Single Blog Title

This is a single blog caption

IV. Balla Viktor Emlékverseny – Beszámoló, fotók, eredmények

Április 15-én került sor a IV. Balla Viktor Emlékversenyre, melyet elég komoly várakozás előzött meg, hiszen 280 körüli résztvevő regisztrált a 15, 35, 65 és 125 km-es távon rendezett futamokra. Az időjárás felhős, közepesen szeles volt, az eső szerencsére nem nehezítette sem a versenyzők, sem a szervezők dolgát. A rajtszámfelvétel, technikai értekezlet, áttételellenőrzés és egyéb szokásos procedúrák után 10.55-kor indult el a “kicsik” mezőnye 20 fővel, majd 11-kor a 125 km-es “nagy” mezőny rajtja következett, itt 120-nál is többen álltak rajthoz, 5 kategóriában (elit, U19, U23, amatőr felnőtt és felnőtt nők). 11.05-kor és 11.07-kor indult el a 65 és a 35 km-es futam, 80 illetve 25 körüli indulóval. A nagy létszámok miatti fokozott balesetveszélyre való figyelmeztetés ellenére nem úsztuk meg a napot bukások nélkül, sajnos volt dolga az egészségügyi személyzetnek is. Összességében mégis sikeres és kemény verseny volt, a célhoz kilátogató közönség, barátok, rokonok remek sprinteket láthattak. A házigazda KONTENT-DKSI egy arany és egy bronzéremmel zárta a napot, Sánta Ármin és Kovács Judit révén. Ármin egyébként óriási hajrában nyerte az U17 aranyát, a 65 km-es táv abszolút győzelméről mindössze centikkel lemaradva a rendkívül rutinos, kitűnő sprinter Specziár Viktor mögött! A 125 km-es versenyen 43 km/h körüli átlagot hajtott az élboly, a mezőny darabokra hullott. Kusztor Péter a szökevény csoporttól is elszakadt, közel 20 mp előnnyel ért célba. A Balla Viktor Vándorkupát az U19 kategória első helyezettje, Orosz Gergő (FSZSE-FTC) nyerte. Következzenek a dobogósok:

U13, 15 km
1. TOMKA István (Sárréti SE), 2. VANCSEK Tamás (Hosszúpályi), 3. MAJOROS Dávid (Kőbányai Torna Club SE)

WU15, 15 km
1. NEUBAUER Eliza (SZINGO-Balaton Team), 2. FISCHER Fanni (TuttoBici HungaroFondo), 3. KOVÁCS Judit (KONTENT-DKSI / Debrecen)

U15, 35 km
1. SZIJÁRTÓ Zétény (Győri Atlétikai Club), 2. MÉSZÁROS Bence (Degavi Tipográfia), 3. FÁBIÁN Zalán (Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület)

WU17, 35 km
1. KÁROLYI Natália (Degavi Tipográfia), 2. TIRCSI Andrea (KSI-Csepel Budapest), 3. FERENCZI Nikolett (Debreceni Sportcentrum)

U17, 65 km
1. SÁNTA Ármin (KONTENT-DKSI / Debrecen), 2. FÜRI Márton (Degavi Tipográfia), 3. TOMKA Boáz (Sárréti SE)

WU19, 65 km
1. LÁSZLÓ Tamara (KSI-Csepel Budapest), 2. KOVÁCS Petra (Győri Atlétikai Club), 3. KOVÁCS Vivien (KSI-Csepel Budapest)

Amatőr Master2, 65 km
1. SPECZIÁR Viktor (Kőbányai Torna Club SE), 2. VEREB Lajos (Szolnok Cycling Team), 3. SIKARI Gábor (BVSC-Zugló / Budapest)

Amatőr Master3, 65 km
1. BALOGH Zsolt (ViniBike KSE / Nyíregyháza), 2. ORMÁNKÖZY Zoltán (SZINGO-Balaton Team), 3. LABANCZ István (Szolnok Cycling Team)

 Amatőr férfi 19-39, 125 km
1. TÓTH Norbert (Eger), 2. TOMKA Joel (Sárréti SE), 3. NAGY Gergő (MiránK DOMKK / Debrecen)

Felnőtt nők, 125 km
1. KANTI Dorottya (Dr Bátorfi-Agria KTK), 2. KAPOTT Szonja (Degavi Tipográfia), 3. KERCSÓ Magos Zsuzsanna (BVSC-Zugló / Budapest)

U19, 125 km
1. OROSZ Gergő (FSZSE-FTC), 2. MOLNÁR Gábor (BVSC-Zugló / Budapest), 3. DIAN Ábel Degavi (Tipográfia)

U23, 125 km
1. BERTALAN Balázs (Mugen Race Team Veloki), 2. MINKÓ Roland (Veloroom-Kecskeméti Első Sor SE), 3. PELIKÁN János Zsombor (Team Amplatz–BMC)

Igazolt férfi, 125 km
1. KUSZTOR Péter (Team Amplatz–BMC), 2. PÁLYI Csaba (Dr Bátorfi-Agria KTK), 3. KRASNOV Leonid (CLUBUL SPORTIV INTERSPORT)

A nagyhegyesi versenyközpont ezúttal is helytállt, kulturált körülményeket biztosítva a rendezvénynek. A szervezői oldalon is sokan dolgoztak azért, hogy rendben menjen minden, emellett rengeteg rendőr, polgárőr biztosította az útvonalat, a jól bevált mobilbüfé pedig a plusz kalóriákat a megfáradt bringásoknak. Köszönjük mindenkinek aki eljött, és hozzájárult a rendezvény sikeréhez! Gratulálunk minden helyezettnek és teljesítőnek!

KAKUJA JÁNOS FOTÓI .o0o. ÁRENDÁS ROBI FOTÓI .o0o. EPERJESI BENCE FOTÓI .o0o. BOROSS ATTILA KÉPEI

VIDEÓ (Kakuja J.)

Teljes eredménylista