Single Blog Title

This is a single blog caption

IV Tour de Debrecen. Szép termés, sőt!

Kellemes, nyárias, szüretidőben került megrendezésre a Jobringa és Tósport jóvoltából a IV. Tour de Debrecen versenysorozat. A debreceni lányok és legények kitettek magukért és a termés kifejezetten jónak mondható. Szinte nem volt kategória, ahol nem állt DKSI-Kontent versenyző a dobogón és kellő mennyiségű aranyat -is- sikerült elhoznunk.

Az első futamok szombaton voltak az MTB 20 és 40km-es távján, ahol egész szép számmal jelentek meg a sporttársak, holott inkább az országúti versenyekről ismerjük a rendezvényt. Reméljük ez egy fejlődő tendencia lesz és a montisok is megtöltik a Nagyerdőt évről-évre, egyre többen. Mi itt csak nézelődtünk, bár Kiss Hunor elgondolkodott rajta, ha már versenylázban ébredt, elindul, de a végén elmaradt a rajtolása. Mint azt hírül adtuk facebook lapunkon, többen részt vettek 16h-kor a városkerülő felvonuláson, ezzel is népszerűsítve a sportágat és a rendezvényt.

Vasárnap reggel 9 körül gyülekeztünk a Ködszínháznál és mindenki az utolsókat simította a bringán. A résztvevő kb 50 fő + személyzet eléggé ellepte a teret és dominált a narancs mez. Az Elit sornak és a 120km-en versenyzőknek Ata(Árvai Attila) tartott eligazítást, míg az 55km-en rajtolók között Nagy II Zoltán osztotta ki a szerepeket, aki maga is részt vállat a megmérettetésben.

tdd_2016

Az 55 km-es rövidebb távon mintegy 40 versenyzőnk állt rajthoz, főleg az utánpótlás, amatőr felnőtt és master kategóriákban. Versenyzőinket Nagy II (ez így olyan telesportos) irányította és a fiatalok se voltak kímélve. Az éles rajt után A master és felnőtt sor azonnal rántott a csárdáig, ahol egy pillanatnyi megtorpanás után(mókás volt,ahogy azonnal előkerültek a mezőnyben a kulacsok és zselék) a fiatalok álltak előre és lánctalppal diktálták az iramot. Kisebb nagyok lószok következtek, de a balszembe(szél) komoly menésre lehetőséget nem adott, azért ment a torkok kiszárítása. A nagyhegyesi körforgó után viszonylag egyenletes volt a tempózás, majd Balamzújvároshoz érve azonnal megindultak a menések. Részünkről Monoki Robi, Bartha Gergő, Nagy Kálmán, Szabó Peti, Kolozsvári Sanyi, Bálint Péter és Kónya Tomi vállaltak ebben -főként- szerepet, de a nyíregyi Vinibike, Solymosi Janiék is ott voltak és persze a Tomka gyerekek. A lószok közti tempós “pihenésről” főleg a DKSI-Kontent UP csoportja gondoskodott(UP áttétellel). Balmaz után a szökési kísérletek garmadával próbálkoztak többen, de a mezőny nem adta fel és ment minden kiugrásra. Egyébként nagy volt a tempó. Nem néztem meg az éles szakasz átlagát(más igen. 42 és az apró), de amikor lenéztem a kütyümre, a pulzus szinte mindig 180körül volt. Debrecenbe érve még a Böszörményi úton volt próbálkozás, de elkönyvelte mindenki, sprintbefutó lesz, megindultak a helyezkedések. Sajnálatos bukás is történt, ahol Monoki Robi meg is állt segíteni, mintegy jelezvén, megtette amit szeretett volna(a mezőnyben erősen a legaktívabb volt), innen a többieken a sor. És a többiek mentek. Kolozsvári Sanyi jól fordult a célegyenesre és a maga combos módján húzni kezdte a debreceni sort. Amikor róla leakadtak, Nagy II vette át a felvezetést és Kónya Tomi helyezkedett ügyesen. A főmezőny eleje tömve volt narancs mezekkel, de Solymosi Jani bizonyult a leggyorsabbnak. A kiborító Nagy II mögött jött Sánta Ármin, aki abszolútban 2. és U15-ös kategóriájában 1. helyen végzett. Kólya Tamás, majd a vinis fiúk és egyben berobbant az egész mezőny. De nézzük sorba dobogósainkat:

WU15: 1. Nagy Gréta, 2. Kovács Judit
WU19. 1. Csefkó Helga
Felnőtt Nő: 1. Szabó Zsófia, 3. Hagyó Anita
U15: 1. Sánta Ármin, 2. Kapcsa Ákos
U17: 2. Árvai Krisztián, 3. Szabó Gáspár
Felnőtt férfi: 1. Kólya Tamás
Master: 2. Pál János, 3. Nagy II Zoltán

A 120 km-en induló mintegy 10 versenyzőnk felét a Kontent(ProTeam) tette ki, míg másik fele a felnőtt és senior amatőr, illetve Kiss Hunor, Kovás Dénes Bendegúz és Bonyhádi Ákos az U23-at ostromolta.
Ata a verseny előtti megbeszélésen elmondta, hogy szeretne látni az első harmad végén egy elmenést, amit a srácok a nagyhegyesi körforgó után ki is harcoltak. Hunor és Kádár Csabi tudott elmenni 3-4 sporttárssal. Az előnyük folyamatosan nőtt, ami felment egészen 1,5percre. Valamikor ekkor döntött úgy Pályi Csaba, Hajdu Barna és Kovács Máté, hogy megpróbálnak csatlakozni a szökevényekhez. Ágoston Imi indított egyet, amire mozdultak és ezután kontrából elrúgta Barna és Máté. Csabi maradt a mezőnyben, mert nagyon figyeltek rá és azonnal betették a kereket. Persze nemsokára újra próbálkozott és sikerült is megindulnia, de összeállt a mezőny és inkább visszacsorgott rájuk, mintsem a Barnáék elmenését veszélyeztesse. Így Barnáék elkezdték felrúgni ketten a bringát, amit siker koronázott, így a szökevénycsoport immáron felduzzadva haladhatott és biztató jel volt, hogy a fele DKSI-Kontent versenyző. Részünkről a munkát Hajdu Barna és Hunor vállalta főleg, pihentetve a sprintre Kádár Csabit és Mátét. Pályi Csabi még a vége előtt egyet akciózott, amikor már biztonságos távolságban látta, pontosabban nem látta a szökevényeket. Nagyot indított és el is ugrott. 40 km/h körüli tempót veretve ment folyamatosan utánuk és meg is közelítette Őket 40 másodpercre, de ekkor már elől is beindult a rota és a kínálgatás a célhoz közeledve.

De egy kicsit meséljen Kádár Csabi is az eseményről:

“… Barna és Hunor megint csak óriásit dolgozott értem, egészen a végéig. Így pihenten várhattam a hajrát. Mihal Andreit(Temesvár) figyeltem, mert ő sem vezetett túl sokat. Barna vitte a tempót, majd utolsó egy kilométeren belül Hunor vállalt még sokat. Aztán megindult a sprint. Végig csak rakosgattam a kereket, mindig arra, aki éppen előttem volt. Kétszáz méterrel a vége előtt elindultam, és sikerült megnyerni a versenyt.
Köszönöm a srácoknak a sok segítséget, főleg Barna és Hunor.
És persze az egész egyesületnek, összes szponzornak, támogatónak, segítőnek, hogy ott lehettünk, ilyen szuper körülmények között, nem csak erre a versenyre gondolva, hanem az egész 2016-s szezonra…”

Jöttek a többiek, majd Pályi Csabi és rá jó egy percre a főmezőny, ahol kemény mezőnyhajrát láthattunk, amit Ágoston Imi szépen abszolvált. A felnőtt kategóriát nyerte Kádár Csaba, az U23-at Kovács Máté. Kiss Hunor U23-ban 3. helyet szerzett és Korhán László seniorban 2. lett. Laci azt érezte, megvan, történt egy kis kavarodás, majd célfotókat néztek, ezüst lett a vége. Mindenképp említést érdemel Czine Tamás, Bendegúz és Ákos mezőnymunkája, akik most nem helyre hajtottak, hanem a többiekért.

befuto_120

Nagy II Zoltán a verseny utáni megbeszélésen elmondta, elégedett az eredménnyel és egy fontos állomás volt a fiatalok felkészülésében. Arnóth Józsi versenyen kívül ment egy kört, akinek külön gratulálunk és Persze Kenyeres Feriéknek is, hogy megtisztelték a rendezvényt.

Köszönjük a rendezőknek a lehetőséget, szponzorainknak a támogatást:

KONTENT Kft
Systematica
Sommer
D-Trend
Sweet-Line
Segner Fitness

dióhéjban…

Kerek Lajos Ferenc G+ fotóalbuma (köszi Feribá!)
Eredmények