Single Blog Title

This is a single blog caption

Hajdú Kupa, 2017. május 14. – Beszámoló, fotók, eredmények!

Kissé szeszélyes tavaszi időjárás fogadta a 2017. évi Hajdú Kupa résztvevőit május 14-án a Debrecen melletti Nagyhegyesen, ahol 200 fő feletti létszámú induló gyűlt össze az Országúti Magyar Kupa soron következő versenyén. A hazai mezőny meghatározó csapatai mellett ezúttal az Ukrán Nemzeti Válogatott két versenyzője is rajthoz állt, ezzel nemzetközivé téve az elit férfi mezőnyt, és két külföldön profiskodó kerékpárosunk Kusztor és Pelikán is rajthoz álltak.

10:55-kor a legkisebbek 15 km-es futamával vette kezdetét a verseny. U13-ban dupla Sárréti SE siker született, Tomka István saját csapattársa Daróczi Tamás előtt nyerte a fiúk versenyét, a lányoknál WU15-ben pedig Neubauer Eliza hajrázta le Fischer Fannit, így a Szingo Balaton Team számára begyűjtve az aranyat.

Az U15/WU17 mezőnyére 35 km várt, itt a GYAC versenyzője Szijártó Zétény vitte a pálmát, a lányoknál pedig sajnos az alacsony létszám miatt hiányos lett a dobogó, a hazai pályán induló KONTENT-DKSI két serdülő korú versenyzője Nagy Gréta és Sági Fanni képviselték a WU17 korcsoportot.

65 km-en már közel 60-an indultak, az U17, WU19, Felnőtt női, Amatőr Master 2 és 3 kategóriákban. U17-ben óriási sprint döntött az elsőségről Fábián Csongor (Szekszárdi SzKE) és Varga Bálint (KONTENT-DKSI) között. Ifi lányoknál Karl Bianka a Tipográfia versenyzője győzött KSI-s versenytársai előtt, felnőtt nőknél pedig Péteri Niké érkezett az első helyen, a Szingo Balaton Team-nek újabb aranyat szerezve. Master2-ben a Veloroom Kecskemét versenyzője Majzik Achilles volt a leggyorsabb, a Master3 aranyát pedig Fekete Gábor mezőtúri sporttársunk vihette haza. A szél és az akciók persze kissé megszórták a mezőnyt, de a futam élmezőnye 38 km/h közeli átlagot hajtott.

A 125 km 80 indulója ennél egy nagyságrenddel komolyabb erőt képviselt, 57-en értek célba 3 órán belül, 70-en fejezték be a futamot. A Top10 44 km/h-s átlaggal abszolválta a távot! Az élboly igen vegyesre sikerült, úgy 10 csapat volt érdekelt a végelszámolásnál. Az abszolút győzelmet azonban magabiztosan szerezte meg Pelikán János, az Amplatz BMC versenyzője, méltón a bajnoki mezhez, fél percet adva a mezőnynek. A sprinten Hartmann József (Szekszárdi SzKE) tette be a kereket Ábrók Norbert (Epronex) előtt.
Ezzel az U23 és az Elit elsőség el is dőlt, U23-ban Beregszászi Bence (Degavi Tipográfia) és az ukrán Roman Seliverstov férek fel a dobogóra, az Elit férfiaknál Hartmann és Ábrók mögött a Balla Viktor Emlékversenyt nyerő Kusztor Péter (Amplatz BMC) lett a bronzérmes.
Az U19-et Orosz Gergő az FSZSE versenyzője nyerte, a szintén az élbolyban tekerő Hakk Bence (Veloroom Kecskemét) előtt. Amatőr 19-39 közöttieknél a szintén kiváló átlagot hajtó, a második nagyobb bolyban érkező Tóth Norbert (Eger) győzött, Baranyi Dániel (Vegan Energy) és Kólya Tamás (KONTENT-DKSI) előtt.
A futamon sajnos történt egy súlyos bukás is, a KSI U19-es versenyzőjét Forray Andrást kellett kórházba szállítani, aki komoly agyrázkódást és könyök sérülést szenvedett. Érte egy emberként aggódtak a sporttársak és a rendezők, de a debreceni kórházban tett kényszerű látogatás után csapatával hazautazott és Budapesten kapta meg a további ellátást. Ezúton is kívánunk mielőbbi jobbulást, ami után újult erővel folytathatja az edzéseket!

A Hajdú Kupa csapatversenyében érdekelt egyesületek közül a Hajdú Kupát és a vele járó pénzdíjat a Degavi Tipográfia csapata nyerte a KONTENT-DKSI és a Szekszárdi SzKE előtt. A 125 km abszolút 1-3. helyezettje illetve a Felnőtt női, WU19, WU17, WU15, U19, U17 és U15 korosztályok győztesei pénzdíjban részesültek, a további kategóriákban pedig a debreceni Regina Kerékpárbolt által felajánlott tárgyjutalom járt az érem díjazás mellé.

A verseny szervezőin kívül a Rendőrség, a nagyhegyesi, valamint debreceni Polgárőrség ügyeltek arra, hogy a rendezvény biztosítása megfelelő legyen. Köszönjük a segítséget!
A győzteseknek és a helyezetteknek gratulálunk, és köszönjük mindenkinek a részvételt! Minden sporttársnak élményekben gazdag szezont kívánunk!

A verseny szervezői

Teljes eredménylista ITT!

FOTÓGALÉRIA (Kakuja János)

VIDEÓ ÖSSZEFOGLALÓ (Kakuja J.):