Single Blog Title

This is a single blog caption

Hajdú-Főnix 2016, MEFOB, képek, eredmények!

A 2016. évi Hajdú Kupa és Főnix Kupa versenyekre 250-nél is több nevezés érkezett, bár a változékony, vagy mondhatjuk úgy is, hogy komisz idő miatt többen visszaléptek az indulástól. Így is létszámrekordot döntött a verseny, ahol a szokásos utánpótlás és felnőtt korcsoportokon kívül az egyetemisták és főiskolások számára kiírt külön kategóriákba is lehetett nevezni, mivel a Hajdú Kupa futamainak keretében került sor a MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) versenyeire is.

A 120 km-es mezőnyverseny befutója (Kakuja János összeállítása)

A szombat délelőtt kezdődő időfutamon a fordítóig erős pofaszélben hajtottak a versenyzők, de a „célegyenesre” kanyarodva a hátszél új erőt adott mindenkinek, Fejes Gábor a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzője közel 47 km/h-s átlaggal a verseny legkomolyabb idejét futotta! Az up. és felnőtt korcsoportokban is szépen szerepelt a csíkszeredai Tusnad Cycling Team, a KSI, a Dr. Bátorfi csapata, a Szekszárdi SzKE, és jópár dobogós helyet gyűjtött a DKSI-KONTENT különítménye is.

A Főnix Kupa kritérium verseny félő volt, hogy elmossa az eső, de az égiek megkegyelmeztek a versenynek, ezért csak a vizes, csúszós aszfalttal, és persze az ellenfelekkel kellett megbirkózni a Vezér utca végén kijelölt 1050 m-es pályán, ahol 6, 9, 15, 21 illetve 30 kört kellett megtenni a különböző kategóriákban. A Tipográfia TE csapata két korosztályban is győzött, a fentebb említettek, és más csapatok is szépen szerepeltek ezen a látványos versenyen. Egy-két bukás sajnos benne volt, de komolyabb sérülés nem történt. A csapatok pontversenyét, így a Főnix Kupát a DKSI-KONTENT nyerte a Tipográfia és a Tusnad kerekesei előtt.

Vasárnap szépnek induló időben, a látóképi körön került sor a mezőnyversenyekre, de a 30 km befutóját követően leszakadt az ég, ami nemcsak a versenyzők, de a rendezők dolgát sem igazán könnyítette meg. A kisebbeknél a Tusnad, a Tipográfia és a DKSI szerzett győzelmeket, Master korcsoportokban, 60 km-en a szekszárdiak bizonyultak a legjobbnak. A MEFOB kategóriában induló kis számú résztvevő is szépen helytállt, a 90 km-es futam abszolút első helyét pl. Bozsik Bence a Szegedi Tudományegyetem hallgatója szerezte meg. Ugyanezen távon Amatőr férfi kategóriában az egriek (Saxum) bizonyultak a legjobbnak, míg a Felnőtt (elit) női korcsoport győzelmét rutinosan hozta Szeghalminé Kenyó Anita, a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzője. Sajnos a futam utolsó 1-1.5 km-én belül történt egy sajnálatos bukás is, ahol a hazaiak egyik szeme fénye Szabó Zsófi komoly sérüléseket szenvedett, bár be tudta fejezni a versenyt, de valamennyi időt úgy tűnik kihagyni kényszerül.

120 km-en Tusnad és Epronex szökés alakult ki, mellyel egy ideig Hajdu Barna, a hazaiak versenyzője is tartotta a lépést, végül a két csapat egymás között osztotta ki a helyeket, a mezőnyhajrán pedig Ábrók Norbert a DKSI versenyzője jött meg elsőként. Az U19, U23 dobogójára a Szekszárdi KSE, a Tipográfia, a Veloroom Kecskemét, és a Szingo Balaton Team versenyzői is odaértek ezen az embert próbáló napon. A tempóra nem lehetett panasz, mert a 120 km mezőnye 42 feletti, a szökevény csoport 43 feletti átlaggal zárt.

Egyéni összetett értékelésben a Dr. Bátorfi és a Tusnad versenyzői érték el a legtöbb győzelmet, a hazai csapat Kovács Judit révén WU15 kategóriában egy győzelemmel, míg Varga Bálint és Sánta Ármin révén egy-egy ezüst és bronz helyezéssel zárt összetettben. A csapatok pontversenyét így a Hajdú Kupát a Tusnad Cycling Team nyerte a Dr. Bátorfi Agria KTK és a DKSI-KONTENT előtt.

Részben az időjárás okozta nehézségek és egyéb okok miatt az eredményhirdetéssel a vasárnapi napon sikerült eléggé megcsúszni, amiért ezúton is elnézést kérünk!

Eredmények:

Hajdú Kupa időfutam .o0o. Hajdú Kupa mezőnyverseny .o0o. Hajdú Kupa összetett

Főnix Kupa kritérium

Fotók, videók:

Kakuja János fotói (mezőny)

Árendás Robi 1. album (időfutam, kritérium)
Árendás Robi 2. album (kritérium eredményhirdetés, mezőny)

Bencze Norbi (mezőny)

Eperjesi Bence fotói (időfutam, kritérium)

Magas Ákos fotói (mindkét napról)

Beszámolók:

A 60 km-es mezőnyversenyről Juhász Arthur írt egy kis szösszenetet:

„A 60km-es mezőnyversenyen együtt indultak az U17, WU19, amatőr nő, MEFOB nő és Master2-3. Az időjárást lehetett sejteni, hogy esni fog, esett is, sőt a második körtől szakadt. De vissza ez elejére. Már a kiszólításnál azon gondolkodtam, ha most kalapból kihúznák a sorrendet, abba is beleegyeznék, olyan fáradtságot tolok magam előtt 2-3hete. Ennek okán a mezőny végéről indultam, ne is akadályozzak senkit. Ennek volt egy előnye, jól láttam, mi történik elől. A kifordulás után azonnal megrántották. Ez váratlanul érte a 80-90körüli pulzusomat, de beindult a cséphadaró, így felértünk a mezőnyre. Ezeken az egyeneseken(a 33ason hátszél volt, a többi részen oldalszembe-szembe) történt ellövéseken kívül nagy támadások nem voltak. A mezőny együtt forgott és jó volt látni a sok apró narancsmezest, hogy a spiccben forog. A budapesti Török Lacinak volt egy elmenése a szeles részen, de a mezőny idővel befogta. Kisebb- nagyobb próbálkozások voltak, de értelmes szökéshez egy csapat se volt kint akkora erőkkel, hogy kivitelezhető lett volna a 2/3-ában pofaszélben.

Tapasztaltabbak látták az első kör után, itt mezőnyhajrá lesz, így a kontrák se működtek, csak legurulta mindenki a távot. A finis előtt kb 2 kilométerrel már fel is állt a mezőny, berendezkedett, amikor a tandemes fiúk beelőztek és borult minden. Megbolydult a méhkas és tempózás következett, majd kb 800métertől erősebre váltott mindenki. Innen pörögtek az események és a lábak.  Az első 30-35 fő szinte egyben csapódott be a célba. Az 1. és a 30. között csak 5 másodperc különbség lett.

Tőlünk nagyon szépet ment Kapcsa Márk, aki abszolút 9. helyen végzett, míg Hagyó Anita a MEFOB-ban ezüstérmet szerzett. Részemről a kavarodás után kicsit hátracsúsztam és onnan indítottam, de a célvonal előtt 3-5méterrel vége volt, összezártak a fiúk. Nagy volt az izgalom, mire lett elég a hosszú hajrá, a master2 bronz meglett. A többiek is szépen érkeztek, de sajnos a vége előtt az a kavarodás, megzavarta a terveket.”