Single Blog Title

This is a single blog caption

Gemenci Nagydíj, Balaton Maraton – felkészülés a TdH-ra!

Az elmúlt hetekben rendezett Gemenci Nagydíjon és a Balaton Maratonon is rajthoz állt a DKSI gárdája, és függetlenül az említett rendezvények körüli bonyodalmaktól, mindkettő a felkészülés fontos lépcsője volt a fiúknak, hiszen “a versenykilométer a legjobb kilométer”, ahogy Monoki Robi mondaná. Alig pár hét, és a Tour de Hongrie-n szurkolhatunk a DKSI-KONTENT elit sorának!

A 42. Gemenci Nagydíjon a DKSI-t Ábrók Norbert, Pályi Csaba, Hajdu Barna, Kádár Csaba, Kovács Máté, és Kiss Hunor képviselték. A verseny ebben az évben nem kapott UCI minősítést, több feltétel nem teljesült a szervezők oldaláról, de a nevezett csapatok mindentől függetlenül teljesítették a három napot. Az első szakaszon Ábrók 16., Pályi 52., Hajdu 60., Kádár 96., Kovács 107. lett. Hunor sajnos limitet kapott. A második szakasz eredményei: Ábrók 31., Pályi 49., Hajdu 50., Kádár 52., míg Kovács Máté nem fejezte be a szakaszt, így a 3-4. etapnak már csak 4 fővel állhatott ki a csapat. A harmadik szakaszon Ábri 35. lett, Barna 50., Kádár 68., Pályi Csabi 82. Az utolsó szakaszon végre magyar győzelem született Kusztor Péter révén, a DKSI versenyzői pedig az alábbiak szerint végeztek: Ábri 27., Barna 43., Kádár 53., Pályi Csaba 60. lett. Összetettben Ábrók 29., Hajdu Barna 40., Kádár Csaba 47., Pályi Csaba pedig 57. helyen zárt.

A XV. Tour de Pelso – XXII. Balaton Maraton túra/versenyen az Epronex csapata és a DKSI keverték a kártyát, még a déli parton kialakítva egy 30 fő körüli élbolyt, majd rekordidő alatt teljesítve a Balaton körüli bő 200-as távot. Ábrók Norbi a sprinten 2. helyezést ért el, abszolút 4. lett Kádár Csaba, 5. Pályi Csaba! (Korcsoportos értékelésben: 2., 2., 1. hely), Kovács Máté 19-29 közöttiek között 6. lett (absz.27.), Bonyhádi Ákos U17-ben 1. helyezett (absz.127.) 5:30-on belüli idővel, Kovács Béla master-ben 51. (absz.158.) helyen érkezett. Az élboly 44 km/h körüli átlaggal közlekedett, nem sokat teketóriáztak a fiúk-lányok! Igen, a lányok, mivel a női mezőnyből Kenyó Anita (Dr.Bátorfi) végig tartotta a lépést az elejével, így fél órával megelőzve Lippai Máriát (Szegedi KSC), aki a szintén kitűnő 5:07-es idővel dicsekedhet. Gyors verseny volt!