Single Blog Title

This is a single blog caption

Székely Körverseny Vol-II

Időközben hazaért a csapat. A harmadik napi gyors események egymásutánisága adta, hogy most jelentkezünk. Bár való igaz, az eltervezett UpToDate nem igazán jött össze, mivel még az induláskor sikerült zárolnom a telefonkártyát, amihez net volt rendelve, de ez a verseny egyébként is szólt erősen a műszaki anomáliákról.

A 3. nap délelőttjén az előző etap záró 6 kilométere adta az apropót, ugyanis itt rendeztek meg egy időfutamot. Az indítási sorrend a tabella fordított rendje volt és nagy örömmel vettük, hogy Pályi Csabi és Kovács Máté a 37. és 38. helyről indult. D. Kovács Dávid is itt az első harmadban(pontosabban résztvevők-első harmad) rajtolt. A mezőny nagyon erős volt, megkockáztatom, hogy erősebb, mint a Tour de Hongrie mezőnye. Pl a Baku– t csak a “proTour levezetőnek” emlegették. Olyat is hallottam, igazi nagyokat megszégyenítő UCI pontot gyűjtöttek össze idén. Mindenesetre erősek voltak, az tény. De kitett magáért minden jelenlévő csapat és szinte kísérőként is fájt a tempó, amit diktáltak.


Az időfutamot kb úgy kell elképzelni, mint nálunk az üveghutás emelkedőt, de talán picit meredekebb. 6-7% körüli lehet, ami szerencsés, van benne pár-tíz méter, ahol picit enged megpihenni, de csodák itt sem várhatók. Cserébe az utolsó 150méter nagyon kemény, saccra 15% körül kapaszkodót jelent. Azt még fájdalmasabb volt látni, amikor itt megjelentek az első nagytányérosok. Amit viszont jó volt, hogy Pályi Csabi is nagyon küldte. Többieket nem láttam, így aki nagyon tolta, respekt. Kádár Csabit kísértük, aki nem annyira kedveli az effajta emelkedőket. nem igazán testhezálló feladat neki, de szépen felrúgta. Aztán jöttek szép sorba a többiek, Barni is 17perc körüli idővel egész jó volt, Kovács Máté beérkezésekor 26. volt, De a legjobb idő a D. Kovács Dávidé lett. Aztán megjöttek az elejében az igazán jó hegyimenők és megdöbbenve hallottuk az első 13:07-es idejét, ami a másodikra is több mint 1 percet vert.

Az időfutamot gyors legurulás, leforgatás és pihenés követte, ugyanis délután még várt a fiúkra a kb 40kili mezőny és 17×5,5km körözés a városban.

A rajt után egyből keményen megindultak. Gondoltuk volna, mi laikusok(Kocával) elfáradtak már és majd lazán mennek, hát nem. Azonnal küldték és már kb 20 km megtétele után kialakult egy 3 fős elmenés. Őket a mezőny üldözte. Csíkszeredára visszaérve a DKSI-KONTENT csapata forgott elől, szinte teljes személyzettel, amikor Kovács Mátét a szökevények után küldték. Máté szépen meg is indult és 2-3-4körön át üldözte őket. Érzésre közeledett is hozzájuk, de hárman elől szépen dolgoztak és a körpálya nehéz volt. Sok kanyar tarkította a meredek emelkedővel és vészesen gyors lefelelékkel rendelkező útvonalat. A mezőnyből még két fő megindult a szökevények üldözésére(ha jól emlékszem Tusnád és Román Válogatott koprodukció), akiket Máté észlelve, bevárt, majd hárman felugrottak az első háromra. Szépen haladt a hatosfogat, Máté tisztesen dolgozott, de látszott, hogy körről- körre egyre jobban túlhajtja magát, így visszacsorgott az őket üldöző két versenyzőre. A vége az lett, hogy a legmeredekebb részen (szerintem volt 15-17%) bekínálták, amit már nem sikerült stabilan átvenni, így fáradtan bevárta a mezőnyt, pontosabban ami maradt belőle.
Fiaink az éhségre panaszkodtak, amit a frissítőzónában az ismerős csaptoktól kölcsönkapott zselé és gyümölcsszelet ill. Koca banánja enyhített. Köszönjük a többieknek a segítséget, kiemelném a Cube-Csömör közreműködését. Közben Pályi Csabi végig a mezőnyben küzdött és rúgta fel körről- körre a bringát a 15%-on. Máté a végén a mezőnybe visszaszakadva egy ritmusváltásnál még lejjebb csorgott és egyedül küzdve vágott neki az utolsó előtti körnek. Ekkor már a felvezető autó mögötte járt és üldözte Ede (Novák Eduárd / Tusnad). Jeleztünk neki,hogy jön Ede, menjenek együtt és így is tett. Bevárta, majd együtt kezdték meg a menekülést a mögöttük jövő, immáron utolsó körét futó élmezőny elől. Izgalmas volt, hogy a mezőny elhaladtával, Mátéék felbukkanak e még a 15%-os alján, vagy beérték Őket. Nagyon drukkoltunk, hogy sikerüljön befejezniük a versenyt,… és akkor megjelentek a kanyarban. Leesett a nagy kő, beültünk az autóba és végigmentünk velük/mögöttük a pályán. A célba beérve nagy taps fogadta Őket, talán nagyobb, mint a győztest és biza leintették a kockás zászlóval a DKSI-KONTENT ralligépét is, mikor átgurultunk a fiúk után a célvonalon.

Nagy verseny volt, nagyon nehéz, de a srácok igazán jól szerepeltek. A sztárallűr mellé beköltözött az elmúlt időszakban Árvai Attila(aka Ata) mindenképpen elismerést érdemlő edzői munkája és azt érzem, a verseny előtti esélylatolgatásra méltán rácáfolt Kádár Csabi első napi szökése, Kovács Máté parádés utolsó napi szereplése és természetesen az egész csapat együttes munkája. Őszinte leszek, még nem néztem meg a végeredményt(amit nemsoká megkeresek és linkelek), mert amiért mentünk, messze fölülmúlták a fiúk, így a sikert máris elkönyvelhetjük. Szerintem hazaérve ők is elégedettek és az utóbbi idők versenyszerepléseit félredobva, sikerült felébreszteni a KONTENT oroszlánt.

Ezer dolog jut még eszembe, a gyönyörű táj, a jó minőségű utak, a vadasmarha reggelire, de talán legfontosabb, még egyszer a névsor: Pályai Csaba, Kovács  Máté, Hajdu Barna, Kádár Csaba. Vendégmunkásaink, akik nagyon szépen szerepeltek és köszönet nekik is ezért: D. Kovács Dávid (Tipográfia), Molnár István (MugenraceTeamProlog). Edző: Árvai Ata Attila. Köszönet Kocának a szerelésért és egyéb segítségért és mindenkinek, aki drukkolt nekünk!

3A szakasz(időfutam) eredményei
3B szakasz eredményei

fotógaléria (lesz még)
Tusnad facebook fotóalbuma

főkép: Tusnad Cycling Team