Single Blog Title

This is a single blog caption

Finish Line jubileumi majális és egyéb finomságok

A Finish LIne Sportiroda május 1-én 25. alkalommal volt házigazdája a térség egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kerékpáros időfutamversenyének, mely a König Trade 25. Balmaz Nagydíj nevet viselte. A versenyközpont a Kamilla Gyógyfürdő parkolójában, míg a versenytávok Balmazújváros határában, a Tiszacsege felé vezető úton voltak kijelölve.

Kellemesen meleg időjárás fogadta a résztvevőket, amit a hol így, hol úgy fújó szél tarkított. Persze ez nem szegte kedvét a nagy számban nevezett versenyzőnek, akik főleg a Dunán innen érkeztek. Tiszteletét tette a hazai élvonal egyik kiemelkedő időfutam specialistája, Róka Tibor, és természetesen a DKSI-Kontent is jelen volt a viadalon.

A kezdeti órákban úgy tűnt, enyhén oldalháttal(szél) kezdenek a versenyzők, ami kint a pusztában,  a már befutottak elmondása alapján nem is ennyire egyértelmű, honnan fúj. Bár a melegítések alatt be lehetett lőni, mire lehet kint számítani, visszaérkezéskor mindenki arról számolt be, “becsapós”. Változó volt, hol fújt, hol nem, de öröm az ürömben, hogy az indítások kategóriához voltak igazítva, így az esélyek kiegyenlítettek voltak. Az út minősége az itt-ott felbukkanó repedések ellenére egész jól kerékpározható volt, legalább is nekem nem volt különösebb gondom vele, pedig elég háklis vagyok erre. Persze mi bent mentünk a közepén, nem a padkán 🙂

A futamok 10 és 20 km-en zajlottak, kategóriától függően, melyek száma szinte kimerítette a végtelen fogalmát, de ha nem is, akár a mountain bike-al rendelkező sporttársak is rajthoz állhattak, hogy megküzdjenek egymással.

A DKSI versenyzői igen jól szerepeltek, … és amikor ezt írom, felvillan, a facebook, hogy a FinishLine közzétette az eredményeket…

dobogós helyezéseink:

U13 10 km
1. Páll Zsombor
2. Arnóth József

U15 10 km
1. Kapcsa Ákos
2. Pető Dani

WU15 10 km
1. Kovács Judit
2. Nagy Gréta

U17
1. Varga Bálint
2. Kapcsa Márk
3. Bonyhádi Ákos

U19
1. Kovács Dénes Bendegúz
2. Bódi Levente

WU19
1. Csefkó Helga

U23
2. Ágoston Imre

Elit
3. Bódi Márton

Páros U15
1. Árvai Kristóf – Kovács Judit

Páros Elit
1. Kontor Gergely – Juhász Arthur

Természetesen az eseményről nem hiányozhatott Darts(Balázs István) sem, aki újfent lőtt jó-pár képet, illetve a tekerés utáni gyógyfürdőzés 🙂

***

A hétvége másik eseménye a “Szlovák Kupa Krupina” elnevezésű verseny volt, ahol a DKSI-Kontent részéről Kiss Hunor lett delegálva. Őt kaptam lencsevégre a történtekkel kapcsolatosan:

hunika
“…Három órával a kritérium (dunice)rajtja előtt kiderült hogy nem vagyok nevezve és már nem tudunk nevezni, így erről lemaradtam.Másnap jött a mezőnyverseny (krupina) 118kilink volt 1600szintel. Az elittel mentünk egy mezőnyben. Volt egy pár magyar csapat is. Bátorfi első sora, KSI, SZSZKE, Szingo SE és Tipográfia, akikkel én is utaztam! Két nagy körünk volt és egy kicsi. A nagy 50kili volt a kicsi 18 km.  A két nagy körben volt egy 800m magas hegy és ott az első körben sikerült elmennem kb 15fős szökésben magyarok közül csak Fejes Gabi, Peák Barna és én voltunk benne. Sajnos 20km után megfogott minket a mezőny. A második nagy körben a hegyen lemaradtam egy 13fős szökésről. Abban a 13főben 3 magyar volt: Fejes Gabi, Peák, Karl Ádám, én a mezőnyben maradtam. A kis kör (30kilivel a vége előtt) tele volt kb 1 km hosszú, nagyon meredek emelkedőkkel. 4db volt. Az elsőn támadtam sajnos sikertelenül. Aztán a következőn is. Ott sikerült elmennem de utolértek. A harmadik emelkedőn (legmeredekebb leghosszabb volt kb 1500m) újból támadtam. Szintén senki nem jött velem csak annyit vettem észre hogy távolodok. Ezt követte egy kisebb lejtő és megint egy emelkedő itt mar kb 800méter előnyom volt! Majd jött a fennsík óriási pofaszéllel. Hátranéztem és láttam a mezőny sehol csak egy elit versenyző utánam szökött. Kb 5 km-t egyedül tettem meg míg utolért. Azt hittem már csak kb 10km van hátra, már nyélen voltam. Megkérdeztem angolul a szlovák srácot hány km van még, erre mondja 25. Na, az nem volt egy felemelő érzés de tudtam ez az egyetlen esélyem hogy értékelhetően befejezzem a versenyt. 20kilivel a vége előtt utolértük egy emelkedőn Fejes Gabit sajnos ő leszakadt a 14fős szökésről. Mondtam neki “gyere Gabi, gyere” de nem zárkózott fel hozzánk. Úgyhogy szintén ketten haladtunk tovább, aztán még egy szökésről leszakadót értünk be, aki be tudott állni de nem tudott segíteni, Ő is nyélen. volt. Végül sikerült beérnünk hárman. A mezőnyhöz képest 2perc 23mp előnyre tettünk szert. Az utolsó szakaszon 30 km-t voltam szökésben abból 5-öt teljesen egyedül. A 14 fős, előttünk lévő szökésben öt U19-es volt, így U19-ben 6. lettem, abszolútban 16. Kb 4 felnőtt és 12 ifi versenyző képviselte hazánkat és sikerült a 3. legjobb magyarként célba érnem, így kijutottam a szerdán kezdődő Cseh Országi Világkupára…”

Szép volt Hunor! Emeljük sisakunk! 🙂