Single Blog Title

This is a single blog caption

A DKSI-s fiatalok ismét a válogatott színeiben szerepeltek!

Három fiatalunk Kiss Hunor, Sánta Ármin és Kapcsa Ákos vettek részt az elmúlt napokban egy szerbiai illetve egy cseh versenyen. Hunor a Szerbiában május 21-22-én megrendezett XVII. Trofej Sajamskih Gradova elnevezésű derbire így emlékezett vissza:

“UCI 1.1 versenyen vettem részt szombat-vasárnap Szerbiában. Sajnos ez a verseny sem nekem kedvezett mivel az 1. szakaszon összesen 5 m szint, a 2. szakaszon minden körben 5m szint volt. Az első verseny egy olyan kritérium volt, hogy minden körben kiszólítottak embereket, asszem az utolsó hármat. 26 kör volt! Sajnos már éreztem a verseny második felében hogy valami nincs rendben elkezdett menni a hasam:( Így önszántamból ki kellett szállnom, így ez nekem kb. 88 km volt. Másnap mezőnyverseny, 15 kör, 115km, segítettem végig két válogatott csapattársam a megbeszélt taktikák szerint felhúztam a szökevényekre a mezőnyt ha nem volt benne emberünk, esetleg szökéseket is kezdeményeztem a taktika miatt; nagyon jól sikerült a csapatmunka, így magyarok közul 3. 4. 5. helyet el is hoztuk, én 24. lettem. Sprint befutó volt elöl 3 szökevény kb. 70 induló volt, török válogatott, Peter Sagan Akadémia, szerb válogatott, horvát válogatott, szlovén, stb. Nagyon jól éreztem magamat és örülök hogy síkon is tudtam segíteni valamennyire a válogatottnak!” FOTÓK

Sánta Ármin és Kapcsa Ákos május utolsó hétvégéjén a csehországi Kis Békeversenyen jártak, Ármin így foglalta össze a történteket:

“Pénteken már 1-órára megérkeztünk Lanškrounba. Ott elfoglaltuk a szállást, és elkezdtünk készülődni az 5 órakor kezdődő első szakaszra. A lassú rajt után elsőnek két heggyel birkóztunk meg, ahol már a mezőny nagy része lemorzsolódott. Az utolsó hegyen sajnos elkezdtem én is leszakadozni, de szerencsére felértem egy másik magyarral Lévai Barnával. Az utolsó kilométereken sajnos mindketten rosszul helyezkedtünk úgyhogy a boly végén értünk be. Ákosnak sajnos beszorult a levegője úgyhogy igen hamar leszakadt. (Ármin 19., Ákos 70.) Második nap egy 11 km-es időfutam és egy 42 km-es rövid etap várt ránk az időfutam útvonala rendkívül dombos volt ezért a hegyi embereké volt a főszerep. Én 27. idővel értem célba, Ákos pedig 50. lett. A délutáni etapon a hegyeken ismét volt bajom mire feljutottam de szerencsére felértem az elsőkre. De 10 km-el a vége előtt elszakadt a láncom. Kaptam egy cserebringát a TuttoBicis-től és azzal fejeztem be a szakaszt. (Ármin 58., Ákos 68.) Az utolsó etapon az első hegyen leszakadtam, mert sajnos nagyon hátul voltam a mezőnyben és mire észbe kaptam a mezőny eleje már elment. Közben sajnos az új lánccal küszködve nem tudtam leváltani kistányérra emiatt elég nehezen mentem felfele. Két magyarral (Zádori Zalán, Polyák Gábor) mentem egy 10 fős bolyban ahol végül beértem (39. hely). Ákos sajnos mögöttem végzett (71. hely). Összetettben én 36. Ákos 69. lett. Sajnos nagyon szokatlan volt az ekkora mezőny, nehéz volt a helyezkedés.” FOTÓK ITT! és ITT!!

A fiúk újabb értékes tapasztalatokra tettek szert a nemzetközi mezőnyben, bízunk benne, hogy itthon a bajnokságok során is tudják majd kamatoztatni!

Gratulálunk és így tovább!!