Single Blog Title

This is a single blog caption

Időfutam OB 2016 – Eredmények, fotók!

Igazi nyári nap köszöntött június 23-án a 2016. évi Egyéni Időfutam OB résztvevőire, a hőmérő higanyszála, ha ugyan van még olyan, 30 fok fölé is felkúszott. Ez azonban nem akadályozta meg a hazai országútis társadalom színét-javát, hogy tudásuk legjavát adva komoly átlagokat hajtsanak a Debrecen-Bocskaikert melletti pályán! A tavalyi esős OB után idén pont ellenkezőjére fordult a helyzet, de a rajtoltató dobogó fölé állított sátor így is jó szolgálatot tett, legalább a rajtnál várakozóra és természetesen a bírókra némi árnyékot vetve! 6, 10, 15, 19 illetve 38 km volt a penzum, kategóriától függően: 14 különböző korcsoportban hirdettek győztest, az amatőrök között is szép eredmények születtek.

A legnagyobb izgalom természetesen az elit kategóriák versenyét kísérte, kérdés volt, a tavalyi dobogósok milyen eredményt hoznak az idei erős mezőnyben? A “bravúr” Dér Zsoltnak sikerült, aki idén is ezüstérmes lett a felnőtt férfiak között, ám a dobogó másik két fokára a győztes Pelikán János és a 3. helyezett Kusztor Péter (mindketten Amplatz-BMC) állhattak fel! Az idén már master3 korú, de elitben versenyző Róka Tibor (a tavalyi 3. helyezett!) óriási küzdeni akarását jól mutatja mostani 4. helyezése! Szép volt!

A hölgyeknél fordult a kocka, az idegenlégióskodó Kormos Veronika tavalyi győzelme után most 2. lett, viszont a tavalyi bronzérmes Király Mónika, aki szintén külföldi csapatnál versenyez, idén a dobogó legfelső fokára állhatott! Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfi Agria KTK) fért még oda az első háromba, a dobogóra abszolút esélyesnek tartott csapattársát, Kanti Dorottyát 7 mp-el megelőzve! A korcsoportváltás soha nem egyszerű, de az egy percig nem kétséges, hogy Dócit is látjuk még dobogón időfutam bajnokságon!

A hazaiak is igyekeztek odatenni magukat, WU15-ben Kovács Judit győzelemmel, U23-ban pedig Kovács Máté bronzéremmel gazdagította a DKSI-KONTENT csapatát!

Szépen teljesített a Tipográfia gárdája (3 arany, 1-1 ezüst és bronz), az SZSZKE (2 arany, 2 bronz), és a GYAC csapata (2 arany, 3 ezüst), valamint a Dr. Bátorfi alakulata (1 arany, 2 bronz) is. További eredmények a mellékelt eredménylistában találhatók!

Teljes eredménylista

Bízunk benne, hogy méltó módon sikerült megrendezni ezt az OB-t, és ha volt is egy-két könnycsepp a dobogóról épp hogy lecsúszottak szemében, mégis mindenki jól érezte magát! KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A RÉSZVÉTELT! A győzteseknek, és a helyezetteknek ezúton is gratulálunk! Találkozzunk jövőre, ugyanitt, vagy máshol, még jobb formában!!!

VANIK ZOLTÁN FOTÓI (Facebook)

ÁRENDÁS ROBI FOTÓI