Single Blog Title

This is a single blog caption

Sánta Ármin Magyar Bajnok hegyen, Pályi Csaba III.

A mátraházi edzőtábort egy igen mozgalmas hétvége követte. Nem volt véletlen a hegyi edzés, hisz a Hegyi OB, a KSI Kupa és a Mapei Tour de Zalakaros is bővelkedett kaptatóban.

Természetesen a három verseny közül a hegyi OB volt a legrangosabb(ami a KSI Kupa I. fordulója is volt egyben), ahol U15ben Sánta Ármin egy gyönyörű hajrával hozta el az első helyet, míg Pályi Csaba bronzérmet szerzett, Buruczki Szilárd és Holló Botond mögött. A csapat többi tagja is tisztességesen helytállt és a teljesség igénye nélkül fegyveres Máté U23-ban 4, Kovács Máté 7. lett. Ábrók Norbi elitben 5, Hajdu Barna 9. és Kádár Csaba 13.

Az utánpótlás esetén U15ben Kapcsa Ákos 23másodperrccel Ármin után, ami hegyen nem számít nagy különbségnek, 8. lett. Szép volt Ákos! Kovács Juditka(aki WU15ös) WU17be vágott neki a hegynek és az előkelő 6. helyen ért célba. U17-ben Varga Bálint(16.), Árvai Krisztián(20.), Kapcsa Márk(24.) képviselték a csapatot, míg WU19ben Csefkó Helga(6.) U19-ben Kiss Hunor és Kovács Bendegúz nyomta. Sajnos Hunor, aki csendben mondom, nekem, de lehet nem csak nekem volt a titkos(vagy nem is titkos?) favoritom és magamban egy igen előkelő helyezést vártam tőle, sajnos feltekerte a váltóját és megállni kényszerült. Hosszas szerelés után visszaállt,de sajnos a rövid távon az így szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni. 14. helyen ért célba, de nyugi Hunor, több OB, mint defektes váltó…

Az első futam végére hagytam ifjú bajnokunk beszámolóját

„…A hegyi OB-n az U15-nek és a WU17-nek Mátrafüredtől Mátraházáig tartott az összecsapás ami a kiírás szerint 9 km volt. A mezőnyben rajtam kívül Kapcsa Ákos és Kovács Judit indult el. A lassú rajt után Zádori Zalán (SZSZKE) vitte a tempót, amint Füredről kiértünk kissé megrogytam a meredekebb részen, de sikerült a bolyon fennmaradni. Mihelyst kicsit lassulni kezdtünk az egyik WU17-es lány belószolt de sikerült átvenni. A második lószt Lévai Barna (SZSZKE) kezdeményezte majd utána Forró Lajos (SZSZKE) rákontrázott. Ez már végképp nem esett jól, de sikerült fennmaradnom, de sajnos Ákos leakadt a bolyról. A végén hosszú hajrát indított Hájos Dániel (KSI) végig mentem mellette, a másik oldalon pedig Barna. A legvégére külső íven voltam de szerencsére volt akkora tempókülönbségünk hogy sikerült  az első helyen beérni. Ákos nagyon szépen küzdött felfele majdnem fel is ért a bolyunkra de sajnos Dani akkor indított. Judit 6. helyen ért célba a 17 éves lányok között…”

A KSI Kupa másik két etapja az időfutam volt, ahol Ármin bronzérmet szerzett, míg a kritériumversenyt újfent nyerte, így a KSI Kupa U15-ös első helye is Őt illette meg. Gratulálunk Ármin! Ez egy nagyon jó kezdés!
A többi résztvevő is szépen szerepelt, még várjuk az eredménylistákat, amint megérkeztek, linkelni fogjuk.

KSI Kupa fotók

Hegyi OB eredmények

A zalakarosi versenyen 127 km-en mérték össze erejüket a különböző korcsoportok. A dimbes- dombos, emelkedőkkel tarkított terep egész kemény kihívás volt, főleg a 15% környéki emelkedővel, ahol boszorkányok és egyéb fantáziafigurák biztatták a mezőnyt a tekerésre, illetve az „ENGEDD KI A FÉKET” felszólítás.

zalakaros
Mindenesetre vagy valamelyik szupermennek köszönhetően, vagy csak úgy spontán, de Pályi Csabi odaért abszolút III. helyre és kategória II-re, míg Ábrók Norbi kategória III-ra.

Hajdu Barna vetett papírra néhány sort a történtekről:

„…megbeszéltek szerint hegyiOB másnapján 6 kor indultunk Zalakarosra. rajtszám felvétel, kávé, toalet és az egyéb elfoglaltságok után rajt. Lassú rajt alatt szlalomozva előrekeveredtünk, mert mire odaértünk a rajthoz már a mezőny benn állt a kordonok között. Éles rajt után az epronexes srácok és mi forogtunk, viszonylag jó tempót mentünk dombos terepen, 25 kilinél az első „fal”, 1km 15%, rendesen megrostálta a mezőnyt, 3 epronexes srác kicsit eltávolodott,de Pályi Csabi és Kovács Máté lejtmenetben, majd egy kis sík menés után összerántotta a sort. Ábri és én is felértünk ide, kb 15en maradtunk elől. Innen forogtunk tovább, majd a második 15%-os 1,5 km hosszú emelkedőn ismét szétrostálódott a grupetto, közülünk csak Pályi Csabi tudott az epromexes srácokkal menni, szám szerint 4-el, akihez később még 2-en felugrottak, innen ők egyetértésben haladtak a célig. Mi is összezártunk, kb 8fővel forogtunk a célig, későbbiekben egy kisebb csoport még felért ránk, innen a sprintet Ábri nyerte, Pályi Csabi elől harmadik lett. Mi Ábri után a 10. hely és környékén érkeztünk…”

eredmények és beszámoló

fotóalbum hamarosan