Single Blog Title

This is a single blog caption

Bringa Fieszta Kincsesbányán

A hosszú és kimerítő hétvége után, csendben duruzsol a Massive Attack / Protection albuma fülembe és próbálom felidézni mi is történt a kincsesbányai Szenior OB árnyékában meghúzódó futamokon. Eredendően ez a verseny a master korcsoportosok közöti bajnoki cím eldöntésére hivatott, a mesterek mellett jól elférnek a diákok és az elit sor is. Így a szakikat kibővítve egyéb kategóriákkal egy igen sokrésztvevős versenyhez lehet szerencsénk és volt is. Az idő szépre sikerült, bár a szél a vártnál lényegesen erősebb volt.

A DKSI-KONTENT csapata két részletben vette be a környéket. Az utánpótlás előző nap érkezett és egy kis balatoni fürdőzés is belefért, míg a “nagyok” vasárnap reggel.

A gyors rajtszámátvétel után megindultak a melegítések és a taktikai eligazítás, ami nagyjából annyi volt, mindenre mozdulni kell, ha nem mozdul senki, csapatni kell. Az elit sornak ez főleg fontos verseny volt, ama szempontból, hogy szerdán indulnak a Székely Körön és jól jött előtte pár nappal a jó vonalvezetésű pályán való versengés.

Az Elit rajtolt el először, ahol egyből megindult a munka. Az etap elején Hajdu Barna került elmenésbe 2-3 sporttárssal, de idővel  a mezőny összezárt. Aztán kádár Csabit láttuk meglódulni, de a fúik egymásnak adták a kilincset, vagyis a lószt. A befújó szél miatt nehéz volt a haladás és a szökevényekre nem sok jó várt, de hamarosan Pályi Csaba tudott szökni és kb 2körön át volt szökésben, amikor az Őt üldöző Kiss Gergőt(Epronex) bevárta, menjenek együtt, de addigra a mezőny ott volt rajtuk és felértek. A végső elszámolásnál a rengeteg mezőnymunka jutalma Kovács Máté U23-as és Pályi Csaba Elit bronzérme lett. De ami fontosabb, a fiúk a verseny előtt megbeszéltekhez híven jelentős aktivitást mutattak.

Az U17-es kategóriában álltak rajthoz az utánpótlás fiaink. Mivel nem volt U15, itt indult Sánta Ármin és Kapcsa Ákos is az Árvai Krisztián, Kapcsa Márk, Varga Bálint ötösfogatban. A fiúk a mezőnyben szépen mozogtak, Varga Bálint és Kapcsa Márk két versenyzővel szökésbe is került, de a mezőny felért rájuk. A befutón Sánta Ármin meghúzta  a második helyet, míg Varga Bálint a harmadikat, de az eredményhirdetésénél derült ki, hogy egy versenyzőtársuk az őket leköröző erősebb csapatra betette a kereket és körbebiciklizett, így mindenki csúszott egy helyezést. Pénztártól való távozás után reklamáció nincs, vagyis nem volt. …

A hölgyek versenyébe a sérüléséből felépülőben lévő Szabó Zsófink nevezett. Különösebb elvárása nem volt a versennyel kapcsolatosan, hisz most ült először -komolyabban- kerékpárra bukása -és kulcscsonttörése- óta, de egész jó idővel sikerült körbekarikáznia az 3 kört és a mezőny közepén jött meg.

Szenior kategóriában Árvai István, Korhán László állt rajthoz és tiszteletét tette az egykori debreceni klasszis, Kenyeres Feri is.

Összesítve egy igen tartalmas hétvége van mögöttünk, de nincs időnk visszafele nézelődni. Fújtunk kettőt, aztán jön a többi. Legközelebb Csíkszeredán találkozunk.

eredmények