Single Blog Title

This is a single blog caption

Peák Barna sikere a Tour de la Mirabelle-en

Mint arról már már sokan értesültek a KONTENT-DKSI versenyzője, Peák Barnabás a franciaországi Elite Nationale kategóriás Tour de la Mirabelle verseny első szakaszán győzelmet aratott! Árvai Attila számolt be a részletekről.

Barna a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) svájci edzőközpontjában, a World Cycling Centerben (avagy Centre Mondial de Cyclisme) készülhet a versenyekre. Elképesztően jó körülmények fogadták, de a lényeg ott is a munka, és még inkább az eredmények… Most már szerencsére ez utóbbira sem lehet panasz, hiszen kerekesünk a mezőnyt maga mögé utasítva 1:51:25 idővel, elsőként haladt át a célvonalon 81 kilométer megtétele után! Úgy győzött, hogy a mezőnyben 123-an rajtoltak el…

Íme, itt megtekinthető a részletes eredménylista:

http://www.directvelo.com/actualite/57575/tour-de-la-mirabelle-et-1-barnabas-peak-1er

A 2. szakaszon 157 km-en 21. lett, 3. szakaszon 168 km-en 61. helyen ért célba. Összetettben a kitűnő 14. helyen zárt!

directvelo.com meg is szólaltatta az első helyezettet:

“Ez az első győzelmem ebben a szezonban, és valószínűleg ez az egyik legnagyobb is” – mondta Peák. “Az utolsó 500 méteren megindultam, elkezdett emelkedni az út, ami a kedvencem, fekszik nekem. Amikor hátra néztem, azt láttam, hogy senki nem tudott velem jönni, nem értek fel mögém. Megnyertem a sprintet! Nagyon örülök a győzelemnek, de azt nem tudom, mit hoz a folytatás.”

Részletes beszámoló a szakaszról, franciául:

http://www.directvelo.com/actualite/57579/barnabas-peak-piege-les-sprinteurs

Barna a sikerről személyesen mesélhetett az őt meglátogató Árvai Attila sportigazgatónak, aki szintén láthatta, milyen remek körülmények vannak a svájciaknál:

ATA FOTÓI

“Barna nagyon jól érzi kint magát, igaz egész napja be van tervezve és mindig akad valami program” – mesélte Árvai Attila. “Nagyon jól beilleszkedett és kedveli a környezetet. Az edzők is elégedettek vele, elmondásuk szerint tehetséges fiatal, de tanulnia kell még, hogyan ossza be az erejét. Hogy mi segíti ott a kerekeseket? Tartozik például egy könyvtár is a pályához , ahol csak kerékpáros könyvek találhatók. Az edzőközpont csarnoka úgy van kialakítva, hogy a nézőtér felett egy 600 méteres futó folyosó is rendelkezésre áll, az alaksorban pedig hatalmas kerékpár műhely és konditerem található. Minden versenyzőnek van egy külön kis boxa a pálya alatt, ahol tárolhatja kerékpárjait, versenykerekét és a legfontosabb: külön vödör plusz mosófelszerelések is rendelkezésre állnak a biciklik takarításához. Itt tényleg mindenre figyelnek… Egyébként minden versenyző kapott egy utcai kerékpárt, amivel közlekednek a szállás és a pálya között, ami kb. 3 kilométerre van egymástól.”

Hajrá csak így tovább!

Barna előreláthatólag legközelebb a boszniai GP Banja Luka versenyen áll rajthoz.

A KONTENT-DKSI utánpótlás csapata, és a felnőtt sor néhány tagja számára a következő erőpróba pedig a szlovákiai GP Krupina versenye lesz.