Single Blog Title

This is a single blog caption

Szlovák hétvége, Trnava

Ember legyen a talpán, aki szeret szlovák versenyekről beszámolót írni, de ha belegondolok, mi se írjuk ki versenyeinket, csak magyarul, így csendben lapítok és igyekszem megjegyezni a három mássalhangzós kombinációt, amihez már létrehoztam egy starna_2016 mappát, majd egy stramát is, de a végére biztos megjegyzem, hogy Tranava,.. helyett Trnava.

De a szlovák versenyek nem csak a nyelvtörőkről híresek, kicsit a bicska is bele tud törni, ha elszámolja magát az ember, de akkor még jobban, ha az időjárással nem számol, de főleg azokkal a versenyzőkkel, akik borogatnak. A mezőnyök igen nagy létszámmal indultak, ahol a vasonmaradás is már nehézkes(volt), így az idei versenyt nem csak az időjárás nem fogadta kegyeibe, de a hullámvasutakkal tarkított körpályán a szél és nedves idő mellett rengeteg bukás nehezített a haladást. Sánta Árminunkat, aki  kategóriájának egyik egész jól menetelő hazai szereplője, az első kilométer után kicsontozták, vagyis a váltója letört. Kérdezem Ármint, mi történt? “A karbon átdobó eltört.” Ezért kell karbon átdobó. Majd a diszkóbicajra, versenygépre anyag kell.  OK, zárjuk be a műszaki zárójelet, de egy tapasztalatnak jó volt.

Egyébként 6fős utánpótlás (+6fő felnőtt legénységünk) megúszta borulás nélkül, de kerültek kellemetlen helyzetbe. Az UP csapat szépen teljesített a távot és mindenki épségben, tisztes helytállással körbeért. Kapcsa Ákos 46km-en abszolút 13. helyen(kat 10.) ért célba, ami nagyon szép eredmény.

A felnőttek mezőnye valamivel szerencsésebben alakult, ahol Ábrók Norbi szerephez is jutott, míg a többiek,… de meséljen erről ama autentikusan modern, angolbillentyűs üzenet, amit a fiúk a verseny után gyorsszültek:

“…2016 aprilis 10. Szlovakia Tranava.
Szombaton delutan indult utnak a csapat Debrecenbol es Budapestrol a Szlovakiaban levo Tranava (ugye, hogy nem csak én írom el 🙂 a szerk.) varosaba. Gyors vacsora utan elfogaltuk a szallasokat es megbeszeltunk a masnapi menetrendet. A reggeli utan egy rovid gurulas utan elertuk a verseny helyszinet. Felvettuk a rajtszamokat es melegiteni indultunk. Itt mar egyertelmuve valt hogy nehez verseny var rank. 8-10 fokos homerseklet szeles borongos ido es kisertetiesen hasonlo palya mint a bonyhadi versenyen. 11 kor rajtoltunk tovabbra is kitartoan huvos idoben. A rajt utan a mezony kisse idegesen kezdett mindenki probalt helyezkedni es szokest kialakitani. Az elso kor vegere az elnyult sor megszakadt es ekkor kezdodott a verseny. Itt Fegyveres Mate mar defekt miatt leszakadt. A mezonytol elszakadt egy kb 15 fos elmenes ami tovabbi ket reszre oszlott. Abrok Norbert a masodik csoportban a szokevenyekkel azonos tempot diktalva allando 1 perces hatrannyal haladt, mig hatul Kadar Csaba, Palyi Csaba es Hajdu Barna szepen dolgozott hogy megmaradjon ez a felallas. A 4. Kor vegen sajnos Kovacs Matenak is ki kellett allnia. A sprinten Abrok Norbi elhozta az abszolut 12. helyet. A tobbiek a mezonnyel erkeztek. Kemeny nap volt mindenki a tole varhato legtobbet adta a szinte extrem korulmenyek kozott. A csapat jo uton halad es a lelkesedes toretlen…”

Szóval köszi. Ami talán érdekes, megnéztem az eredményeket és a végleges elszámolásban Ábrók Norbi abszolútban 15. de Elitben a 3. lenne, …………….. ha lenne külön Elit. Valami ok folytán nem lett megbontva, csak az abszolút lett értékelve. Ez megkavarhatott sokakat, ha csak a saját kategóriájára figyelt.

De még kicsit kutattam és ezt találtam Kádár Csabi oldalát olvasva. Talán még jobban átjön, milyen volt a helyzet:

“…Hideg, sötét, és nagyon szeles idő fogadott minket, de szerencsére nem esett. Kicsi ,rövid dombokat a szél nagyon kellemetlenné tette. A mezőny 2. körben darabokra szakadt. Ábri a második sorban rekedt.
Barna, Csabi, K. Máté és én a 3. sorban. Fegyveres kicsit már megúszva tőlünk sajnos később hátsó defektet is kapott, és feladni kényszerült. Ábri kérte, hogy kicsit bátrabban versenyezzek így a 3. körben gondoltam megpróbálom szépen el is távolodtam, de sajnos egyedül, később a hátszeles részen felért rám két szlovák versenyző. Ez itt már jónak tűnt, de egyszer csak láttam, hogy jön hátulról a csapat, hozva 4 szomszédot. …

…Pályi nagyon nyomta volna, de se a szlovákok, se Barna meg én nem tudtunk eleget segíteni. Ezt persze már a mezőny nem nézte olyan jó szemmel és szépen lassan bedaráltak minket.
Ezen a hétvégén már jobb volt a kommunikáció így hárman meg is beszéltük mi legyen az utolsó körre. Barnival maradtam mezőnyben, Csabi szökés. Meg is valósítottuk a terveket. Bár végig nagyon zaklatott mezőnyben, rengeteg -óriási- bukás volt. Így a Csabira is volt aki felért meg mi sem tudtunk hajrázni. Ábri pedig érkezett az előttünk lévő 10 fős sorban.De edzőverseny volt, szerintem mindenki kellemesen és kellően elfáradt…”

Szép volt fiúk!

eredmények