lesz.

A DKSI vezetése és a Kontent Kft közötti megállapodás alapján az elit kategóriában 5 versenyző kiemelt támogatásban fog részesülni a felkészülés, felszerelés, versenyeztetés tekintetében, amely biztosítja számukra valamennyi technikai, anyagi és versenyeztetési feltételt a sikeres szezonhoz. A fő célok: sikeres Tour de Hongrie részvétel (szakaszgyőzelem és csapattag az összetett első 10-ben), kiemelkedő eredmény az országos bajnokságokon, versenyzők delegálása az országúti válogatottba, nemzetközi versenyeken való részvétel illetve nemzetközi kapcsolatépítés és példamutatás az utánpótlás versenyzőknek. Az első sor tagjai 2016-ban: Ábrók Norbert csapatkapitány, Fegyveres Máté, Kádár Csaba, Kovács Máté és Pályi Csaba; csapatigazgató Kovács Béla, csapatvezető Nagy Zoltán. A fiúk munkáját rajtuk kívül Korhán László és Papa Gaetano fogja segíteni. A programban februári és márciusi edzőtáborok is szerepelnek, melyekre a tavalyi évhez hasonlóan Szicíliában kerül majd sor. Az idei BringaExpo-n fog bemutatkozni az idei mez, és csapatunk felnőtt és utánpótlás sora is.

Támogatóink

A szponzori háttér stabilnak tekinthető, reményeink szerint további támogatók is segíteni fogják a csapat munkáját. Az idei évtől az SZJA 1%-a is felajánlható lesz az Egyesület részére!

Eddigi fő támogatóink közül a Kontent Kft. névadó szponzorrá lép elő, az idei szezonban tehát DKSI-Kontent néven fogunk versenyezni!

Szponzoraink segítsége nélkül nem juthattunk volna el idáig, 2016-ban is számítunk megtisztelő támogatásukra!

A DKSI-t támogatták 2015-ben: 3M, Kontent Kft, Systematica Kft, Bellotto, D-Trend, Segner Fitness, Signtech Reklámtechnika, Sommer Kft, Sweet-Line ’98 Kft, Velossimo Kft, valamint Debrecen MJV Polgármesteri Hivatala, a Debreceni Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Zrt, Bocskaikert Polgármesteri Hivatala, és Balmazújváros Polgármesteri Hivatala.