Single Blog Title

This is a single blog caption

Székely Kör

Túl vagyunk a Székely Kör első két szakaszán. Az idő változatos, hol esik, hol fúj, de valami mindig történik. Akik követték a facebookon a DKSI lapját, már olvashatták, hogy ez első nap jól sikerült. A kemény próbálkozások végül 13 szökevénynek kedveztek, akik között ott volt Kádár Csabi(DKSI-KONTENT) és Rózsa Balázs(Szuper Beton) is. A fiúk bő 100 km-t mentek, egészen a “Nyerges” hegy lábáig, ahol a mezőny megfogta Őket. A többiek is mozogtak a mezőnyben és dolgoztak becsületesen. A táv 184 km volt, ami a magas tempóra való tekintettel, nagyon keménynek számított. A hegy megszórta a mezőnyt, de a srácok tisztes idővel érkeztek meg.

A pénteki nap Székelyudvarhelyről rajtolt és Hargitafürdőn finiselt. A mai 164 km-es szakasz elég kemény emelkedőkkel volt tűzdelve amin a közlekedést a leszakadó ég is nehezítette. A rajt után azonnal 55km/h körüli tempó indult, ami masszívan tartotta magát, az emelkedőkig. Ott is nagy menés volt. 20 km körül kialakult egy 7fős elmenés, akiket a mezőny üldözni kezdett. A DKSI részéről Pályi Csaba, Kovács Máté és D. Kovács Dávid végig a mezőny első harmadában forgott és értek célba. A mezőnyt az utolsó hegy megszórta, de mindenki felért időben.

A versenyen uralkodó viszonyokat jól tükrözi D. Kovács Dávid kétsorosa:
“…az eső és a lejtmenet nagyon lefagyasztotta a lábamat és kellett egy kis idő a hegy lábánál, hogy újra bemelegedjen, majd utána saját tempómat tudjam menni…”

Holnap egy időfutammal kezd a csapat, ami 6 km hegymenet lesz a  ma napról ismerős zárószakaszról, majd délután jön a városi körözés.

első nap eredménylistája
második nap eredménylistája

SportfotPress képei, első nap
SportfotPress képei, második nap